Кирил Петков: ГЕРБ да кажат какво искат - подкрепа от ДПС или избори

Имало три варианта пред партията на Борисов
130
Кирил Петков: ГЕРБ да кажат какво искат - подкрепа от ДПС или избори
Снимка: БГНЕС

Според съпредседателя на ПП Кирил Петков пред ГЕРБ има три варианта.

Още по темата
"Aко махнем целия театър, който се случва в момента, реално ние сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред тях има три избора. Първият е да направят правителство на малцинството, на личностите, на експертите, програмно и отиват при ДПС и искат подкрепа от хора като Делян Пеевски", заяви Петков.

Вторият избор бил от ГЕРБ да признаят, че отиваме на избори.

"Избор две е да кажат "Не можем да направим правителство, отиваме на избори". Вчера чухме Борисов да го казва", допълни Петков.

Според него този вариант означава страната да загуби историческо време, в което ще загубим и европейски средства, ще станем второстепенна страна в Европейския съюз.

Третият вариант пред ГЕРБ е да подкрепи мандата на ПП-ДБ.

"Ние бяхме абсолютно прозрачни от самото начало с управленската програма, ако имат критики, няма проблем и ако техните препоръки са добри за държавата, ние ще ги впишем. Готови са да чуят препоръки, които са добри за България", каза Петков.

Според него обаче е време ГЕРБ да кажат кой вариант ще приемат.

"Искат ли да хвърлят държавата в нови избори?", риторично попита той.

Петков коментира, че е направил крачка назад и не е в състава на проектокабинета на ПП-ДБ, за да покаже, че разбира колко е сложна ситуацията.

"За Асен Василев няма по-добър финансов министър, нали искаме 3% дефицит", посочи Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не знма защо гласувате за крадец и лъжец и после искате ресултати ако бяхте гласували за както му казвате копейката щеше България да върви напред
11
4
 
12
 
! Отговори
ЩО БЕ КИРЕ..... преди 1 година
...ЩО СИ ПРОТИВ ДПС ----ТИ ДА НЕ СИ ОТ ПАРИЖ ИЛИ КАНАДА ,БЕ УМНИКО....ТА ДА СИ ПО-УМЕН ОТ ЦОНЬО НАПРИМЕР..??! КВО ТЕ КАРА ДА СИ МИСЛИШ ТАКА...??!У БЪЛГАРИЯ ---ВСИЧКИ СА БЪЛГАРИ И СА ТИ РАВНИ , КАТО 5-тте ТИ ПРЪСТА И НА ТЕБЕ --ПАЛЕЦА , КАТО ТИ Е ПО-МАЛЪК ...РЕЖЕШ ЛИ ГО...??!...АЙДЕ СТИГА ПРОСТОТИИ ....
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо "вие" не подкрепите правителство с първия мандат, а искате ГЕРБ да подкрепят вашето. Просто искате "вие"да държите кокала ида лапате
9
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МайораПо една единствена причина-защото за трети път "първата" политическа сила не успява да състави правителство!
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДПС е най-добрия вариянт от трите на Петков !
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той да каже какво иска. Да се оттегли достойно, че най-сетне да имаме правителство? Вече се убедих, че точно ПП са препъни камъка. Правят се на ощипани моми.
6
4
 
13
 
! Отговори
Тези преди 1 година
...са до болка ясни и посредствено предсказуеми! Говори за цирк, а те не спират да ни поднасят евтини селски пиеси! Цялата им "програма" била, какво Борисов трябвало да направи? Ясно е ,че играят за Радев и служебните, и от първия ден се напъват да изкарат Борисов виновен, за нови избори! С лъжи докопаха властта, и все си сънуват, че номерът отново ще мине!
5
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле, туй да редиш държавата, не е като да редиш краката на еЛена по квартирите.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не е наред. Но ако по някакъв начин стане третия вариант, на следващите избори аз лично ще гласувам за Възраждане! Ей така, от бяс!
3
4
 
21
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Де се е чуло и видяло първата политическа сила да подкрепи правителство на втората , тотално провалила се и довеластарната до фалит и високицени на всичко с финансов министър майстор по харчене на бюджет, довел до висок дефицити теглене на нови заеми за кратко време! Не може да се вярва на шарлатаниимошеницоне по мое мнение!
2
13
 
6
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Борисов и ГЕРБ разиграват в условия на тежка политическа криза ченгесарски номера без елементарно чувство за отговорност. То не бе връщане на хартиената бюлетина, не бе масово купуване на ромски и корпоративен вот, не бяха имитации на преговори за законодателна и правителствена програма. Заслужават един звучен шамар от избирателите ! А ПП-ДБ от своя страна са длъжни да проявят повече отговорност и гъвкавост и да оттеглят номинацията на ябълката на раздора Асен Василев !
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простьо,никой не е длъжен да ти дава обяснение!