Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев

Кабинетът трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент
Обновена: 11 май 2023 09:16 | 11 май 2023 09:07, Камелия Цветанова
591
Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев
Снимка: БГНЕС

Номинараната за премиер Мария Габриел се срещна с ПГ на ГЕРБ. Пред депутатите тя заяви, че правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент.

„Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани. Първото ми послание ще бъде работа за екипна България и стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент“, каза тя.

Габриел отсече, че има амбиция да покаже, че ГЕРБ е способна да състави правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно.

"Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в ЕС. И третото „А“ - най-важното - ангажимент към хората, към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот“, обясни тя.

"Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото", каза още номинираната за премиер.

Тя настоя, че е нужен план за изход от кризата и работещо правителство, както и нормализация на работата на институциите.

Мария Габриел съобщи, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в кабинета на ГЕРБ е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на прокуратурата и съдебната система.

Тя увери, че ключовата дума на срещите й с останалите партии в НС ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план.

„За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност“, настоя Габриел.

Според нея това е изход от политическата криза.

Тя посочи, че е нужно да се стабилизират публичните финанси и да се приеме държавния бюджет.
Сред останалите й приоритети са правосъдната реформа, приемане на основните закони, механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в антикорупционната комисия нейното разделяне.

Габриел акцентира и върху необходимостта от овладяване на инфлацията и ръста на цените, както и преодоляване на негативните последици върху икономиката.

Приоритети са и членството на страната в еврозоната, както и реодоляване на двугодишното закъснение по оперативните програми.

Габриел очерта и необходимостта от подобряване на сигурността на българските граждани - преодоляване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния натиск, членството в Шенген и модернизация на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още по темата: Мария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
485
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' след срещата с ПП-ДБ '' .................................. пълна загуба на време и пари на народа ... само след няколко месеца сме пак на избори. Възраждане печели все-повече подкрепа и започвам да разбирам утрепките-неудачници, които са убедени, че ЕС и НАТО са виновни за нещастията им, и че е по-добре да изгориш в руски путински танк.
484
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нелсън Мандела е бил освободен едно време от затвора. Гешев затворник ли е че Мара ще го освобождава. Баба казва че приличала на резервна тръба заГЪЗопровод.
483
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "Слагай си белезниците" неспирай да пишеш или преписваш се ми е тая добро дело си захванал. Пиши и да не ти пука. Четуем си.
482
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Украина Иваньенко одушвача, в Лондон изкормвача , у нас Мара Грабител
481
0
 
