Христов: Без разбирателство между първия и втория трудно ще видим правителство

Има добри разговори
28 апр 2023 20:25, Росен Стойчев
17
Христов: Без разбирателство между първия и втория трудно ще видим правителство
Снимка: БГНЕС

Ако няма разбирателство между първата и втората политически сили в парламента много трудно ще се състави правителство. Това означава, че отиваме на нови избори, заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Румен Христов.

Христов подчерта, че при връчването на първия мандат, ако не е постигнато съгласие с втората политическа сила ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС ще се опитат да реализират първия мандат. Мандатът ще бъде получен от председателя на парламентарната група.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС отбеляза, че разговорите между първите две политически сили са вървели сравнително добре.

Още по темата

"Стигна се до формиране на групи по секторни политики, в които установихме, че разликите между това, което се предлага от нас и от колегите от ПП-ДБ не са големи, те са незначителни", каза Христов.

Изваждането на преден план обаче на ярки фигури от страна на "Продължаваме промяната" като евентуални министри разбуни духовете, подчерта той.

"Тази сутрин имахме ранна среща с г-н Борисов и колегите от ръководството на ГЕРБ и им заявихме, че СДС с неговите 4 депутата категорично няма да подкрепим такова правителство. Нашето разбиране е, че бяха направени достатъчно жестове и достатъчно компромиси. Г-н Борисов няма да бъде кандидат, макар че той е най-подготвеният за министър-председател. Ако има такъв кабинет, ние го виждаме като кабинет на паритетна основа", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свалихте редовно правителство,похарчиха се стотици милиони за избори,хайде сега правете си с.вое
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе льольо,кой ви е обещавал съвместен кабинет?Това само във вашите глави го има.ПП през цялото време ви набиваха канчето,че с вас говорят само за подкрепа на политики,но не и за кабинет.На какъв език още да ви се обяснява?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно има още нещо за продажба или заподатък концесия за братята отвъд океана,а и децата и внуците сигурно спораснали и умножили и свежи пари требват....
7
1
 
6
 
! Отговори
истински мъж преди 1 година
Ти кой си ,БЕ?
6
1
 
5
 
! Отговори
мазников преди 1 година
без голяма и сочна баница във фурната трудно ще видим правителство
5
1
 
0
 
! Отговори
Люспа преди 1 година
...
4
7
 
7
 
! Отговори
Нови избори преди 1 година
Време е за Възраждане на България!
3
8
 
8
 
! Отговори
стоев преди 1 година
Не че нещо ще се промени Никакво разбирателство с Мафията и престъпника Борисов
2
3
 
6
 
! Отговори
Опа преди 1 година
Ама не ни дават пак да крадем. Пълно безобразие о САЩ потвърдиха че ще е добре за тях да ми продадат още мечти на хартия, пък ако искаме може и ракети да им викаме.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Cnopът c naвe e бeзcмиcлeн...