Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Нищо добро не я чака България, оцени вицепрезидентът
Обновена: 27 май 2023 18:48 | 27 май 2023 11:44, Елка Василева
228
Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива
Снимка: архив, БГНЕС

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говореха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.

Още по темата
"По безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото по-консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро, това се прави зад гърба на българските институции. Руши се държавността по безпрецедентен начин", допълни Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Според нея се обсъжда по безпардонен начин президентската институция.

"Идеята за ротационно правителство е труден политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения", добави Йотова.

Тя поясни, че има вариант двете политически сили да са толкова обвързани помежду си, че да се опитат чрез договорки да направят кабинет на всяка цена.

"Президентът много стриктно спазва конституционната процедура - кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия", каза още Илияна Йотова и зададе въпроса: "Кой се страхува от това, че мандатът не беше даден в първите 24 часа".

Още реакции на политическата криза вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДЪРЖАВНОСТ?КАК ТИ ЗВУЧИ РЕПЛИКАТА НА РЕШЕТНИКОВ: ДА НЕ СЕ КАРАТ РУМЕН ПЕТКОВ И НИНОВА, АЗ ПРЕДЛОЖИХ РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!
167
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нямат право да участват в заговори за свалянето на президента,който ние сме си го избрали с мнозинство.Той им пречи да ни крадат и защитава обикновените хора.Ще си чакат да му мине мандата както е в другитв демократични държави.А тези от ПеПето били малцинство с 7-10 процента,но подправили изборите с ала бала да са повече...
166
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеления чорап пръв наруши законите. Сега всеки иска да го прави
165
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ако тая разплетена кошница представлява държавноста всички способи за отстраняването им са оправдани
164
10
 
11
 
! Отговори
Джо преди 10 месеца
Руското робство свършва! Край на бедността и мизерията. Лошото е в миналото, а не в бъдещето. А тази червена пръдла се сношава с всички в Президентството така че не може да говори за морал.
163
3
 
10
 
! Отговори
Честно преди 10 месеца
Не ми е жал за Къро.Бая хора е обрал и съсипал за тези мръсни пари.А тези които го оплакват могат да пушат к урац.
162
0
 
5
 
! Отговори
ВиеСтеМафия преди 10 месеца
Когато гласувах за пингвина не съм се съгласявал да измества един друг негов колега от улицата и да става негов клонинг.А защото бях останал с впечатлението че ще работи за интересите на народа.Като български гражданин имам право по конституция да оттегля подкрепата си.
161
0
 
8
 
! Отговори
Народен представител преди 10 месеца
Защо не сме в Шенген?!Заради аверите на Къро.
160
9
 
15
 
! Отговори
HMLF преди 10 месеца
Разбира се че се прави заговор и в неговата основа си Ти и Шофьора на самолета! Национални предатели, съд ви е малко! Някой ден, ако избщо се отървем от Рашизма, имената ви ще бъдат запомнени като едни от най-долните и продажни политици у нас!
159
3
 
6
 
! Отговори
Всекиден е Бал преди 10 месеца
До 171 Не не не чакай!Не българите а чорбаджиите са крали от народа и това продължава до днес.По една случаиност или не тези чорбаджии са все комунисти.Дори и тези които се правят че не са ама ги знаем че са червени ***.
158
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българите са крали по време на Руското влияние в България а сега крадат и под Европейски и Американско влияние. Народа е лош, а не някой външен източник. Не се бъркайте. Затова се обединете и се смирете. Не взимайте страна и гледайте страната ни.
157
0
 
9
 
! Отговори
Всекиден е Бал преди 10 месеца
До господина който пита какво лошо има в сумата коомуняга лошо е защото това е човек който обича да краде да лъже психично нестабилен троцкист на херца и менте алкохол стиснат подъл и нагъл национален предател и съдист без морал
156
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И не сме на това дередже заради Киро, Радев или Костадинов. На това дередже сме защото Българският народ е корумпиран до уши като управниците си. Докато не се обедените и сплотите като народ и държава, няма оправия.
155
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Обединете се Българи! Не бъдете про-западни или про-руски настроени. Не виждате ли какво се готви? Трябва единство и обединение на българският народ за да има силна и стабилна държава. Това включа добри отношения с Русия и добри отношения със Запада и то без допускане да се влиае в нашата външна и вътрешна политика. Опитват се да направят гражданска война в България и да разделят страната на 2 лагера. Вкарване на САЩ и Турция войски в България с цен да ни пазят и да ни контролират още повече.
154
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На това дередже сме заради Радев. А Йотова все се усмихваше зад гърба му. Довлякоха ПП в политиката и сега имало заговор. Вие сте виновни, Йотова! Това ли ви бяха най-способните млади хора?
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
О неее господично. Онези които си правят какво си искат, самият Мултак на мултаците ги посочи които са в предходното народно събрание. Те бутат и свалят. Не приписвайте така безочливо.
152
6
 
8
 
! Отговори
Импийчмънт за преди 10 месеца
Резидента и неговите руски *** там където ги е събрал.Вредят на България!Защо те сме в Шенген?!!!
151
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кирчовците, Представяйки се за борци против корупцията, се опитват да прекроят всичко по техните мерки. Хитри сметки, за да си правят каквото си искат., Служби, МВР, ВСС и пр. Кирчо дори се набута във властта след напълно осъзнато нарушение на конституцията, попълване на декларация с невярно съдържание. Изобщо ала бала хора, които си правят хара хири и се гласят да властват. Тези хора са наистина за затвора.
150
7
 
10
 
! Отговори
Вън руските подлоги преди 10 месеца
Неискам да ме управляват комунисти
149
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какво ли е да си генерал-изтривалка. Но пък бизнесмен с много пари. Да де, но си оставаш изтривалка.