Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!

Хора, които не разбирали от военно дело, ни въвличали в ескалацията
708
Радев: Военната коалиция да спечели изборите и да си понесе отговорността!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отсече, че позицията му е ясна и категорично е против изпращане на въоръжение от резервите на Българската армия в зоната на военните действия.

Още по темата

"Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно - партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас", коментира той по повод заплахите на десните, че го чака импийчмънт заради изказването му в Брюксел.

"Още в първите часове България заяви твърда позиция и категорично осъжда агресията на Кремъл срещу суверенна държава. Продължавам да смятам, че този конфликт няма военно решение и може да бъде постигнат само с прекратяване на огъня и диалог", посочи президентът.

Според него основна задача на служебния кабинет е да гарантира неотслабването на въоръжените ни сили.

„Що се отнася до изказванията на бивши депутати, нека не забравяме, че 48-ото НС се саморазпусна от страх и нежеланието на нито една от политическите сили да поеме ръководството на страната в труден момент. То саботира правосъдната реформа, европейската ни интеграция, не прие предложението от служебното правителство закони, които облекчаваха пътя ни към Шенген и еврозоната и не прие предложената програма за реалната модернизация на армията“, коментира държавният глава.

Радев коментира и новия списък „Магнитски“.

„Съпротивата срещу борбата с корупцията в България е голяма и всяка помощ отвън е добре дошла, но няма кой друг да свърши нашата работа вместо нас и тя започва с приемното на закони и политическите партии да се ангажират с реалното им изпълнение“, каза той.

Според него трябва да  се вземат мерки и приоритетна задача пред следващия парламент е приемането на закони, които да водят към реална борба с корупцията.  

Радев смята, че този нов списък ще повлияят и на резултатите от предстоящите избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


708
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
424
1
 
1
 
! Отговори
? преди 1 година
Искам да се оплача, "Разпутин бил "много страшен" и щял да спами"????? в центъра на София .... напразника?????????? И американците трябвало да ми отмъстят за това че се оплаквам от този "исторически спам"
423
1
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
Искам да се оплача и от Станишев, който псува на празника, той псува всеки ден, но на празника вечерта се чуват псувните му в София?!?!?
422
1
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
Искам да се оплача, спамят ме с Разпутин и то днес? И с някакви "кремълски "обаждания"", първо тоя няма право да е в Кремъл, второ кой се интересува от Кремъл днес на празника? Това е много долен спам и то за София?!?!??!?!??! Не може в столицата да се спами с такива личности от историята "понеже били много силни днес и магически" и други глупости
421
5
 
7
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Абе вие гледате ли/слушате ли какво казва Радев, или слушате кой ви ПРЕДАВА думите ми и в най-добрия случай четете статии сглобени от тук оттам в някоя "медия"? Тука едните пишат да изпълняваме волята на НАТО и ЕС (а то НИЕ сме ЧЛЕНОВЕ и НИЕ решаваме каква е волята им?!), други- Радев ни спирал за Шенген (точно той уреди да влезем, ама НС се ус*а), трети, че не виждал корупция, едни го виждат човек на САЩ, Русия...абе вие очи имате ли? Всичко, което е казал, е истина! ФАКТ! И БЪЛГАРСКИ интерес!
420
17
 
10
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
Импийчмънт! Според тоя в България няма корупция!?
419
10
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Общия интерес на всички в НАТО, включително И НАЙ-ВЕЧЕ на България, е Мечката да бъде вързана и убита от бой. И тя в момента е заградена в кьошето и яко я млатат през муцуната.
418
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз мисля, че е време зеления чорап да излезе от политиката и да иде на село!
417
10
 
10
 
! Отговори
Шрайка преди 1 година
Официално над 30 000 украинци са в България. Да приемем, че една трета от тях са мъже. Трябва българското правителство да помогне на Украйна, като изпрати там тези 10 000 украински патриоти, да попълнят редовете на украинската армия. А ако се запишат доброволци за украинския фронт и всички политици и форумни тигри, подкрепящи продължаването на войната, Путин няма шанс.
416
1
 
2
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Ще го направим ралито. Дори и без каски и шапки ще се състезаваме. Те каските ни трябваха само за двете години в казармите. А пък с шапките се пазим да не слънчасаме. С Василката или със Сойнето. Вече не трябва да им пускам химна на приятелите ми. ШОФЬОРИТЕ. Дори и наряди или караули не трябва вече да даваме. Ще им се видят звездички по сред бял ден. На тези, които ги заслужават. Аз пък си нямам звезди. За разлика от тези от военната коалиция. А и изобщо не ми трябват. СТОЙНЕТО.
415
2
 
