МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи

В интервю тя заяви, че би гласувала за "Възраждане"
24 апр 2023 12:44, Нели Христова
253
МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС

"Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно". Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в неговия видеоблог.

На въпрос на журналиста "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: "Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов."

"Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам", казва още Елеонора Митрофанова.

"Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова", посочват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова въри да ядеш блини и борш и не се бъркай в работите на България
182
1
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До до 177 182 Като студен в София през 72г. ни извозиха с влак до Враца, за участие в ботевите тържества. Сутринта в 6ч. ни истипосаха на връх Вола. Пуснах транзистора да чуя новините от Свободна Европа.При мен дойде възрастен човек с червена лента отрядник. Каза ми : Момче , спри този транзистор, че тук е пълно с чен-ге-та.. Ще ти стровят живота.И до днес съм благодарен на този честен човек.
181
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 179. Сега си на 60. Всичко е зависело от родителите ти . Какво е отношението към СОЦА им . Говорит Москва я спряха около 1977г. Но заглушаването на Западните станции продължи до 1989. Като преди това се използваха някой приспособления.
180
5
 
12
 
! Отговори
до 177 преди 1 година
Западните радиостанции се заглушаваха! Аз връзвах антената на ВЕФ-а с тази на телевизора и така слушах Свободна Европа от 52 г.насам! А комсомолците слушаха Гаварит Масква в 17, 30 ч.всеки ден и станаха промити комунистически мозъци!
179
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да бъде!
178
4
 
14
 
! Отговори
МЪКА И СМЕХ преди 1 година
абе може и да се меси, ама има една партия а козяк има двайсет...
177
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм на шейсе години и слушам радио цял живот. Никога не сме слушали гаварит москва нито свободна европа или свобода въпреки че имахме два вефа. Ние си слушахме БНР непрекъснато до преди една година когато сори започнах да разбирам че то се опитва да манипулира. Тоест има ни за глупави.
176
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прилича ми на поръчково мероприятие на външно което не е дипломатично.
175
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не е заглушавал нищо по рано , но сега спряха руските телевизии а пък уж било демокрация. Освен това точно сега има потресаваща цензура по бг телевизии и радиа с национално покритие. Да ви се невиди и демокрацията.
174
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля коментиращите които не са чели/слушали интервюто да не коментират. Елеонора Валентиновна беше много коректна и си подбираше внимателно думите. Започвам да мисля че я тормозят по заповед на друго посолство.
173
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Т. Живков никои не говореше такива работи . Да се меси. Хората си слушаха "Говарит Москва" точно на обят. Другите станции: Гласът на Америка, Свободна Европа, BBC, DW. се ЗАГЛУШАВАХА.
172
15
 
6
 
! Отговори
Оставете я! преди 1 година
Нека си говори.Така и най-заблудените ще разберат с какво си имат работа!
171
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова си казва това което така или иначе си знаехме, че Възраждане е партия, подкрепяна от Русия, може да не го признават, ама само като им погледнеш електората става ясно, няма лошо , всяка партия има подкрепа от някъде ДПС-Турция, ПП-ДБ-САЩ, Герб и той някъде там, доблестно би било да си признаят, не да се прят на хвани ми шапката
170
5
 
17
 
! Отговори
Фарс преди 1 година
Позицията на МВнР показва до каква степен сме зависими, щом мнението на един човек е намеса във вътрешните работи. Ами ако кажа, че според мен всичките ни лидери са мижитурки на хранилка, това намеса във вътрешните ни работи ли е?!
169
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До анониментоя с палеца надолу не е гледал интервюто
168
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 170 Не ми се прави на интересен бе клоун. Питах как разпозна че хеликоптерите са на САЩ смешшко. ПО цял ден си тук верно службите теябяа да те проверят , какъв си и какво блещиш против съюзниците на България.
167
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изгоним незабавно американските нашественици! Вън американските военни от българската земя!
166
13
 
14
 
! Отговори
Вечна дружба преди 1 година
Българите и русите са братски народи. САЩ ДГД!
165
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
попитаха я отговори - не е нейна инициативата
164
13
 
13
 
! Отговори
КАН преди 1 година
Тук да не плаща Пригожин то пълно с русофил та се нетрае. Аре, чао тогава!