МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи

В интервю тя заяви, че би гласувала за "Възраждане"
24 апр 2023 12:44, Нели Христова
253
МВнР: Митрофанова се меси във вътрешните ни работи
Снимка: БГНЕС

"Направеното изявление по вътрешнополитическа за България тема от страна на посланик Елеонора Митрофанова е неуместно". Това гласи позиция на българското МВнР по повод изказване на руския посланик в интервю за Мартин Карбоски, публикувано в неговия видеоблог.

На въпрос на журналиста "Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?", Митрофанова отговаря: "Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам... Вероятно бих гласувала или "не подкрепям никого", или за Костадинов."

"Защо бих постъпила така? Защото може би от всички, да ги наречем условно – опозиционни партии, той най-малкото изразява ясна пробългарска позиция, което ми харесва. Той не говори за Русия, не казва, че е за Русия и тогава против кого е? Той изразява абсолютно пробългарска позиция, което аз разбирам", казва още Елеонора Митрофанова.

"Българската страна определя казаното като опит за намеса във вътрешните работи на страната и в този смисъл противоречи на Виенската конвенция за дипломатическите отношения. Министърът на външните работи е провел разговор в този смисъл с посланик Митрофанова", посочват още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 123 Каква лъжа :) Като никой не се е месил, защото за 30г България неможа да пусне газ от друга страна ?:)) Мерси клоун
122
23
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ами то е ясно чий проект е ***, не случайно и Костя получи прякорът си Копейкин, явно 30 години постсъвеЦка демокрация така и не можа да избави част от нашите съграждани от оковите на Кремълското робство ... колкото и да плюят Щатите и "загниващият запад", целият мигрантски поток в световен мащаб е насочен натам, там са и отрочетата на най-видните ни русофили, че даже и децата на кремълските олигарски, а путинова раша в момента е една джихадистка държва, управлявана от кремълският ИДИЛ....
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, "Докато не махнат Православието от тези земи, няма да се спрат англосаксите" , ... АМИ КАТО НЕ ПОЗНАВАШ ИСТОРИЯТА, ПИШЕШ ГЛУПОСТИ, АНГЛОСАКСИТЕ СА БИЛИ ВРАГОВЕ С КАТОЛИЦИТЕ, А НЕ С ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ, КАТОЛИЦИТЕ СА ПОДДЪРЖАЛИ И НАЦИЗМА В МИНАЛОТО, ХИТЛЕР Е СЪЩО ТЕХЕН ВЪЗПИТАНИК, НЕДОУЧИЛ ОСНОВНОТО СИ ОБРАЗОВАНИЕ В КАТОЛИЧЕСКО УЧИЛИЩЕ И ТОТАЛЕН ПЪВОСИГНАЛЕН ПРИМИТИВ, СЛУШАХ РЕЧИТЕ МУ В ОРИГИНАЛ И ДЕЙСТВИЯТА, МИМИКИТЕ, ПОВЕДЕНИЕТО МУ, САМОЗАБРАВИЛ СЕ КОМПЛЕКСАР.
120
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В последните 30 година освен САЩ и ЕС никой друг не се меси в управлението на държавата,само да припомня на господата безпричинно мразещи Русия, как един треторазреден американски сенатор дойде в България и нареди да се спре проекта Южен Поток,който не е бил в интерес на САЩ ,но щеше да донесе доста ползи за нас...това е само един малък пример...
119
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че се меси трябваше да го осъзнаят още когато допринесе с дейно участие в събарянето на правителството на К.Петков! И последвалото й нагло изказване след това. Обаче не е луд който яде баницата, а който му я дава....ще се меси, след като вижда колко лесно подкупни са повечето бг политици, за да се продават на интересите на Русия.
118
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мога да разбера защо реват от МВнР??? Кой друг освен Възраждане ясно е казал че защитава Българските Интереси??? ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС казаха че защитават евро-атлантическите интереси.... Има голяма разлика между тия понятия... Който е Българин защитава първо Българските интереси.
117
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не махнат Православието от тези земи, няма да се спрат англосаксите
116
17
 
7
 
! Отговори
предположение преди 1 година
Имам усещането, че я държат от Русия на този пост само за да дразни публиката. Не помня кога се появи като посланик, но би трябвало мандатът й да е изтекъл . Отдавна се подвизава тук.
115
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСНАЦИТЕ СА НИ БРАТЯ, ОБИЧАМЕ РУСИЯ, ОБИЧАМЕ И ВСИЧКИ СЛАВЯНИ, НА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВАТ ТЕЗИ ФАКТИ, ДА СИ ЗАМИНАВА И НАПУСНЕ БЪЛГАРИЯ!
114
3
 
