Карадайъ: Нека да надскочим партийното си его и да работим за обществото

Имало шанс да се състави управление в този парламент
15
Карадайъ: Нека да надскочим партийното си его и да работим за обществото
Снимка: БГНЕС

Разум, отговорност и диалог – за това призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация в първия ден на новото народно събрание.

Според него след поредните ненужни избори днес отново сме поставени пред изпитание – избиратели и политици.

„Очакваше се и нямаше никакви предпоставки да е друго, а днес е факт, изборните резултати да възпроизведат сходна структура като предходните четири парламента и обществото е объркано от неадекватното поведение на голяма част от политическите субекти. Обществото отново са обединени около мнението, че нито една формация не трябва да управлява сама и посланието е ясно – политиците да седнат на масата и да започнат да си говорят. От ДПС приехме изборите като възможност за диалог за бъдещето на страната“, каа Карадайъ.

Според него в момента много политически субекти се занимават повече със собствените си проблеми, отколкото с тези на хората.

„Може ли да се направи така, че с това Народно събрание да се постигне стабилност на управлението? Категорично да, но за целта всички трябва да заявят готовност за диалог, вместо да го превръщат в поредната пиар акция. Нужно е честно и отговорно всеки да очертае приоритетите и политиките, които предлага. В противен случай залагаме бъдещето на страна на несигурност, а хората ще изгубят и малкото търпение, което им е останало“, предупреди той.

„Нужно е да надскочим собственото си и партийното си его и да работим за хората и за общото благо на обществото. Дневният ред на обществото трябва да стане дневен ред и на политиците. Нужно е да работим за Шенген и Еврозоната, за да бъда сигурно общото ни бъдеще като общество, народ и държавата. Обществото е разделено по много въпроси, но е единно в мнението си, че иска живот по европейски стандарт и не искат нови предсрочни избори, които само ще задълбочат проблемите и ще доведат до още по-тежка политическа криза“, коментира Карадайъ.

Според него приемането на бюджет е задължително и за целта е нужен редовен кабинет с ясен план на действие.

„Високата инфлация, високите цени, несигурните работни места, неадекватните доходи – това са основните проблеми на хората, а ние поехме ангажимент за спиране на прогресивното обедняваме, ефективно използване на европейския ресурс предвиден за България, предвидими среда за развитие на бизнеса, съдебна реформа, която да гарантира независимостта на съдебната система, развитие на регионите с приоритет на малките населени места и общини“, очерта приоритетите на ДПС той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Мустафа Карадайъ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия лицемери, добре знаят че правителство няма да има, защото идват тежки времена за България и трябва да се взимат тежки решения, но пак омайват хората, че уж правят всичко възможно за правителство.
10
1
 
2
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Още един тарикат-демагог, много се страхувам от индивиди, които са силно "загрижени" за мен! Добро от такава "загриженост" не очаквай!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде към Анадола ...
8
1
 
1
 
! Отговори
Е ха де преди 1 година
Скочете да ви видим !
7
1
 
0
 
! Отговори
А,"обрача" преди 1 година
От фирми огладня.
6
2
 
5
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Не се научи 30 години да говори правилни български език, организирам му курс на обучение безплатно.едно изречение кажи ,да ти го разберат.*** твоя електорат това не го вълнува,на къв език му говориш, те си знаят,о в.ц.е.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги американската телевизия бтв доказа, че работи само по указания на куратора си. В десния горен ъгъл показва лидерските послания. Но там няма името на Костадинов Възраждане. Изброени са всички след неговото изказване. От какво ви е СТРАХ, ще ви уволнят ли, ***-Ни прода-Жни мисир-Ки!!!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Диалог ше имали бе турчето? Това му е дежурната денонощно думичка. Научил я е и на сън да го бутнеш я знае на изуст.
3
3
 
11
 
! Отговори
30 години преди 1 година
ДПС сте в Парламента.И не решихте нито един проблем на обществото.Освен собствените си.
2
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
специалистите по раздаването на порциите те мислили за народа никои не вивярва и спрете да говорите прос-то-тии
1
7
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Само Боко и Доган :))))))))))))))))))))))))))))))