Окончателно: ПП-ДБ не подкрепят кабинет на ГЕРБ, готови да излъчат правителство

От коалицията готови да говорят с всички за политики
Обновена: 7 апр 2023 13:48 | 7 апр 2023 12:19, Камелия Цветанова
625
Окончателно: ПП-ДБ не подкрепят кабинет на ГЕРБ, готови да излъчат правителство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Всички партии в коалицията взеха решение, че няма да подкрепим правителство с мандат или участие на ГЕРБ. Ясно е, че не успяхме да убедим достатъчно български граждани за това, че за европейския път на развитие на страната си заслужава те да излязат и да гласуват, заяви Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме Промяната".

„С ГЕРБ имаме ценностни различия. Хората трябва да сеа сигурни, че когато гласуват за нас, това което обещаваме, това и спазваме. Ще говорим с всички за политики за справяне с реалните проблеми“, добави другият съпредседател на ПП Кирил Петков.

Още по темата

 
Като първи приоритет той посочи приемането на държавен бюджет.

„Това не трябва да е заложник на разговорите за кабинет. Нито болниците, нито бизнесите, нито младите семейства могат да чакат и още от ден едно трябва да се започне с бюджета“, каза Петков.

Другите теми, които ПП-ДБ ще постави на масата са земеделието и цените на храните, Шенген и Еврозоната.
„Ако ГЕРБ не успее да сформира правителство с първия мандат, ние ще поемем отговорността и ще предложим правителство от нашата коалиция“, увери той.

Според Атанас Атанасов ПП-ДБ не може да подкрепи правителство, кадрувано от Бойко Борисов

Христво Иванов призна, че коалицията ПП-ДБ не е успяла да разгърне пълния си потенция на вота в неделя.

Според  него на България й е нужно правителство, но не каквото да е, а работещо.

Петков и Василев коментираха и проблемите на вота.

„За съжаление отново правото си на вот упражниха само половината от имащите право на глас“, каза Асен Василев.

По думите му има сериозни проблеми с провеждането на тези избори, има пет път повече невалидни бюлетини в сравнение с предишните. В 17% от секциите има размиване от гласовете от машината и вписаните в протоколите на СИК, а в над 2000 не са предавали видеонаблюдение на живо.  

„Има поправени протоколи най-вероятно в РИК, като първоначално е вписан един вот, а след това е вписан друг.
Във всички протоколи на РИК има несъответствия и едно и едно не прави две“, каза Василев.
Според него това показва системен проблем с провеждането и отчитането на изборите.

Всички тези нарушения са описано в писмо, което ПП-ДБ са изпратили на ЦИК.

„Все още нямаме отговор, но се надяваме тези проблеми да бъдат отстранени“, посочи той.

Според Кирил Петков явно ПП-ДБ трябва да вършат още работа, след като толкова голям брой избиратели не са отишли до урните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


625
Още по темата: гербправителствоппДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
559
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво правителство, тия на следващите избори ще съберат един файтон хора гласоподаватели!
558
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И без това няма нужда от узурпатори с платени кампании от газови посредници олигарси, и други бегълци ай ти и хазартни богове,боклукжии които се бръкнаха да си върнат държавата и окупират съдебната власт.Всъщност диктатура.Това е потрес!.Нито от Асен шмекера става финансист нито от Киро с фалшивия пробиотик премиер.Алчни спекуланти,разсипаха държавата.
557
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С това ПП-ДБ доказват, че са минали покрай Европа, но са си останали на Балканите. Ако бяхме Германия щеше да има правителство на ГЕРБ и ПП-ДБ с ясна програма за управление съдържаща точките които и двете формации искат да изпият и не съдържаща нещата по които имат несъгласие. А когато ПП-ДБ обвиняват ГЕРБ в корупция, какво пречи всички контролиращи министерства като МВР, и Правосъдието да са у ПП-ДБ? Така просто отново подаряват на рубладжията Радев още 6 месеца руско служебно правителство.
556
1
 
