Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев

Кабинетът трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент
Обновена: 11 май 2023 09:16 | 11 май 2023 09:07, Камелия Цветанова
591
Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев
Снимка: БГНЕС

Номинараната за премиер Мария Габриел се срещна с ПГ на ГЕРБ. Пред депутатите тя заяви, че правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент.

„Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани. Първото ми послание ще бъде работа за екипна България и стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент“, каза тя.

Габриел отсече, че има амбиция да покаже, че ГЕРБ е способна да състави правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно.

"Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в ЕС. И третото „А“ - най-важното - ангажимент към хората, към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот“, обясни тя.

"Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото", каза още номинираната за премиер.

Тя настоя, че е нужен план за изход от кризата и работещо правителство, както и нормализация на работата на институциите.

Мария Габриел съобщи, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в кабинета на ГЕРБ е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на прокуратурата и съдебната система.

Тя увери, че ключовата дума на срещите й с останалите партии в НС ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план.

„За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност“, настоя Габриел.

Според нея това е изход от политическата криза.

Тя посочи, че е нужно да се стабилизират публичните финанси и да се приеме държавния бюджет.
Сред останалите й приоритети са правосъдната реформа, приемане на основните закони, механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в антикорупционната комисия нейното разделяне.

Габриел акцентира и върху необходимостта от овладяване на инфлацията и ръста на цените, както и преодоляване на негативните последици върху икономиката.

Приоритети са и членството на страната в еврозоната, както и реодоляване на двугодишното закъснение по оперативните програми.

Габриел очерта и необходимостта от подобряване на сигурността на българските граждани - преодоляване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния натиск, членството в Шенген и модернизация на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още по темата: Мария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
1
 
10
 
! Отговори
негерб преди 1 година
Обединение на крадците герб и дпс на власт! Мерси! Никога повече!
444
1
 
21
 
! Отговори
Г преди 1 година
Вместо да предложи съдебна реформа за народно обсъждане Уволнява. Типично Брюкселско поведение . Утре ще уволни и българският народ
443
0
 
17
 
! Отговори
кратък коментар преди 1 година
Дрън, дрън, та пляс!
442
2
 
21
 
! Отговори
Тома неверни преди 1 година
Браво на момата.Сега да тропне с краче,и да нареди прекратяване на войната в Украйна..Даже не е некомпетентна,а неука.При цялото ми неуважение към Гешев,има разделение на властите.Момата,е ХИПОТЕТИЧЕН бъдещ шеф на изпълнителната,и това е фалшстарт
441
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' абриел: Правителството ще поиска '' ....................................... Другарката Габриел е хитра, но не достатъчно ... кукичката с Гешев няма да заблуди шараните от ПП-ДБ
440
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахахах те ще поискат и какво ще стане? Ако са се разбрали с Гешев преди това може и да мине без уговорка нищо няма да стане
439
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ся:..-Тия,дето използват израза "Жена-премиер" не само грешат,но и обиждат донякъде визираното създание...Защото според Станбулската Конфекция,която упорито защитава и пропагандира М. Габриел,то тя/той/то НЕ е жена,а СОЦИАЛНО ИЗГРАДЕН образ...така че моля,не използвайте "жена" когато говорите за тоя Социално изграден образ-М. Габриел !
438
0
 
9
 
! Отговори
Оф преди 1 година
Кво ни занимаваш няква луда и крещи всеки си живее собствен живот откьде накьде ще се обвьрзваме с вас противни сте ни
437
0
 
7
 
! Отговори
Вече преди 1 година
Стана ако си крала толкова години ние кво общо имаме с това и с тебе ти льжеш
436
0
 
4
 
! Отговори
Тъмна преди 1 година
Е масоноюдейскофашистка сега и мюсулмани е как да има сьжителство между тъмнина и светлина не става вашите елементарни теории има си правителства на който когато му дойде времето и без насилие
435
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като слагат жена премиер си мислят, че ще тушират протестите и ще замазват гафове и крадене. Това не трябва да става, защото иначе, край и гибел.
434
0
 
