Зарков: БСП е най-гласовитата по темата за джендърите, което не ѝ прави чест

Дебатът за закона за домашното насилие се замърсявал от други удобни въпроси
115
Зарков: БСП е най-гласовитата по темата за джендърите, което  не ѝ прави чест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обвиненият за убийството в Перник може да получи до 20 години затвор. Но това ще върне ли майката на тези две деца, след като е имало множество индикации за домашно насилие? Затова трябва да се предприеме подход, който не трябва да допуска подобни неща да се случват. Този дебат обаче от твърде много време е замърсен.  Това заяви пред нова телевизия министърът на правосъдието Крум Зарков в коментар на убийството в Перник, при което загина жена, жертва на домашно насилие.

Още по темата

По думите му в България дебатът за домашното насилие е засенчен от други удобни въпроси – джендъри, хомосексуални права и какво ли не още. „Няколко са партиите, които говорят по тези въпроси. БСП е най-гласовитата по тази тема, което въобще не ѝ прави чест”, каза той.

Според Зарков от години се знае какво трябва да се направи по въпроса и дори е внесен законопроект. „Трябва да се изгради система, която да координира усилията на различни органи – МВР, Министерство на правосъдието, социални грижи. Трябва възможно най-бързо жертвата да бъде защитена. трябва да се работи и с насилника. Трябва да се обърне внимание и на психичното здраве в България. Как се дава и контролира притежанието на оръжие?”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: ПерникБСПЗарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП с години наред ,неглежират и блокират темата за домашното насилие.Точно заради тях умират жени защото те блокираха закона а ако някой предложи закон за домашното насилие той бива обвинен че иска да прокара трети пол и какви ли не глупости.Партия заради която биват убивани хора.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 АнонименПедалята не са ни проблем, ама явно трябва да се вкарат в много политики..
22
1
 
1
 
! Отговори
Урсулка Кон Дилава преди 1 година
има явен алгоритъм за това още веднъж! Aх колко неудобно.. да не би да ви свърши лубриканта? Хора сме все пак, поне по голяма част от обществото не педаля! Какво не нормлно виждат някои елементи в това една партия да защитава човешкото.. Маразя комунягитеь. Папата е във Ватикана и имате благословията му да идете там да се съвъкуплявате - лично от него!
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дж Ендърите ли са ви най-големия проблем в БГ мишлета, бати смешковците :)))
20
1
 
2
 
! Отговори
Урсулка Кон Дилав преди 1 година
Aх колко неудобно.. да не би да ви свърши лубриканта? Хора сме все пак, поне по голяма част от обществото не ***-дали! Какво не нормлно виждат някои елементи в това една партия да защитава човешкото.. Папата е във Ватикана, имате благословията да идете там да се съвъкуплявате - лично от него!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти чу ли какво каза Нинова? Темата беше да предпазят децата до 18 години, не може да занимаваш деца със сексуални идеологии и им вредиш, когато навършат 18 години, нека сами да решат дали искат да са *** и обратни, никой не им пречи.А закони срещу насилието , има в България, стига да ги спазват, не само за жените, а изобщо за насилието срещу човешки същества.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То беше ясно че ше завъртат случая около конвенцията с която да се намърдат и трансжендърите. Как щеше да й помогне конвенцията като има издадена ограничителна заповед и въпреки това тя сама се връща при насилника. На мазохист няма как да се помогне. Действителността е такава
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП да не закача Филип Киркоров.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лгбт = чума
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази думичка която използвате у парламенто, не е ли уличен жаргон на простолюдието, защо и вие уж образовани дупетати е употребявате :)))
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам БСП пред теб Божанков и Нинова предпочитам пред теб, защото ти си чужда марионетка!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Удобните въпроси" всъщност са далеч по-актуални, отколкото измислената тема за домашно насилие. Аз като попадна на новина за парламентарния живот в българския парламент, ще се счита ли за домашно насилие? Не, нали! А за психичното здраве на българските депутати защо да нямам право да се изкажа, а трябва да разчитам на специалисти-политолози или психиатри? А задължителното четене на решенията на Европарламента не са ли домашно насилие?
12
8
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
БСП се чуди към коя популярна тема да се присламчи,за да спечели някой избирател.Популистка партия без принципна политика.Гледа откъде духа вятъра и се нагласява по него.
11
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой е излизал с момипе от Западна Еяропа оод 23-4 годишна възраст, ще разбере за кво говори дръгаршата Нина
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До бля бля зависи кой ги ръководи ... В едон моме т, като навириш среден пръст на ЕС нешата първо ше станат по-зле, но после ше се подобрят ЕС е съюз за търговия и безвизово пътиеане и рабата ... Не е конфедерация нито СССР.
9
5
 
15
 
! Отговори
Що за мнение? преди 1 година
"БСП е най-гласовитата по темата за джендърите, което не ѝ прави чест" А кое прави чест, Зарков. Защитата на джендърството, така ли? От желание да каже нешо, Зарков губи връзка със здравият разум. А дори и в политиката без него не върви.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предава си партията тоя ...
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не БСП, а Нинова
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Любовния триъгълник Станишев - Янаки Стоилов - Вигенин също не и прави чест но си беше факт!
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а къде са руските мъже на фронта? карате от степите монголци , чеченци , араби и всякакви:)Накрая май ще излезете най големите джендърии :))