3
 
! Отговори
Име ама едно тековъъ преди 1 година
Ни нам? Нящо на некоя птица секаш мяза. Да е синигер- не е. да е сврака и тва не е. Ше да е неква птица дека ако й смениш една средна буква в името с Т се получава нещо като нарицание за мъжки но не мъжки характер. Та ако са пуйките дамъ изфиняфат. инче шо текова некво турско фамилно или да не е руско че одба загубиме бизнесо с укроидите
480
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев ми беше надеждата да видя заврения зет Пепеляшко изправен пред съда. Бойкикев днес само за това питаше, все едно Гешев е основният проблем на обикновените българи.
479
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко се оригна. А ген. Джуджеманов превъзбудено започна да се катери по бастуна на Киро Поскрибишев. Оттам искаше да се прехвърли в сутиена на Асена. Вижте, и без това всички сме тук, затова моята принципна позиция е, че тая оргия трябва да се състои! В името на Атлантическия океан. И Вълшеникът от Оз!Буратин беше принципно прав. Реално, обаче, носът му си оставаше видимо крив..................
478
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слагай си белезниците и идвай в леглото! Белезниците ще ги сложа, за да огранича корупцията, но в леглото с теб няма да дойда! отсече Баце, докато намесваше един от кожените си чорапи по едрия си крак. Точно в този миг в стаята влезе и самата Асена. Носеше къса дантелена нощница, умело съчетана с чифт кубинки Dr. Martens скъп спомен от престоя й в Лондон. Зад нея куцаше асистента й Киро Поскрибишев. Беше с тъмни очила и изкуствени зъби. Откакто бе решил, че ще контролира спецслужбите, поддържаше криптирана връзка дори с Ум Белия делфин.Баце се размаза. Клизмелия се фръцна. Тошко се ориг
477
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце въобще не й обърна внимание, а бръкна в гащите си, откъдето измъкна намачкана черно-бяла снимка на любимата си Асена. - Тази Жулиета на неговото уголемено сърце Е, тая пичка искам аз! Тая и никоя друга! Баце тропна с крак,разрева се и запали пура. Свещеник от Вашингтон чак съм докарал за сватбата! Архимандрит Джо! Знаеш ли колко пара струва да домъкнеш дотук тоя изперкал дъртак?!Клизмелия нервно стана от леглото и шумно се зарови в торбата със секс играчки. Измъкна чифт белезници, метна ги към Баце и изсъска: Писна ми да слушам за тая *** Асена! Не виждаш ли, че е болна от Даун! Сл
476
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мощен ур*од бе Баце! Респектиращ ур*од! Нещо като Хълк на амфетамини. Тази вечер той бе облечен с черни кожени чорапи, жартиери, шлифер и пластмасова козирка с надпис Тигър номер 1 на републиката.Щом го зърна, Клизмелия веднага се разкрачи. За нейна изненада, обаче, Баце въобще не й обърна внимание, а бръкна в гащите си, откъдето измъкна намачкана черно-бяла снимка на любимата си Асена. - Тази Жулиета на неговото уголемено сърце Е, тая пичка искам аз! Тая и никоя друга! Баце тропна с крак,разрева се и запали пура. Свещеник от Вашингтон чак съм докарал за сватбата! Архимандрит Джо! Знаеш ли
475
0
 
6
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 година
А пък ние, избирателите , през юни месец , на новите избори , ще ви махнем въобще от софрата на политиката ! ГЕРБ вие вече сте 4-та или 5-та в подреждането на народа ! А на по-следващите избори ГЕРБ ще се бори да влезе в Парламента ! Толкова цирк и ***.де.рас.тия на фона на глад и разруха никой няма да прости ! А , и малоумие ! Да се съюзиш с душманина си е мазохизъм и малоумие !!!
474
0
 
15
 
! Отговори
Мишу Пищофа преди 1 година
...От където и да погледнеш,куклен театър и марионетки
473
0
 
11
 
! Отговори
старшина Петров преди 1 година
Четох,четох и не мога да разбера за какво говори. Какви са тези "конкретни" приоритери в краткосрочен и средносрочен план - не казва. Т.е. много говори,но нищо не казва.
472
1
 
6
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 1 година
Много ми прилича на оная, финландката,дето обича много живота
471
0
 
4
 
! Отговори
европейски популис преди 1 година
е каква играта -жертваме Гешев и ги пращаме посланик някъде ,правим правителство и един куршум два заека ,първия е ясен властта и втория местнит еизбори
470
2
 
7
 
! Отговори
гл.готвач Дашеф преди 1 година
Забрави да каже "моето правителство " ! Явно не е запомнила опорките на еднокнижника ...
469
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много кльощава ,само носът й стърчи !
468
0
 
21
 
! Отговори
тя преди 1 година
Това ли е най- важния приоритет на страната ?1Тая жена е толкова далеч от проблемите на хората , така че не е за това място !Тя говори като еврокомисарка ,това си знае ,това ди бае , но България няма нужда от европриказки,защото е в иковомическа криза - цени , доходи , здравеопазване , образование , престъпност по пътища , битова също и много други от които тая жена и хабер си няма !
467
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жирафка няма шанс. Пък и на кой му пука кой ще е главен прокурор, ако така или иначе няма промяна в правилото да е несменяем 7 години.
466
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Другарката габриел ( българка ли е ?) Как е дошла до България ? Като слушам какво глупости приказва , май е дошла яхнала тротинетка до България.