ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха: Без вдигане на данъците

Договориха се и за 3% дефицит
19 апр 2023 15:49, Стела Стоянова
285
ГЕРБ и ПП-ДБ се разбраха: Без вдигане на данъците
Снимка БГНЕС

След като постигнаха съгласие за председател на парламента, днес ГЕРБ и ПП - ДБ се разбраха по няколко основни пункта, свързани с политиките по бюджета и финансите.

Те се обединиха около 3-процентов дефицит, без повишаване на данъците, оптимизиране на публичните разходи. Двете коалиции са се разбрали и за социалните разходи - така, както са записани в програмите им - индексиране на пенсиите с швейцарското правило и поддържане на учителските заплати на 125% от средната работна заплата.

Двете формации обаче все още не могат да се разберат дали ще подкрепят бюджет, ако той се внесе от служебния кабинет.

Хората на Бойко Борисов смятат, че той трябва да се внесе само от следващото редовно правителство. От коалицията на Кирил Петков и Христо Иванов твърдят, че няма време да се чака и бюджетът трябва да се подготви от служебния кабинет.

Деница Сачева от ГЕРБ коментира, че според нейната формация бюджетът трябва да бъде внесен от редовно правителство. "Всички останали варианти са по-скоро аварийни възможности, които не биха били добре за развитието на държавата", допълни тя.

Бившият финансов министър Асен Василев от ПП-ДБ обаче изтъкна, че до средата на юни трябва да бъде приет бюджет, за да не се създадат проблеми за финансовата система на страната. Това означава, че разглеждането на проектобюджета трябва да започне до една-две седмици, тъй като по неговите сметки приемането му ще отнеме поне пет седмици. Няма техническо време да го внесе който и да било друг, освен служебното правителство, твърди Василев.

Предстои депутатите от двете коалиции да се срещнат с експерти на финансовото министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: ГЕРБПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига само с Русия сте се оправдавали.Русия за всичко ви е виновна на вас.На кривата ракета космоса и пречи и вашата работа такава.
185
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На монархо-фашизмът са му пречели САЩ и Великобритания. Русия не им е пречела. Обявяват война на врага САЩ и Великобритания. Русия е била наш приятел. Добре е, че наш приятел през войната е дошъл да ни свали фашистите, които са обявили война на САЩ и Великобритания. Обявява символична война на БГ, за да я спаси и запази териториално.
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има сватба чистото младоженеца ББ и булките са 4ри от промяната ,лъжливата промяна
183
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб може да бъде сринат , ОТ ВЪТРЕ , дано ПП-ДБ да ги опраскат , ще им помогнат и БСП , ДПС и ИТН !
182
2
 
10
 
! Отговори
България преди 1 година
Хомо дружинка
181
0
 
4
 
! Отговори
до 195 преди 1 година
Каквото стадото, такъв и овчарят
180
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До морски... а СЕГА да не би да не сме окупирани и обрани съвсем ''прозрачно'' и ''законно'' ?
179
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП - ДБ са шарлатани професионалисти от А отбора на България хахаххахаа
178
5
 
0
 
! Отговори
За 1 копейка преди 1 година
Хубаво дращете, ама добре, че е Украйна.....
177
4
 
13
 
! Отговори
ПП и ДБ - п у т к и преди 1 година
ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ПП и ДБ, как сте? Каеф ли ви е вашите да подкрепят ГЕРБ? Изчегъркването върви ли по план?
176
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 201 - не бе, само едни 10 до 15% маргинализирани елементи и оръфани пенсионери искате да положите целувка върху мириZливия казашки ботуш. Повечето българи отдавна са избрали Европа и ще се радват на Редовно правителство. А ти си седи с "хляб и сол" на Орлов мост. Ще почакаш доста.
175
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мирният договор със САЩ, Великобритания е подписан през 1947 година. Обявил си война на САЩ и Великобритания, а Съветите са техен съюзник. САЩ и Великобритания окупираха Германия, бомбардираха Германия, заловиха нацистите и ги обесиха. Окупираха Италия, Франция, Белгия, Холандия, Дания. Прогонването на нацистите не става с мирни средства. Нужна е окупация, народен съд и обесване на нацистите и нова антифашистка власт в окупираната държава.
174
4
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Новият стопанин на Козяк пипа здраво и бързо.Едно докладче от Държавния департамент и ПП-ДБ повяхна като напикано мушкато и внезапно стана много "диалогична". Следва множествен катарзис и разбира се, "исторически компромис", естествено "само малко" и "в името на добруването на целокупния български народ". Защото иначе следва какво? Хах, ами ще има бой по ушичките както само имперските представители умеят!
173
2
 
14
 
! Отговори
До 187 преди 1 година
Ползите са нулеви.Видяхме мутро-политици милиардери, кметове милионери,партиите са ОПГ - та, скъпотия и съсипия. Това видяхме! .
172
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вовата едва диша
171
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 181 - айде, айде! Висшето образование не е и никога не е било критерии за интелигентност. Няма да коментирам колко вишисти вечер пълнят чалготеките и тресат телеса по ритмите на сръПските певачки. Айде да не ни облъчваш за "силата" на Възраждане. Тя е основно в това, че в България не се противодейства на мощния поток руска дезинформация - разбира се, със любезно служебно съдействие.
170
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 197 Какво като нахлуе Русия ? Тъкмо ще я посрешнем с хляб и сол
169
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Лъвът влезе в парламента и хиените се усмириха.
168
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до192.Е нали Русия уж беше слаба тогава от какво те е страх.Готови сте и със извънземните да съюзите само и само да се спасите от Русия.Но от Вовата няма спасение.Строг но справедлив.
167
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що по БТВ , Плевнелиев нарече избирателите стадни оразувания и феисбук фенове , егати ....