29
 
! Отговори
Кольо преди 1 година
Значи от 89-та сме под ботуша на ФАЩ И ЕС ама Русия та Русия ... *** институции .
113
3
 
29
 
! Отговори
Е ами преди 1 година
И Байдън спомена името на Китил Петков ама нямаше никаква реакция от съответното министерство .Явно го смятат за уместно!
112
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ САМОУБИВАТЕ ЧРЕЗ РУСОФОБИЯ, НАЛАГАНА ОТ ВЪНШНИ СИЛИ, ЧУЖДЕНЦИТЕ ИЗГОНИХА РУСНАЦИТЕ ОТ РОДНАТА ИМ ЗЕМЯ В УКРАЙНА И УКРАИНЦИТЕ ОСТАНАХА ГОЛИ И БЕЗЗАЩИТНИ И ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА ЧУЖДЕНЦИ ОТ ЗАПАДА, МИСЛЕЩИ САМО КАК ДА ГИ ОГРАБЯТ И УБИВАТ, ДОРИ ЕКСПЕРИМЕНТИ СА СИ ПРАВИЛИ С ТЯХ, ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ, ЧЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е , ДА ПОВТОРИ ГРЕШКАТА НА УКРАИНЦИТЕ СТИМУЛИРАЙКИ РУСОФОБИЯТА, ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ И ДАНО СЕ ОТЪРВЕ ОТ ВРАГОВЕТЕ СИ РУСОФОБИ, КОИТО Я ВКАРВАТ БАВНО В КАЛТА!
111
4
 
28
 
! Отговори
ВеИКа преди 1 година
Митрофанова казала за кого би гласувала ако беше българка - вой и рев до небесата, намеса във вътрешните работи, шок и ужас, персона нон грата, вън от държавата. Херо Мустафа получава похвала в доклад на Държавния департамент на САЩ за груба намеса в изпълнителната власт на редовното правителство на Кирил Петков и служебното правителство на Стефан Янев - благодарности и орден "Мадарски конник" от Румен Радев.
110
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
, Ако Митрофанова се меси във вътрешните работи на България, то какво да кажем за американското посолство? Или България - българското правителство е дало съгласието си да бъдем управлявани от САЩ? Я малко се засрамете.
109
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Митрофанова се меси във вътрешните работи на България, то какво да кажем за американското посолство? Или България - българското правителство е дало съгласието си да бъдем управлявани от САЩ? Я малко се засрамете.
108
2
 
6
 
! Отговори
До 105 преди 1 година
....ше си отидете от тоя свят ДРУГАРЧЕТА -- А ти господино вечно ще останеш ??? хахаахахахаха И реститутките си отиват по естествени причини или от злобата си...
107
0
 
1
 
! Отговори
истината преди 1 година
Значи се подиграват.Мога да го цитирам господина на тема Русия но нека сам да излезе пред всички и да си каже.
106
3
 
16
 
! Отговори
339 преди 1 година
Ако сте.......Ако съм......Има въпрос,има отговор,мисля че това казва всичко.Изобщо ненужни коментари.Излишно се нагнетява напрежение.Митрофанова казва,че ако е български гражданин,как би гласувала.А тя не е.Това е.
105
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А от ул. КОЗЯК няма намеса за Ф-16 само на РИСУНКА!!!!.
104
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ САМОУБИВАТЕ ЧРЕЗ РУСОФОБИЯ, НАЛАГАНА ОТ ВЪНШНИ СИЛИ, ЧУЖДЕНЦИТЕ ИЗГОНИХА РУСНАЦИТЕ ОТ РОДНАТА ИМ ЗЕМЯ В УКРАЙНА И УКРАИНЦИТЕ ОСТАНАХА ГОЛИ И БЕЗЗАЩИТНИ И ЛЕСНА ПЛЯЧКА ЗА ЧУЖДЕНЦИ ОТ ЗАПАДА, МИСЛЕЩИ САМО КАК ДА ГИ ОГРАБЯТ И УБИВАТ, ДОРИ ЕКСПЕРИМЕНТИ СА СИ ПРАВИЛИС ТЯХ, ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВИ, ЧЕ НАЙ-ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е , ДА ПОВТОРИ ГРЕШКАТА НА УКРАИНЦИТЕ СТИМУЛИРАЙКИ РУСОФОБИЯТА, ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ И ДАНО СЕ ОТЪРВЕ ОТ ВРАГОВЕТЕ СИ РУСОФОБИ, КОИТО Я ВКАРВАТ БАВНО В КАЛТА!