Росен Желязков: Юрист, рок и бурна кариера

Заемал е голям брой водещи постове
Обновена: 22 апр 2023 10:40 | 19 апр 2023 18:05, Росен Стойчев
0

След няколкодневни преговори между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната- Демократична България" се стигна до консенсусното решение за председател на 49-ото Народно събрание да бъде избран Росен Желязков, но с условие за ротация на 3 месеца, съобщи Bulgaria ON AIR.

Така със 136 гласа “за” Росен Желязков беше избран за председател на 49-я парламент.

Той трябваше да оглави и 48-ото НС, но след 3-дневен изборен председателски маратон това не се случи и остана заместник-председател.

Още по темата

Преди да влезе в Народното събрание, Желязков беше министър на транспорта от 2018 година. Ръководил е Комисията за регулиране на съобщенията, бил е секретар на Столичната община и главен секретар на Министерския съвет в първия кабинет на ГЕРБ - пост, който напуска след предсрочните избори през 2013.

В същата година Росен Желязков сяда на подсъдимата скамейка заради аферата "Костинброд". Обвинен е в престъпление по служба, защото не е осъществил контрол при отпечатването на бюлетините за предсрочните избори. Тогава той е главен секретар на служебния кабинет на Марин Райков.

Години по-късно Желязков е оправдан. Освен в правото, бъдещият председател на парламента е силен и в музиката. Росен Желязков е запален рокаджия и участва в музикален клип с мъжа на Есил Дюран – Борис Павлов. Песента се казва “Защо ме обичаш?”. В нея Желязков е един от вокалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари