МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи

В интервю тя заяви, че би гласувала за "Възраждане"
24 апр 2023 12:44, Нели Христова
253
МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС

"Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно". Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в неговия видеоблог.

На въпрос на журналиста "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: "Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов."

"Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам", казва още Елеонора Митрофанова.

"Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова", посочват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дом162 да на азиатска хранилка е. И да всеки който пее срещу ЕС и НАТО е враг на България.
162
6
 
11
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Радев до кога ще продължи това унижение на България?
161
11
 
19
 
! Отговори
Голям страх преди 1 година
Голям страх от Възраждане. Не е на атлантическата хранилка. Подобна позиция на българско министерство говори за тежки зависимостти от външни приятели. Освен това въпроса на Карбовски беше - Ако бяхте български гражданин? Никой не я е питал какво мисли като руски посланик!
160
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нормално да наглей, тя за това е на балканите
159
10
 
4
 
! Отговори
Advokat преди 1 година
Barack може да си говори каквото иска в САЩ. Ама посланик не може да говори така
158
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди 7-8 години бойко борисов беше в вашингтон на среща с барак обама тогава обама каза пред журналистите - ако бях българин щях да гласувам за бойко борисов това какво е драги сънародници
157
11
 
7
 
! Отговори
от село преди 1 година
Аз знам ,че като отида на гости ,акъл не давам и не се натискам да спя на домакина с жената .Мина времето когато умираха за дъвки и коняк ,,братушките ,, и им пълзяхме в краката като луди .Сега да не си вре носа тази като колхозничка на екскурзия в Левуново ,а да си гледа раята в тайгата където не знаят кой е на власт.
156
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах интервюто и въобще няма място за такава трактовка.Не стоят така нещата обаче с изказването на американския посланник по БНР.Външно обаче много държат да се харесат на евроатлантиците и без основание си търсят поводи.Ще дойде време и ще им се търси отговорност.
155
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво като си изразява позицията? Възраждане събраха едва 5/6% от гласовете на народа (14% при активност 40%) и дали Митрофанова го харесва не е от особено значение. Много българи харесваме Русия и подкрепяме референдума за българския лев, но Костадинов прекали с хранилките срещу ЕС и НАТО, което му отреди полята на "булка беглец", заради което останалите 90%+ от пълнолетните не гласувахме за него. Това, че много от нас не харесват политиките на Украйна и САЩ не означава, че не харесваме Европа.
154
16
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
АКО РУСНАК МИ Е "БРАТ"--- по- добре да се самоубия вместо да му бъда " крепостен роб"!
153
0
 
17
 
! Отговори
Министерството преди 1 година
на външните ни работи е смешно с тази позиция.
152
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МвнР явно не са чели Виенската конвенция.
151
5
 
21
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Прави сте, че посланника на Русия си казва мнението, но от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ получават пари и указания директно от посолството на САЩ и СОРОС. Да тяхното не е намеса във вътрешните работи, защото те работян и във вътрешните и във външните работи. От пръдльото всеки един посланик си дава указанията на управниците и те изпълняват под заплаха от отстраняване от кокала...
150
1
 
19
 
! Отговори
Друго си е преди 1 година
Като Киро Парапета да пуснеш списък с лица руски агенти, който ти е пуснал САЩ! Без доказателства ..ъф корс!
149
0
 
13
 
! Отговори
Друго си е да преди 1 година
Пуснеш директно списък Магнитски с имена :) И то преди изборште а не след :)
148
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, да, Възраждане са толкова българска партия, колкото аз съм английската кралица:))))) "Българската" партия с руските знамена по митингите и с референдумите срещу ЕС и Еврозоната....реално Възраждане са срещу всичко което е е в интерес на България и в полза на Русия. Затова на Митрофанова те й звучат разбираемо!:)) Нейният съвет е- или гласувате за Възраждане или за "не подкрепям никого" .
147
1
 
7
 
! Отговори
До 145 преди 1 година
Взривени са 3 от 4 те тръби в СП 1 и 2! Нещо не разбра ли?!
146
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
затъжила се е за памятника.
145
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-интелигентния посланик, който сме имали от години от която и да е държава. Или украинската губеста кукла по-ви допада? Само защото барбито е от украина? Даже украинския депутат Гео Лерой се възмути, че ни пращат такава. Украинците ни пратиха Барби, а Руснаците са сериозни и образован човек. Това само за сведение кой ни уважава и кой не.
144
10
 
1
 
! Отговори
до берлин преди 1 година
хайде посмали малко с взривовете, а? много филми гледаш. кога пък са взривявали втора тръба?