МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи

В интервю тя заяви, че би гласувала за "Възраждане"
24 апр 2023 12:44, Нели Христова
253
МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС

"Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно". Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в неговия видеоблог.

На въпрос на журналиста "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: "Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов."

"Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам", казва още Елеонора Митрофанова.

"Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова", посочват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво се правят някои на щипнати моми? питал я журналистът и тя отговорила. защо да е намеса в политиката ни, ами да не я бяха питали. аз лично не бих гласувал за тях, нито митрофанова би ми променила мнението, ама в конкретния случай - каквото повикало, такова се обадило.
142
1
 
26
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Преди няколко години баха изтекли документи, че САЩ подслушва телефона на Меркел..Знаете ли какво направи Германското разузнаване и полиция?? Същото, което нахрави когато САЩ взривиха СП 1 и 2..НИЩО!
141
0
 
19
 
! Отговори
Ежко преди 1 година
Как може,разграден двор да има "вътрешни работи"?
140
2
 
24
 
! Отговори
До 138 преди 1 година
Заповядва? САЩ вече направо взривява!!
139
1
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Добро утро како Николинке!
138
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКО? АНГЛИЧАНИТЕ СА БИЛИ ГОЛЕМИ ВРАГОВЕ С КАТОЛИЦИТЕ В МИНАЛОТО И ИНКВИЗИЦИЯТА, ВОДЯТ ГОЛЯМА БОРБА СРЕЩУ КАТОЛИЦИТЕ,КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОКУПИРАТ ЦЯЛАТА ВЛАСТ И В ТАЗИ БОРБА СРЕЩУ КАТОЛИЦИЗМА , СЕ РАЖДА АНГЛИЙСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ. ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО, НЕ СА ИМАЛИ ВРАГОВЕ, ПРОСТО ЗАЩОТО СА ПО-КРОТКИ И УМЕРЕНИ, НЕ СА ПРАКТИКУВАЛИ ИНКВИЗИЦИЯ, НИТО СА БИЛИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ, БИЛИ СА ПО-УМЕРЕНИ И ТОЛЕРАНТНИ.ПОЛЯЦИТЕ СА ПОКАТОЛИЧЕНИ СЪЩО С ГОЛЯМО НАСИЛИЕ ОТ СТРАНА НА НЕМЦИТЕ ПРЕЗ ПСВ.
137
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя поне само изказва свое лично мнение, докато кравария направо заповядва!
136
2
 
16
 
! Отговори
А списъка преди 1 година
Магнитски какво е?
135
7
 
26
 
! Отговори
НиковаПовечеСДС-Чума преди 1 година
А англо-краварските шпиони изобщо не са спирали цели 35г.,но никой не обръща внимание на пълзящите до Козяк и обратно до центъран на София мекерета.
134
4
 
29
 
! Отговори
До 123 преди 1 година
САЩ ни наредиха на нас в БГ до спрем Южен Поток, а на Германия направо им взривиха Сиверен Поток! Само и само да циментират контрол над колонията си Европа! Да не би да търгува с други ;)
133
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая арогантна и високомерна колхозничка трябваше отдавна да е изгонена.
132
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По БТВ не вървеше ли реклама с агитация на чуждестранни премиери с думите "Гласувайте за моя приятел Кирил" и т.н.??
131
3
 
10
 
! Отговори
До Тожо преди 1 година
Това е върха на наглоста! Какво общо има ЕС с Тайван?!!
130
4
 
22
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Всеки ден се удивявам на това доколко страната ни е завлядяна, васална територия, колония и тн на Запада. Това е просто срамно, че сме го допуснали. Карбовски я пита...тя отговаря. В предизборната кампания имаше изявления на действащи премиери подкрепящи разни партии и формации, къде бяхте тогава господа ? Има интервю, в което Бойко казва че е е американското посолство 3-4 пъти на седмица. Кирчо и компания също често го посещават, но от вас нищо.. Срамна позизция
129
2
 
8
 
! Отговори
Тожо преди 1 година
Борел е призовал ЕС да почне да контролира Тайванския проток... :)
128
1
 
3
 
! Отговори
Тожо преди 1 година
До АнонименШепа ориз ?!? Става въпрос за Китай не за КНДР!
127
0
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 година
И Америка се меси....и Турция.....
126
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131 Значи скоро ще ядеш жълт комунизъм. Шепа ориз, а ако много пишеш в трудовия лагер . С удоволствие, ще чакам момента да ти гледам спеираа под комунистическа власт:))))
125
10
 
15
 
! Отговори
Тожо преди 1 година
За сведение на краварофилите Китай вече започна да изтощава сащ а това значи че скоро ще зарежат региона ни и грантовете ще спрат.
124
5
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЗАЩО ПОВЕЧЕТО КОМЕНТАРИ СА В ПОДКРЕПА НА МИТРОФАНОВА И РУСИЯ , ПРОТИВ НАТООООООВЦИТЕ ???