Зарков: БСП е най-гласовитата по темата за джендърите, което не ѝ прави чест

Дебатът за закона за домашното насилие се замърсявал от други удобни въпроси
115
Зарков: БСП е най-гласовитата по темата за джендърите, което  не ѝ прави чест
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обвиненият за убийството в Перник може да получи до 20 години затвор. Но това ще върне ли майката на тези две деца, след като е имало множество индикации за домашно насилие? Затова трябва да се предприеме подход, който не трябва да допуска подобни неща да се случват. Този дебат обаче от твърде много време е замърсен.  Това заяви пред нова телевизия министърът на правосъдието Крум Зарков в коментар на убийството в Перник, при което загина жена, жертва на домашно насилие.

Още по темата

По думите му в България дебатът за домашното насилие е засенчен от други удобни въпроси – джендъри, хомосексуални права и какво ли не още. „Няколко са партиите, които говорят по тези въпроси. БСП е най-гласовитата по тази тема, което въобще не ѝ прави чест”, каза той.

Според Зарков от години се знае какво трябва да се направи по въпроса и дори е внесен законопроект. „Трябва да се изгради система, която да координира усилията на различни органи – МВР, Министерство на правосъдието, социални грижи. Трябва възможно най-бързо жертвата да бъде защитена. трябва да се работи и с насилника. Трябва да се обърне внимание и на психичното здраве в България. Как се дава и контролира притежанието на оръжие?”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: перникБСПЗарков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До *** не е лоша идея. Мисля, че трябва да има регистър за такива хора.
63
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сладурче, като министър на правосъдието би трябвало да е запознат, че си имаме достатъчно и то доста добре написани закони срещу домашно насилие....само трябва да се спазват.... ама друго си е да узаконим педерастите и другите психични заболявания, а....?
62
2
 
12
 
! Отговори
Мяу, мяу преди 1 година
Тоя гендер една котка не мое да разчекне, тръгнал на Гешо и *** да мачка таралежа. Викайте Спеца да го олаби!
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До абеЕмили Тротинетката ли......хахахахаха :))) Чеченец, Емили.......това е положението в територията :)))
60
1
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
а ОНОВА с тротинетката как е ?
59
2
 
14
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Пипнете ли децата,няма кой да ви спаси!
58
4
 
15
 
! Отговори
Баш тоя преди 1 година
На мама Зарковица сладурчето. Баш тоя женчо не го виждам като защитник .
57
7
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Малко за политика Един от малкото БСП фенове нещо се впрегна.Споко,дедо.БСП лети по пързалката.Като не можахте да си намерите читав лидер,това е положението.
56
6
 
3
 
! Отговори
Morski преди 1 година
"БСП е най-гласовитата по тази тема, което въобще не ѝ прави чест" - Много вярно! В БиСиПи-то пълно с пеераси! То и ти от там идваш!
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единия напуснал БСП вика у парламенто дж ендъри, Зарков дето нема брада като мъж още и той в хора, явно това е главния проблем в държавата, нищо друго :)))
54
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 - НЕ, домашното насилие на този етап не е инкриминирано! И това е зелен светофар за насилниците. Когато някой използва физически и психически тормоз (обиди, унизително отношение) към по-уязвим човек), това още не се счита за престъпление, ако няма смъртен случай. Най- много престъпникът да отнесе някое предупреждение. Държавата не защитава жертвата, а насилника= държава убиец.
53
2
 
12
 
! Отговори
Алекса преди 1 година
Бегайте котки иде Зарков !
52
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко дж ендъри познавате, много ли са, хиляди ли са, че това ви е основния проблем ? :))) Като ви е проблем ги разпънете на кръст в името на евреина Иисус и всички проблеми в БГ ще изчезнат, нали така разсъждавате :)))
51
2
 
15
 
! Отговори
Абдула преди 1 година
Зарков е голям сладур. И се продава евтинко. Всеки може да го купи и да прави, каквото иска с него.
50
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не би истанбулската конвенция и правата на природните грешки да помагат на жените в държавата номер 1 в света по изнаасилвания - швеция?
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 46Няма общо, но нали требва да занимават простолюдието с нещо което да отдалечи хората от главния въпрос, а той е, дали ще им се вдигнат доходите :)))
48
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив, Зарков! Това е единственото, което й прави чест.
47
2
 
18
 
! Отговори
Хомодружинка преди 1 година
Сред небинарните, половофлуидните и всякаквите ЛГБТИЬЩЮЯ+/- също се наблюдават високи нива на домашно насилие. Дори и при тях Истанбулската конвенция не работи.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е Зарков... но трябва и той лично да иде да му се провери личното психично здраве.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво общо имат въпроса за домашното насилие с въпросите за джендърите,хомосексуалистите и подобните им разновидности щом вече така гласовито всекидневно ги защитават за права,че като заживеят под един покрив както се казва ще видят тогаз има ли домашно насилие при тях,което е присъщо и за тяхния начин на общуване.