Зарков: Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от политическите партии

Моментът е назрял, на мнение е той
17 апр 2023 09:29, Нели Христова
105
Зарков: Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от политическите партии
Снимка: БГНЕС

Позицията на главния прокурор Иван Гешев по законопроекта, който ще касае евентуалното му разследване, е ясна и беше причина той да не бъде приет в предишното Народно събрание. Надявам се това да се случи този. Ако вярваме на заявките на политическите сили, това ще се случи. Така служебният министър на правосъдието Крум Зарков коментира пред Нова тв готвената промяна в закона относно това кой ще може да разследва главния прокурор у нас.

„За всеки един български гражданин, който не е главен прокурор, предполагам е напълно нормално, ако се наложи да бъде разследван, това да става от човек, който не му е пряко подчинен. Това искаме да стане и за главния прокурор. Защо той намира, че това е трагедия – не знам. Аз мисля, че ние, които живеем с този нормален режим, не го намираме за твърде трагично”. Така Зарков отговори на изказване в интервю на Иван Гешев, в което обвинител номер едно нарече законопроекта „пълна трагедия”.

Правосъдният министър коментира и корупцията у нас. „Мечтая за деня, в който борбата срещу корупцията няма да зависи от договорка между политическите партии. В който, съдебната система ще наказва, независимо от това кой е на власт и кой не. Този ден, струва ми се, приближава, но все още не е дошъл. Ключова стъпка в тази посока може да направи сегашното Народно събрание. Моментът е назрял”, каза Крум Зарков.

Министърът коментира и работата на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество: „Аз наблюдавам работата на КПКОНПИ и не мисля, че е замръзнала. Политическата криза и невъзможността да се сформира мнозинство направи невъзможно много реформи. Доколкото съм запознат, КПКОНПИ функционира и прави своите реформи. Какво трябва да прави, е въпрос на законодателна инициатива”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
7
 
! Отговори
Александър преди 1 година
Бегайте котки че иде Крумчо Зарков душа ви яка !
38
3
 
6
 
! Отговори
мдааа преди 1 година
тоя мечтае да е главен прокурор :)
37
3
 
11
 
! Отговори
Отврат преди 1 година
Да ни пробутват този болшевишки изтърсак за "евроатлантик" , си е повече от перверзия!
36
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
За съжаление корупцията както в България, така и в много др. страни се явява като смазка за държавната машина, която отказва да работи без този порочен стимул. Иначе Зарков макар, че винаги съм бил против БСП, пожелавам повече хора да мислят като теб.
35
1
 
3
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 1 година
Борбата с корупцията не е успяла никъде напълно,дори и в Китай,където екзекутираха публично по централната им телевизия до 2013 допи и за кражба на кабели,ако град с над десет хиляди остане шест часа без ток,но явно вече са сметнали,че са ги превъзпитали и преустановиха.Но и той не казва това,а и за милиони да има закони,но у нас само за кокошка няма прошка и това си е стара нашенска традиция,а традициите се уважават,както културното наследство на един народ.
34
0
 
8
 
! Отговори
Бaбa Byнa преди 1 година
Oти биeш мaчeтaтa, бpe?
33
2
 
7
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Борбата с корупцията никога няма да успее, докато се дели на наша и ваша. Ако евроатлантическите корумпета се толерират за сметка на русофилските или пък обратното, ако нещата се преобърнат-нема как да стане работата. Само не казвайте, че евроатлантиците не са корумпирани по презумция, щото верваме, верваме...
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджо,Пашата, пеевски, доган, Гешев и знайни и незнайни мутри кога ще ги преборите Зарков ? :))) Щял да се бори с корупцията, смех в залата, поредния политически напън за внимание :)
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крум Зарков се появил в парламента бинтован след неравна битка с котката на Мая Нешкова
30
7
 
2
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
Ами прав е! Румънците дръпнаха напред напред щото си оправиха съдебната система.Вкараха министри дори мин. председател в зтвора и корупцията намаля значително.Пак е има , но не е като при нас само корупция.Всеки зна че каквото и да направи, каквито и пари да открадне после мове да се откупи.Изтеглиха 58 млн. лв на каса в сакове и от Хемус и ....резултат от раследването ?
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зарков преби ли котката днеска или си го оставил за утре
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Премиер ни беше сикаджия, къде бехте БСП през това време или чак сега сте узрели, след дъжд качулка :)))
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАЪВТО И ДА Е ЗАКОНОПРОЕКТА ТОЙ КАСАЕ ГЕШОФ И ПРОКУРОРИ МАГИСТРАТИ. ТО АКО Е ЛОШ ИВАНЧО НЯМА ДА СЕ ПЕНИ. ЩОМ НЕ ГО ИСКА ГЕШОФ ЗНАЧИ Е ДОБЪР.
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй момченце се родило в БКП то, в гнездото на кражбите и корупцията! В момента служи вярно на националният предател - рунде и на издигналите го комунистически доносници избивали бабите и дядовците ни!
25
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Плюейки по Гешев, Крумчо отново прави дълбок сФирчок на Радев, да дръпне в кариерата! Яначко отдавна се изкачи! Само Гешев му е в устата! И то е обяснимо, защото мандатът на Радев свършва преди този на Гешев, и отсега са му заявили че ще бъде разследван!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 От руско или американско посолство все тая, мутрите са си плюли в устата, те са на всички нива в държавата :)))
23
6
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Банкянският...Феномен,корумпира и постави на власт няколко...поколения Калинки в местната и...централна власт. Това няма...изриване,ако ще и всички...пътищари с фандромите да се струпат на едно място.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много неприятен индивид ... дали измъчва още дядовци за забавление ...?
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя 45 год младеж от младежката организация ли е
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест да не зависи от партиите ами от американското посолство