МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи

В интервю тя заяви, че би гласувала за "Възраждане"
24 апр 2023 12:44, Нели Христова
253
МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС

"Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно". Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в неговия видеоблог.

На въпрос на журналиста "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: "Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов."

"Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам", казва още Елеонора Митрофанова.

"Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова", посочват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля че някой друг се меси освен един друг посланник. То е ясно кой.
202
0
 
6
 
! Отговори
Козяк преди 1 година
Ама как може тая Митрофанова така да се меси ? Това да не и е руска губерния ? Я веднага ... ама ВЕДНАГА всички шефове на МВнР да се явят на Козяк да бъдат инструктирани как да отговорят на тази провокация . Няма нужда да си носите молив и лист за записките , готови текстове на протестите ви ще ви бъдат раздадени , че да не объркате нещо като на предишния инструктаж .... Айде , още ли не сте дошли ?
201
1
 
8
 
! Отговори
СМЕХ преди 1 година
МИТРОФАНОВА СЕ МЕСИ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА сащ.
200
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Карбовски за мъжеството да се състои това интервю, въобще!!! Журналистическите *** се покриват в мъглата на правилната, пропагандна линия и си кротуват за местенцата...Същото се случва и в нашето министерство, където са изстръпнали от страх да не им се скарат от Козяк, че са допуснали свободно изявяване на мнение в интервю.Въобще всяко различно мнение вече е посрещнато атлантически кресливо и официално се самосезират всякакви грантоядящи организации барабар с държавните институции!
199
6
 
9
 
! Отговори
очилатият травестит преди 1 година
на снимката се посреща с права лопата или кирка в главата, както и всеки един русофил.
198
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя дори не се е изказала, задали са й въпрос и е отговорила... Каква намеса. А краварите се месят жестоко и непрекъснато, ама тогава си мълчим
197
10
 
13
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Изказването на Митрофанова е неуместно,тъй като тя е посланник на чужда държава в България, и се счита за намеса във вътрешните ни работи.Добре.Тогава чужди военни бази,ходене на български висши държавни служители в чуждо посолство и съществуване на етническа партия в пряко нарушение на Конституцията на Република България какво е тогава,дами и господа.Отговаряйте,доносници нали много знаете,не ми се крийте.
196
4
 
5
 
! Отговори
интересно... преди 1 година
Интересно как изявленията на всички други гости на Карбовски се игнорират тотално, все едно не са се случили, но тая хипотетична реплика на Митрофанова, беше отразена като официална позиция на страната...
195
6
 
9
 
! Отговори
Тон преди 1 година
САЩ,Ес,повече се месят в нашите външни и вътрешни работи,но реакция никаква драги поклонници.Толкова сте се изгърбили от навеждане,че нусът ви се трие по пода!
194
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУСИЯ.. 1915 годинаВ МАКЕДОНИЯ НА СРЪБСКА СТРАНА СЕ БИЕХА АНГЛИЙСКИ И ФРЕНСКИ ВОЙСКИ ДРАГИ ТРОЛЧОООООО ГАНЬОООО
193
8
 
9
 
! Отговори
само Възраждане преди 1 година
жалки долни продажни лаещи евроатлантичета
192
6
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Глупости. Те не я изгониха за реални неща, които направи, сега вдигат шум за някаква глупост. Не виждам по какъв начин се намесва...
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Dnes bg са цензурирали частичката ***.
190
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Статуквото агонизира,гърчи се и трепери от страх.Защото знае,че бавно но неизбежно идва деня на възмездието.ХАХАХАХХАХХАХАА
189
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Факт е че изказването на Митрофанова е неуместно.А какво ще каже Външно министерство,по въпроса за противоконституционната етническа партия ДПС,ходенето на висши държавни служители в американското посолство и списъка Магнитски спуснат ни от чужда държава.
188
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре го каза жената в подкаста на Мартин Карбовски. Само дето при Херо под неин натиск служебното купи още 8 чертежа F16 , отказахме се от евтиния руски газ, просто киро изгони 70 дипломата и наложиха санкции на Русия. Тая година фалит на морето. Руснаците ходят в Турция и Гърция.
187
19
 
15
 
! Отговори
КОПЕЙКИ....!!! преди 1 година
КОЙТО Е СЛУГА НА РУСИЯ И СЪРБИЯ,ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ...!!!
186
10
 
11
 
! Отговори
РУСИЯ.. 1915 година преди 1 година
ОБЯВИ ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ В БЪЛГАРСКАТА ОБЛАСТ МАКЕДОНИЯ, ЗА ДА ПОМАГА НА СЪРБИЯ.......... 1915 година РУСИЯ УБИ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ......... РУСИЯ И СЪРБИЯ ВИНАГИ СА, БИЛИ КРАЙНИ ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ..........
185
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бугараците имат ли думата у бг твърдо не
184
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в тапата колония бг само Козяк кото кажи друг ни можи е понякога Ердоган можи