5
 
! Отговори
Колесников преди 1 година
Тия двамцата и другите около тях не само,че не могат и не трябва да ръководят измъчена та ни държава , но и изобщо нямат работа в парламентач,да не говорим за правителство оглавявано от тях !!! Българино,замисли,се сериозно !!!!
555
0
 
2
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 1 година
В политическа партия "Петко Петков" винаги са готови ! Ето сега татко му на Киро ще звънне на Маджо, а той на Черепа в Дубай и ще се измисли един кабинет. Бойко защо ти трябваше да вдигаш таксата на рекета на Черепа ? Егото , егото ,там търсете проблема на политиците! Проклятието на Черепа застигна България. Всичките са участници или родителите им са били в ПОДМЯНАТА 10 ТИ ноември и са облагодетелствани от предишня "лош" режим .Имаха партийни книжки и учеха на запад и децата си след подмяната пратиха на запад .Обаче всички бяха" БЕ-КА-*** ,БЕ-КА- ***". И днес ТЕ СА НОВОТО БЕ -КА -*** .
554
0
 
7
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
пп-дб няма да подкрепят правителство предложено от герб-сдс,независимо какво ще е то и ще предложат свое.Питам:а кой ще подкрепи тяхното и това не е ли единствено в услуга на едноличното управление на радев чрез служебните му правителства,когато на всички вече е известно,че той е главният рушител на парламентаризма,изказвайки се негативно почти против всички партии?ИМПИЙЧМЪНТ на радев,нарушавал многократно конституцията на РБ!
553
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Правителство от Гела, Мара и Камшик Тодора.....
552
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ритуално самоубийство на ППДБ. С този си ход се определят като путинисти, защото с този си ход бламират съставянето на проевропейско правителство и фактически дават зелена светлина на бъдещи служебни правителства , за чиято ориентация всички знаем.
551
11
 
3
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Решението е президентска република. Казах и пак ще повторя. Вече не може да се състави правителство колкото и избори да има, а парламентаризмът се е изчерпил. Нужни са промени в конституцията, които няма как да бъдат направени при положение, че няма правителство. Нещата стават с преврат, друго решение няма. Няма да спрат изборите. Само преврат ще им шибне на всички по един шамар и ще се смени целия модел на управление, така че да не могат да си правят каквото си искат и да разиграват народа.
550
0
 
9
 
! Отговори
Цветков преди 1 година
Братя Келешеви пак се изказаха :))) Просто преливат от ум :))) Как може да има у нас тол кова поддържници на доказани и провалили се " политикани ",които много успешно непре къснато плямпат и нищо не вършат ?! Пфу! Долни интриганти!!!
549
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия политически неграмотници, протежета на прокопов и на заврения зет Пепеляшко, докато не разорят държавата няма да мирясат.
548
0
 
9
 
! Отговори
До 566 преди 1 година
Това показва колко са отчаяни руските подложки Васил Божков и Цв. Василев, дори на такива очевадни нещастници като Киро и Асен са готови да дават пари, хора които бият журналисти и репресират защото не си бил от тях като случая с Флора.
547
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олигарсите от Дубай, Белград,Бобокови и сие са побеснели след победата на Боко и газ пикаят,готови са на контра и на американското посолство да играят!Ще видим кой кого! А Кирчо и Кокорчо са между *** и наковалнята ! Скоро гилотината ще падне и разсече гордиевия възел! Става за холивудски филм, хах!
546
0
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахаааа, ПП-ДБ са новото ляво либерално. Новото БСП :))))))))))))))))))))))))))))
545
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо Обратното на острото и кокорчо обратното на мъжете
544
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв харвард? Кирчо никога не е учил там! А кокорчо е прекъснал след подготвителният семестър поради неуспеваемост! Това е истината,която можи да се провери! Ама в България няма журналисти ,а ***
543
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак на есен и този път без вас
542
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой знае какво курсче е карал в Харвард
541
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо да заминават за Харвард и да подкрепят Тръмп по митингите
540
1
 
22
 
! Отговори
До 558 преди 1 година
Румъния има закон за Лустрация. Там се изчистиха от комунистите.