Влизането в еврозоната е основен въпрос пред България

Водещи фигури на форум
24 фев 2023 20:12, Росен Стойчев
71

Уверен и стабилен курс към приемането на единната европейска валута обявиха държавният глава Румен Радев и премиерът Гълъб Донев в рамките на конференцията "България по пътя към еврото".
Още по темата
На нея беше обяснено, че членството в Еврозоната е стратегически за България въпрос, който изисква диалог, сближаване на позиции и изработване на ясна национална програма.

"Една от основните задачи на служебното правителство ще бъде отваряне на пътя на България към приемането на еврото и ясното изясняване на позитивите от единната европейска валута" заяви служебният премиер Гълъб Донев, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Това ще направи България устойчива, както на сегашните, така и на бъдещите кризи. Членството в Еврозоната е стратегически за България въпрос", подчерта президентът Радев .

"Важна стъпка към Еврозоната е бюджетния дефицит да е под три процента, което е задача на бъдещото Народно събрание. Не само политическо говорене, трябва да се мисли за реалните политики и да имат реална картина за бъдещите дебати за бюджета", допълни Радев.

От своя страна служебният финансов министър Росица Велкова заяви, че българската икономика е напреднала значително в подготовката си за въвеждането на еврото и за бъдещото си успешно функциониране в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
4
 
! Отговори
Не,гугутке! преди 1 година
Оцеляването на България е основен въпрос!!! Всичко останало са ваши схеми за пълнене на банковата ви сметка,пр0дажна и33мет!
60
3
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ЗА ЕВРОТО ЗА ЕВРОЗОНАТА ЗА ЕВРОПА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА ПИСАЧИТЕ ВИЕ СИ БРОЙТЕ ЛЕВЧЕТАТА КАТО НЯМАТЕ УМ ДА ЗАРАБОТИТЕ ЕВРО СИ ОСТАНЕТЕ В БЛАТОТО ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАПИЯ В ЕВРОЗОНАТА МНОГО СКОРО
59
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основният въпрос пред България не е приемане на еврото, това е фалшиво. Основният въпрос е прочистване на държавната администрация от американски агенти, които сеят корупция и разрушават всичко каквото могат.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора, които не могат да търгуват в Брюксел за българските интереси нямат място в българската администрация. Всички тези партийки герб, пп, дб трябва да бъдат изметени, а лидерите им съдени за нанасяне на вреди на държавата. Моделът на поведение на борисов е модел на измамник. В брюксел се прави на хрисим и послушен, а тук краде и корумпира де що може. Това време изтече в канала. Сега ще отговаря за липсващи милиарди.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Защо Нито зимам евро помош нито имам евро нито кредити, Всичко ми е в лева и не ми е нужно евро изобшо. Някой иска да съсипе лева и бг за кой ли път след 1989 г.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега няма убедителни факти в полза на еврозона. Повече страни са извън еврозона и не значи че като не са еврозона не може да го обменят. И се увърта че е процес на ликвидация на лева
55
3
 
8
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 1 година
Курсът евро - лев ще се определи 6 месеца преди приемането и изобщо не е сигурно 1: 2! най-вероятно, което се крие от нас е 1 евро за 3.50 лв!
54
10
 
1
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Ето защо в БГ не се иска еврото. Така в БГ ако за идните години се получат 20 млрд. евро помощи след обмяната им в лв. и печалба от 1 ст. на евро се печелят 200 млн. евро. Да не говорим за загубите на банките, чейндж бюрата, брокерски и всякакви финансови и кредитни институции. Единствения печеливш е обикновенния гражданин, който явно е много ***.
53
7
 
8
 
! Отговори
фактология преди 1 година
Латвия за 8 години в еврозоната от 320 евро вдига минималната заплата на 500 евро, за този период България вдига минималната заплата от 173 евро на 363 евро. Ние двойно те - не. За 11 години Естония в еврозоната не утроява минималната заплата, България - да. Испания и Гърция за 24 години не успях в еврозоната да стигнат Германия по-доходи, макар тогава преди 24 г. да имат почти 50% от доходите в Германия. Ние сега 5 пъти разлика с Германия, дали младежите ще чакат повече от 3-по-24 години?
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и да им се иска на наще тарикати заеми на България никой няма да отпусне дори и да сме в еврозоната. Много е голяма инфлацията а тенденцията е да се задържи . Това е защото дълги години герб държаха ниски заплатите и сега по време на криза трябва да се наваксва . Това ще увеличи инфлацията . Отделно война с Русия . Зелени сделки . Фонд за усвояване . Даже незнам дали ще ни приемат преди да се е разпаднал ЕС.
51
0
 
10
 
! Отговори
Брадатчесъноядец преди 1 година
Въпроса е за политиците . Населението вече знае каво не иска.
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние българите сме против въвеждането на еврото в България.
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа сетихме се. Баси таапаците
48
2
 
1
 
! Отговори
Dojja Cart преди 1 година
Времето наближава, ние сме легион, очаквайте ни
47
2
 
16
 
! Отговори
Вън преди 1 година
еврото!
46
1
 
14
 
! Отговори
Основен въпрос преди 1 година
Да оцелеем българите .
45
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основния проблем на българите са "управляващите", тези дребни и продажни душици!
44
0
 
14
 
! Отговори
Мислете хора преди 1 година
Опичайте си акъла, защото ако гласувате за ГРОБ, ПП, ДБ, ДПС, АМЕРИКАНСКИ ВАСХОТ ИЛИ БСП ЩЕ БЪДЕТЕ ПРАТЕНИ ЗА ПУШЕЧНО МЕСО. БАЙ ДЪН ГО КАЗА ЧЕ СМЕ ИЗТОЧНИЯ НАТОВСКИ БЛОК И ДА СЕ ГОТВИМ ДА ПРЕГЪРНЕМ ДЕМОКРАЦИЯТА, КОЯТО АМЕРИКА ДАВА ПО СВЕТА. СМЯТАЙТЕ БОМБИТЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНО НЕЩО. ТАКА КАЗВА ГОСПОДАРЯ. ТЕ СА ДОБРИ ДЕМОКРАТИЧНИ БОМБИ И СА ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ. ЩЕ БЪДЕМ ОЩЕ ПО-БЛИЗКО ДО КЛУБА НА БОГАТИТЕ.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще видим на референдума! Колкото повече натискате за еврото, толкова повече сме против!
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, не и НЕ! Разкарайте се бееее! Нахалитети!