Арабаджиев: За да поевтинеят храните, трябва да има родно производство

Очаква подкрепа за производителите
23 мар 2023 14:46, Росен Стойчев
55
Арабаджиев: За да поевтинеят храните, трябва да има родно производство
Снимка: БГНЕС

Държавата не може да определи процента на надценка, тъй като във всеки бизнес и стока се калкулират различни цени. За да паднат цените на храните, трябва да имаме родно производство, освен това трябва да се подмени екипа и ръководството на КЗК.

Още по темата
Това каза за Нова Нюз Искрен Арабаджиев от "Продължаваме Промяната"

По думите му голяма част от евросубсидиите отиват в няколко големи зърнопроизводители. "Производството на доматите и краставиците е съсипано, стига сме давали само за зърно. Произвеждаме пет пъти повече, отколкото потребяваме. Малките и средните производители и фермери трябва да се подкрепят. Внасяме 8 пъти повече храни, отколкото изнасяме. Закрихме си българското производство на плодове и зеленчуци. Да увеличим средствата в земеделието е сред нашите приоритети", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Икономика не е гради агрокултура" - Казват нашите професори. Същевременно, селскостопанския сектро на Дания изная продукция за 5-6 пъти повече пари, а имат 2/3 от слънчевите ни часове, не толкоав благоприятна почва, къси лета и много неприятна зима ... и 1/3 от площта ни.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С политиките на ЕС родното производство е неконкурентноспособно и невъзможно, а ще става в пъти по-зле та нека си го кажем, ЕС ни пречи ако не беше ЕС, Европа щеше да има доста по-голяма и силна икономика.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво ! Направи епохално откритие , че трябвало сами да си произвеждаме . До 1989 г България произвеждаше всичко !
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Внасяме 8 пъти повече храни, отколкото изнасяме." - Прав е. Познавам италианец, който е винаро-лозар, дето ме покани на еддно представяне на вина и няколко души ме питаха, защо от нашиярегион не произвеждаме и не насяме повече вина. Тракийсииияят регион, кзваха ми те, имал невероятна почва и условая. Ем ... как да им кажа, че след разпаданеото на СССР, другарите комунисти разпарчатосаха всичко, после станаха мутри и източиха на хората кръвчицата, а сега са посто едно рентиери на дребно...
5
1
 
4
 
! Отговори
Реконтра преди 1 година
Ееее *** няма. Унищожиха го през 90-те години, какво да се прави.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на новите ни "партньори" бе именно неговото съсипване, в едно със съсипване на цялата икономика ипревръщането ни в бананова република - така постъпват с всяка своя колония.
3
2
 
3
 
! Отговори
NoirFire преди 1 година
Субсидии от държавата, програма за развитие на зърнопроизводството иначе и на мен ми е ясно че ако си отглеждам доматите в двора няма да ги купувам от магазина.
2
2
 
5
 
! Отговори
lol преди 1 година
Нема как, баце за 12 години си направи един кръг от хора на хранилка от европейските субсидии и после те си се отчитаха в чекмеджето. Оня ден зърнопроизводителите реват, че украинците им подбивали цените, а те стискат реколтата в силозите и чакат хляба да стане 5лв., та тогава да продават.
1
1
 
5
 
! Отговори
Много преди 1 година
Лъже тоз чилякЕдна стока инв Бангладеш да е произведена ако в Германия се продава за Х лева (преизчислено), а в *** за Два пъти по Х лева следва да се потърси защо. Страната на произход няма значение