3
 
! Отговори
Виж преди 1 година
Какво *** не ни занимавай повече сьс себе си знае се че си луда отдавна рускофилка правете си правителства от вас си айде без повече да се проектирате вьрху нас то бива бива ама тая сороска сектантско мутренска постановка на всички втръсна не ви приемаме нито вашето мнение ни интересува
433
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Без съмнениеИнтересното е, че има информация преди да е убивана жена заради тази Габриел. Явно е корумпирана в червата си. Много тъмна личност..
432
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
АЗ СЪМ ИЗСТРАДАЛ ЧОВЕК ВИНАГИ СЪМ БИЛА БЕДНА И МАЛТРЕТИРАНА И ВИНАГИ СЪМ БИЛА ЖЕРТВА И НА ПРАСЕТАТА И КОКОШКИТЕ КАТО ГИ КОЛЯТ НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА И ДА СЕ ОПЛАКВАТ ВСЕ ТАЯ И АЗ СЪМ ТАКА И ДА СЕ ОПЛАКВАМ НЯМА КОЙ ДА МИ ПОМОГНЕ И АГНЕТО КАТО ГО КОЛЯТ НЯМА КОЙ ДА МУ ПОМОГНЕ КОЛКОТО И ДА ВРЕЩИ, ЧЕ ГО УБИВАТ
431
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
обаче тая ПРИПРЯНА декларация на ГаБриел за махане на Гешев само затвърди съмнението ми,че зад така наречения "атентат" стои Боко Тиквата!!...Явно е решил да жертва милиционера и просто,в мафиотската традиция,му е намекнал,че ако не мълчи и много мърда,следващия път заряда ще е под колата му и в достатъчно количество..Гешевия знае много и е опасен за Мутрьото...Изобщо,бандитско ежедневие..
430
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
АЗ СЪЩО НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛА КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЛЕСНО Е НА ДРУГИ НА МЕН ЖИВОТЪТ ВИНАГИ Е БИЛ СЛОЖЕН И ТЕЖЪК ЕДВА ОЦЕЛЯВАМ НА КОЙ МОГА ДА РАЗЧИТАМ НА ТОЗИ СВЯТ ПОЧТИ НА НИКОЙ САМА СЕ ОПРАВЯМ И МИ Е ОТ ТРУДНО ПО ТРУДНО ТЕ В ПОЛИЦИЯТА ИМАТ ДОСИЕТО И ДАННИТЕ МИ И ПОВЕЧЕТО ХОРА ,КОИТО МЕ ПОЗНАВАТ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА НА ВЪПРОС НА МЕН СЪРЦЕТО МИ СЕ ПРЪСКА ВСЕКИ ДЕН КАК ЩЕ СЕ ОПРАВЯМ, НО ОЩЕ СЪМ ЖИВА И МНОГО СЕ ПРИТЕСНЯВАМ ВСЕКИ ДЕН КАК ЩЕ ЖИВЕЕМ С КОТАРАЧЕТО САМО, ЧЕ СМЕ ОТ ЗЛЕ ПО ЗЛЕ
429
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
програмата на Марето т.е на Маккаронвдигане на пенсионната възрастядене на скакалципо-рядко къпаневдигане данъци на колитескъп хлябууу на Русияплащате оръжие за нацистка усррайнахраните украински лелки и кеелеметаприемане на Истанбуската конвенция и Емили Тротинетката Прзидент ПрезидентЧеченеца и Куката мобилизират глуупаци за уссрайнапълнене на чекмеджето на тюююфлекавлади горанов е невинен и бойко не го познаваи за всичко това е виновен Гешката
428
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
КУПИХ СИ ЖИЛИЩЕ 2005 ГОДИНА СЕГА ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ ПАК ИМАХ МНОГО НЕПРИЯТНОСТИ И МЕН МЕ ТРЕСЕ КАК ЩЕ СЕ ОПРАВЯМЕ В ЖИВОТА АЗ И КОТЕТО И ДВАМАТА ИМАМЕ Е ЩАСЛИВ И НЕЩАСТНЕН ЖИВОТ НО СЕ МЪЧИМ ДА ОЦЕЛЕЕМ ДОКОЛКОТО МОЖЕМ АЗ ВИНАГИ СЪМ БИЛА БЕДЕН И БЕЗЗАЩИТЕН ЧОВЕК И КОТЕНЦЕТО МИ Е ТАКА НИЕ СТРАДАМЕ МАКАР ЧЕ СЕ ОПИТВАМ ДА ЖИВЕЕМ ДОБРЕ С НЕГО ДА ИМАМЕ ДОМ И ХРАНА ДА СИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ КАК ЩЕ Я КАРАМЕ И АЗ НЕ ЗНАМ ЩЕ СЕ МЪЧИМ ДА ЖИВЕЕМ НА НАС НИКОГА НЕ НИ Е БИЛО ЛЕСНО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ Е ТАКА
427
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще махнат един, ще сложат друг. Без лустрация в целия държавен сектор няма да го бъде, навсякъде са се впили децата и внуците на другаретЕ активни борци... Никога няма да се оправи това соц бунище с такива кадри, ама никога!!!
426
0
 
1
 
! Отговори
Теди преди 1 година
АЗ СЪЩО УМИРАМ БАВНО И СИГУРНО ВСЕКИ ДЕН ПО МАЛКО КАКТО И КОТЕНЦЕТО МИ КАКЪВ ЧОВЕК СЪМ АЗ И АЗ САМАТА НЕ ЗНАМ ОПИТВАМ СЕ ДА ПРАВЯ КАКВОТО МОГА И МЕН ЖИВОТА МЕ ВЪРТИ В ЦЕНТРОФУГА И СЪМ ПРЕЖИВЯЛА СТРАШНО МНОГО НЕЩА МАЙКА МИ ПОЧИНА КОГАТО БЯХ НА ПЕТ ГОДИНИ БАЩА МИ И БАБА МИ МНОГО НИ БИЕХА МЕН И БРАТ МИ ЗАПИСАХ ЗА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА БЯХ НАСИЛЕНА ОТ ЕДИН ИВАН СТОЯНОВ КОГАТО БЯХ ДЕВСТВЕНА НА 19 ГОДИНИ В ЕДНА ГОРА И АЗ НЕ ЗНАМ КЪДЕ Е БИЛО ТОЙ БЕШЕ НА 39 ГОДИНИ ПОСЛЕ ЗАМИНАХ ЗА ГЕРМАНИЯ И ШВЕЙЦАРИ