Зарков: БСП е най-гласовитата по темата за джендърите, което не ѝ прави чест

Дебатът за закона за домашното насилие се замърсявал от други удобни въпроси
115
Зарков: БСП е най-гласовитата по темата за джендърите, което  не ѝ прави чест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обвиненият за убийството в Перник може да получи до 20 години затвор. Но това ще върне ли майката на тези две деца, след като е имало множество индикации за домашно насилие? Затова трябва да се предприеме подход, който не трябва да допуска подобни неща да се случват. Този дебат обаче от твърде много време е замърсен.  Това заяви пред нова телевизия министърът на правосъдието Крум Зарков в коментар на убийството в Перник, при което загина жена, жертва на домашно насилие.

Още по темата

По думите му в България дебатът за домашното насилие е засенчен от други удобни въпроси – джендъри, хомосексуални права и какво ли не още. „Няколко са партиите, които говорят по тези въпроси. БСП е най-гласовитата по тази тема, което въобще не ѝ прави чест”, каза той.

Според Зарков от години се знае какво трябва да се направи по въпроса и дори е внесен законопроект. „Трябва да се изгради система, която да координира усилията на различни органи – МВР, Министерство на правосъдието, социални грижи. Трябва възможно най-бързо жертвата да бъде защитена. трябва да се работи и с насилника. Трябва да се обърне внимание и на психичното здраве в България. Как се дава и контролира притежанието на оръжие?”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ПерникБСПЗарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
13
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
И за какво ви е закон срещу домашното насилие след като сме свидетели ежедневно на огромните нива на корупция в родното "правосъдие" ? Само ей тъй да си го има ли ? Или е поредната демонстрация на партиен популизъм ? ЗАКОН и ЖЕСТОКИ НАКАЗАНИЯ СРЕЩУ КРАЖБАТА НА НАРОДНИ ПАРИ С ПРАВА ЗА НЕИЗБЕЖНА КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО НА КРАДЕЦА И ОТНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ИМУНИТЕТИ на всички управляващи държавни пари . ТОВА НИ ТРЯБВА ..... И сега си имаме закони срещу насилието, защо домашното да е по-специално?
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закона за домашно насилие нема да го спре, щото насилието се поражда от финансовото състояние на българина, не е като да щракнеш с пръсти и оп, домашното насилие изчезна :)))
42
1
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Мъж ли е този дебелобузко?
41
3
 
17
 
! Отговори
Ано преди 1 година
Тоя Зарков да не е на другия бряг нещо?
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крумчо е малкия стани шеф
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това означава ли че сега няма закони и насилието не е инкриминирано? Толкова сте прозрачни!
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40.Какво пречи да се прокара закон срещу домашното насилие отделен от трансджендърите??Какви деца бълнуваш ??
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какви закони ще спасят хората? Всеки човек трябва да има право на достъп до огнестрелно оръжие за самозащита. Ако нямаш право да защитиш живота си от по-силният, нямаш никакви права. И преди да ревнете, престъпниците и мутрите имат вече достъп до оръжия и очевидно нямат проблеми с убиването. Просто изравняваме силите.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може дупетати да използват уличен жаргон, нали уж са образовани, учтиви, умни и т.н.......Аз ако кажа дж ендър на улицата всичко ще е наред, ама те го казват в парламента, простащтина отвсекъде и навсякъде :)))
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се има предвид, че току-що Конституционния съд отхвърли промените на Зарков в неговия закон.
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убийствата на хора никога няма да престанат! Така е от памтивека и така ще бъде винаги.Просто искате да прокарате педераслъка и трансджендъризма върху децата. Това е идеята.
33
3
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 1 година
До 31.Я кажи какво е заглавието на статията където БСП прокарва закон за домашното насилие отделен от джендарството.И ще го потърся в гугул.Миналата седмица казаха че имали готов закон против домашното насилие след като стана ясно че именно заради тях са вече убити 13 жени от началото на годината.
32
1
 
4
 
! Отговори
Алистър Торн преди 1 година
Е как политиците ще изпуснат питомното джендъра да гонят дивото домашното насилие? Първо да вземем келепира, после кой оцелял от домашното насилие ще черпи
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трай бе жендър
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не е ли ясно?Това ли е главния проблем на БГ, домашното насилие и обратните ? Проблема с мутрите, проблема с краденето на държавни пари, проблема, че куцо и сакато влиза у парламенто, ще обсъдят ли някога ? Иначе си увеличиха заплатките единодушно за пореден път :)))
29
2
 
4
 
! Отговори
От хората преди 1 година
И,,дио,,ти,,зма ходи по хората.Някъде в библията да пише,че бог е създал и джендърите.Създадоха ги болните мозъци на някой.Стига вече сте занимавали хората с глупости.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Храни кусе да те лае" - Казва българска народна мъдрост. Ако не беше Нинова и БСП да го издигнат, Зарков вероятно щеше да е едно от многобройните протежета, вкарани в някоя телевизия за някакво си лаладжийско предаване (Поради майка си. Която впрочем защо не се изявява напоследък?) Нинова, точно защото отстоява истински ценности, а не либерастията на наричащите србе си "социалисти" задняци, е безкрайно неудобна. Между другото, шефът на НАТО бил от "Работническа партия?"!!!!
27
4
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 година
До Анонимен 26: Г'лупости са това. Проблемът на подобни закони беше именно в това, че темата за домашното насилие се пакетира с джендърството. Точно БСП предлагаше да се приеме отделен закон срещу домашното насилие. И ако още не е приет, това най-малкото е по вина на БСП.
26
2
 
6
 
! Отговори
мда преди 1 година
Глобалиститеи техните платени политици ще опитат да налагат джeндъp идеологията.
25
6
 
4
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Алекс: За да коментираш кое е принципна политика и кое не, трябва да знаеш какво значи това. А не ти стига пипето за тази работа. Що се отнася за джендърството, позицият а на БСП винаги е била ясна, и това и прави чест. За разлика от другите партии, които чакат указания - от Брюксел и от американското посолство.