Шефът на кабинета на Меджидиев оглави надзора на здравната каса

Освободен е д-р Александър Златанов, за което настояваше лекарският съюз
29 мар 2023 20:18, Стела Стоянова
0
Шефът на кабинета на Меджидиев оглави надзора на здравната каса
Снимка БГНЕС

От днес НЗОК е с нов председател на Надзорния си съвет. Това е началникът на кабинета на служебния здравен министър д-р Асен Меджидиев доц. Момчил Мавров. Смяната на досегашния шеф на надзора д-р Александър Златанов, който е и зам.-здравен министър, стана след решение на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Доц. Мавров е магистър по право, магистър по финанси и магистър по здравен мениджмънт. Доцент и доктор е по професионално направление „Право“. Притежава повече от 10 години професионален опит като заместник-директор на най-голямата болница у нас – пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“. Бил е и юрисконсулт на лечебното заведение. Асистент е в Медицински университет – Пловдив. Има юридически опит като адвокат.

Припомняме, още от миналата година лекарският съюз искаше оставките на д-р Александър Златанов и на управителя на касата Петко Салчев. Мандатът на Салчев бе прекратен през януари.

В началото на втория си служебен мандат пък д-р Меджидиев се раздели и с двама от зам.-министрите си – д-р Тома Томов и Лидия Чорбанова, чието име в момента откриваме в листите на Левицата!.

.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Момчил Мавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари