Радев: Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали

Президентът очаква диалог, конструктивност и готовност за компромис между партиите
27 апр 2023 15:33, Елка Василева
99
Радев: Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали
Снимка: БГНЕС

Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали. Нашите народни избраници трябва да осъзнават много ясно, че времевият прозорец, който имат за работа, може да се затвори много бързо, ако не се състави правителство. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев преди откриването на информационния ден "Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности" в София Тех Парк.

Още по темата
Този начин на работа, който виждаме в момента, обрича на риск и бюджета, и законите по ПВУ, и членството ни в Шенген, заяви държавният глава.

Той отбеляза, че очаква диалог, конструктивност и готовност за компромис между партиите.

Очаквам партиите да продължават диалога в дух на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решения, решенията са пряко обвързани с работата на парламента, каза Радев. По думите му решенията, освен че трябва да извадят България от кризата, трябва да бъдат устойчиви, основани на ясни, споделени цели, приоритети и принципи.

Попитан колко време дава на партиите, за да съставят кабинет, Радев заяви, че зависи от партиите.

Конституцията не поставя срокове, но не може да се разтяга до безкрай, добави той.

(БТА, Елена Николова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ушат,подъл си,че чак дрънкаш,ти създаде тоя хаос и безвластие под давлението на твоите господари-червените олигарси от КРИБ,БСК ,АИКБ и сие крадливи производни,а сега имаш Наглостта да търсиш решение в нещо което сам разруши!
44
1
 
4
 
! Отговори
помощи преди 1 година
От 2020 на кой ли не се отпуска помощ, за какво ли не. Нека сега бизнеса да вземе да си връща помощите. Нали 30 и повече години ни убеждаваха как държавата била лош стопанин, а сега се отпускат помощи за бизнеса. Пари за бюджета ще се намерят, ако се ограничат разходите за различни помощи, то бизнес, то доктори на първа линия, то за ток, то за ресторанти и т.н. Украинците, който е купил жилище - да си връща помощите
43
0
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До това Така е и формално сте прав за местата, но държавата не може да субсидира цените на частните градини колкото и да ги вдига частникът. Който си е купил евтин апартамент в Ман. Ливади трябва да осъзнава че ще плаща за детска градина, което не е кой знае каква драма на фона на парите за апартамент. Има някои квартали, в които има "заварено положение" като Младост, но наемите там са високи и човек може да се премести с печалба.В северна София има градина, но няма училища.Ние да ревем ли сега?
42
1
 
12
 
! Отговори
нали сме преди 1 година
демокрация! Стига трили коментари!Даваме помощи на кой ли не, но за запалати и пенсии - не. На украинците за миналата година са дадени над 500 милиона лева, а те ще си купуват жилища за хиляди евра и ще правят квартали, ще пътуват безплатно из цялата страна, но пенсионера не може.
41
0
 
16
 
! Отговори
Юмрук ли!! преди 1 година
Какъвто е президентът , такива са и политиците.ЗА голяма тояга по задните части..
40
1
 
6
 
! Отговори
това преди 1 година
за безплатните детски градини не е социално справедливо. В големите градове има хиляди деца, за които държавните детски градини са недостижими. В същото време има семейства с доход на 4000, които си дават децата на държавни гради, а други с 1000л Крайно време е да има такси за детските гради, свързани с дохода на родителите. И Корнела да не се оправдава, че това е социална придобивка. Тя е за малко хора и е социално несправедлива.
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато Румен Радев е президент, Гълъб Донев ще е премиер!! ФАКТ!
38
9
 
8
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 година
Единствената работеща институция в момента е ПРЕЗИДЕНТЪТ !!БРАВО г-н Президент!Служебният кабинет се справя ОТЛИЧНО !! А И НЕ КРАДАТ ,защото вашите ОРЛОВИ ОЧИ ЗОРКО БДЯТ това да НЕ ДЕ СЛУЧИ !!Затова Гълъб Донев остава ПРЕМИЕР ОЩЕ 3 години, a Парламентът да ТВОРИ ЗАКОНИ и да спре да МИСЛИ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО ,!?ДА ЖИВЕЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ !!Да живее България ,!!
37
2
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 47Човек, Киро не е руски агент, бе. Киро е шарлатанин - гледа откъде падне "сухото". Аз си мислех, че е американски агент, ама и аз не съм бил съвсем прав. Да, купи американски втечнен газ (има комисионни).
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде го четохте?
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек,който не съумя да си запази семейството си с деца не очаквам да запази състоянието на държавата.
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очакваме президентът да се занимава с церемонийки и връчване на грамоти, а не да се опитва да изземва властта.
33
2
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Точно Радев го създаде големия хаос в държавата. След като взе да вдига юмруци, раздели обществото. И сега тайно в себе си се кефи на попарата, която надроби. Защото той вече от една година управлява сам, все едно сме президентска република. Импийчмънт за него!
32
2
 
11
 
! Отговори
Не късо паметен преди 1 година
Че нали ти Радев ги довлече ПП преди теб Кирил Петков пасеше крави в Канада. И там не се справяше добре.
31
5
 
6
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 1 година
Не разбирам много от политика. Някой може ли да ми обясни защо просто не копират законите от някоя друга държава, ами трябва да мислят всяка седмица нови закони?
30
3
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
39 ти ме изпревари.Точно така. Гледай интервюто с човека от митниците.Показва бележки и доказва кражбите на Радев.Неможех да повярвам...аз го мислех за почтен...
29
3
 
8
 
! Отговори
Питанката преди 1 година
А ПРезидентът какво произвежда?
28
2
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Освен 20 Хил. Е набрал няколко милиарда от наркотици
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А и аз четох,че под егидата на Радев върви" пътят на коприната ",и на митниците са заловени някакви смешни кг белО и други безалкохолни .
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя руски бълхар може да мъмри само Десито.