Гласове се продават срещу 100 лв., опрощаване на кредити и храна

Йотова призова ЦИК да следят срещу злоупотреби с видеонаблюдението на вота
26 мар 2023 17:36, Йоана Цонева
52

Купуват се гласове освен с пари, и с опрощаване на дългове и бързи кредити, заявиха от МВР.

Вицепрезидентът Илияна Йотова настоя Централната избирателна комисия и партиите да положат усилия да няма злоупотреби с видеонаблюдението на вота.

"Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии, защото се страхуват от видеонаблюдението. Така беше направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето, как ще бъде използвано това. И аз разбирам притесненията на хората", заяви Йотова, предаде Bulgaria ON AIR.

Само за месец проведените полицейски операции в страната срещу купуването на гласове са над 100, заяви пред БНР главен комисар Петър Тодоров.

"За купуване на един глас се предлагат различни форми на стимулиране - пряко даване на пари над 100 лева, опрощаване на дългове, опрощаване на вноски по бързи кредити, даване на хранителни продукти, даване на социална услуга", стана ясно от думите на гл. комисар Тодоров.

Към момента има близо 60 досъдебни производства, което е два повече в сравнение с предходните избори към съответния момент, посочи Тодоров.

"Купувачите на гласове са контингент, който извършва и други видове престъпления. Те правят всичко възможно да не дадат възможност да докажем престъпната им дейност", обясни той.

Направен е анализ на всички рискови секции в страната. Като те ще са под наблюдение от органите на реда както преди изборите, така и в самия ден на вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 150 лева ще гласувам за всеки
33
0
 
2
 
! Отговори
Батман преди 1 година
Чудя се аз като не съм гласувал от 20 години,Дали моя глас не е продаден някъде по изборите.. ама то разбира се че каквото и да става в България няма наказани с преценка да не повтори грешката си ами е наказан да плати за неа и да плати и да си плаща плаща плаща за хазната хазната дай дай пари и не се тревожи няма закони за парите..
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте парична награда 300лв за донос срещу продавачи на гласове и нещата ще се наредят от само себе си за седмица.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има видеонаблюдение и изведнъж се наплашиха. На крадеца шапката гори!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те, за това няма да гласувам за никого, защото дават само на римляните и на приближените им. Точка!!Който иска да гласувам, да ме намери, срещу 100лв и опрощаване на дълг. Точка!!Питайте се защо не ходим да гласуваме!!
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде ги дават тези 100 лева?Много кофти...само пишете как давали,а никой никога не ми е предлагал пари да гласувам.Поне кебапчета като едно време да пуснат,а те и това не искат.Циции са станали тези партии...
28
1
 
1
 
! Отговори
car-pika преди 1 година
До Анонимен-32 , ti danesi sliap ili gluh a ! (sto) leva i tolkoz;
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАМ КРЕДИТ 5000 ЛВ. КОЙТО МИ ГО ПЛАТИ ЗА НЕГО СЪМ. НЕМА САМО "БОГОПОМАЗАНИТЕ" 240 КРАДЦИ ДА ПЕЧЕЛЯТ Я.
26
1
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Герб сега ще даде -100 лв с дпс на глас , после ще ви вземе -10 000Проблема е , че докараха чутовна бедност и хората за малко хляб и някаква по свястна храна вече са готови на всичко
25
1
 
10
 
! Отговори
Име преди 1 година
Хората са толкова бедни - че просто и това им е подарък - един вид. Поне да похапнат на празниците.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
деса дуловска го каза най-добре герп-бсп-дпс
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлация на изборния глас.
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ съсипаха образованието, а слабообразования е беден, а бедния се купува за 100лв. С милиардите дето ги откраднаха, най им е изгодно, повече да са бедните. Партия, която купува гласове, не отива в парламента да оправя България, а да си оправят техния живот.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тогава да има избори, всяка партия по 100 лв и кой колко *набере*, това му е резултата. Всички на опашката.:))
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде да подпиша? 100кинта са си пари,
19
2
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
ГЛАСУВАЙКИ,ВИЕ ОТДАВАТЕ ПРАВАТА СИ НА НЯКОЙ ДРУГ КОЙТО РЪСИ ОБЕЩАНИЯ НЕ НА КИЛОГРАМ ,А НА ТОН ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ ,И БЪДЕ ЛИ ИЗБРАН ЗАБРАВЯ ЗА ТЯХ ! И ВИЕ (НИЕ) НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИМ ! ПАРТИЯТА ВЗЕМА ОТ ВАШИЯ ГЛАС СУБСИДИИ А ДЕПУТАТА ПЪЛНИ ГУША! ДРУГИТЕ ГЛЕДАТ И ПСУВАТ !
18
3
 
12
 
! Отговори
SS преди 1 година
Винаги ще се намери начин как да се купят гласове !ВИНАГИ ! ЗАТОВА ИЗБОРИТЕ СТАВАТ БЕЗМИСЛЕНИ ! ГЛАСУВА ТВЪРДИЯ ПАРТИЕН ЕЛЕКТРОРАТ ,КУПЕНИЯ ВОТ И КОЙТО АБ-ДАЛ СЕ ИЗЛЪЖЕ !
17
3
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Винаги ще се намери начин как да се купят гласове !ВИНАГИ ! ЗАТОВА ИЗБОРИТЕ СТАВАТ БЕЗМИСЛЕНИ ! ГЛАСУВА ТВЪРДИЯ ПАРТИЕН ЕЛЕКТРОРАТ ,КУПЕНИЯ ВОТ И КОЙТО *** СЕ ИЗЛЪЖЕ !
16
1
 
9
 
! Отговори
ПП преди 1 година
купуваха на едро цели депутати.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да съществува този бизнес явно някой го предлага и вината не се изчерпва само с наказанието на посредника, няма как той самосиндикално да е решил да хвърля пари и да плаща на хората да гласуват самосиндикално за определена партия без за има хора от нея, които да знаят за това деяние и да го финансират, но до момента години наред този бизнес процъфтява без да има заловен и наказан организатор от никоя партия. Странно