4
 
! Отговори
До "До 478" преди 1 година
До До 478 - дай определение на думата "СЪЮЗ"? В СЪЮЗ членовете са РАВНОПОСТАВЕНИ и са в СЪЮЗ за да защитават по-добре заедно ОБЩИЯ (който е НА ВСИЧКИ) интерес. "Съюз", в който едните "равнопоставени" казват какво да се прави, а другите "равнопоставени" имат "правото" само да изпълняват НЕ Е СЪЮЗ, а нещо друго. Всяка уважаваща се държава си защитава интереса. Това НЕ Е троянски кон. Иначе всички са си троянски коне. Да кажеш, че или изпълняваме, или сме троянски кон-имаш много сериозен проблем!
414
7
 
8
 
! Отговори
123 преди 1 година
Мутро, вън!
413
2
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Времената са си доста различни. Преди около 40 г. до нас сядаха военни с пистолети и карахме където ни кажеха. Лично на мен този черният майор, гознишкия ми разправяше да не му се клатела шапката, като карам. Че дори и се опитваше да ме учи на коя скорост да шофирам. те си бяха любители, а пък ние сме си професионалисти. На ралито. СТОЙНЕТО.
412
2
 
1
 
! Отговори
Ефрейтор преди 1 година
Поздравявам тези великолепни български шофьори. Чудя се все пак, с коя от многото ХУБАВИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПЕСНИТЕ ДА ГИ. Те ще ми кажат кои си ги харесват най-много. ТРАНСПОРТНАТА РОТА, както и водачите на камиони от ТКР-то. ТКР е тежко кабелна рота. Със СТОЙНЕТО ИЛИ С ВАСИЛКАТА ?
411
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Предлагам ралито в БАХОВИЦА да е на името на капитана Добри Енев. А пък ние, шофьорите от някогашното поделение 42 820 на УБО-то ще участваме. На Цветелин Кочев му разрешавам да хвърля ключове по офицери. А пък, ако изпреваря Драгомански за зареждането с бензин, ще му дам да ми изяде вечерята. Няма да е като в казармата. Ако искат, може да участват и тези от другото поделение в Гуровото, които караха ядрените ракети СС-300. Ще се състезаваме честно и почтено. А не като българските политици.
410
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Васко, тебе имах предвид, добре че се появи!
409
10
 
19
 
! Отговори
Факт... преди 1 година
Навсякъде където е имало руско влияние и присъствие е следвал глад и тотална мизерия... Фигурантът да спира да плeщи глупости, защото именно заради такива дeгeнерати като него не сме в Шенген и винаги сме на дъното или в челото на негативните класации.
408
1
 
5
 
! Отговори
Васко Тръпката преди 1 година
До Сата НАТО. Някой е изкочил в тъмното изневиделица в тази война? Явно сте спали през последните 8 години и не знаете какво се е случвало по света.
407
1
 
4
 
! Отговори
До 478 преди 1 година
Викаш хем съюзници с НАТО хем Троянски кон,ами не може така моето момче(момиче)"хем онова докрая,хем душата в рая"
406
4
 
9
 
! Отговори
До троловете преди 1 година
Карат се тука русофили и американофили. Последните грешшно се самонаричат "натофили", "еврофили" или "евроатлантици". Едните защитават Украйна, другите-Русия. Заканват се един на друг и аха да се избият. Българинът не е нито от Украйна, Русия, САЩ, или която и да е страна. Гореспоменатите ***, хващайте пътя и ходете да се биете, за който решите! Тук е България-територия САМО на БЪЛГАРИТЕ! А ЕС и НАТО са СЪЮЗИ! НИЕ сме ЧЛЕН и НИЕ решаваме какъв е ОБЩИЯТ интерес! Не само другите! Нещо неясно?
405
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Когато некой ти скочи в тъмното изневиделица, първо го млатиш докато спре да мърда и тогава се изясняват отношенията и се води диалог. Путин ако искаше диалог, немаше да почне война. Щом започна война, значи се е подготвил и е изключил диалога като форма на комуникация. Неговата идея е МОНОЛОГ от позиция на силата, но тоя вариант умре. Сега ще мрът, мрът и мрът, докато им се подгънат колената и колабират от тупаниците. Въобще не се надявайте на некво чудо, което да спаси Просията.