Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои

Те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа
29 май 2023 13:09, Нели Христова
162
Радев за записите: Алабализмите не са мой прийом, службите не са мои
Снимка: БГНЕС

Първо, всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени в службите, трябва да е напълно наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под прякото оперативно ръководство на МС, в лицето на министър-председателя, а не на президента, заяви президентът Румен Радев в Ново село.

Ако искаш да реформираш службите, трябва да познаваш законите на тези служби, структурата, задачите, функциите, начина на сътрудничество на тези служби с чуждестранните партньори, добави той.

"Сега ПП искат да обезглавят това ръководство базирайки се на някакви посолства – това са пълни глупости. Много епитети се изказаха за тези записи, но те засягат дълбоко моралните устои на тази политическа класа. Това води до изтъняващо доверие, а без това доверие няма как да постигаме национални амбиции и аз очаквам политическите партии да преосмислят не само своите програми, не коалиционните споразумения, а да преосмислят дълбоко политическия морал, принципите и начина на правене на политика, призова още държавният глава.

"Алабализмите не са мой прийом, но очевидно те са такива на други хора", каза още Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
14
 
! Отговори
Ти не си мой преди 10 месеца
Президент!
81
4
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
да връщат веднага мандатите и да изчезват не стават за нищо колко време изгубихмеот изборите които се чувства застрашен да си наема охрана защо аз ще му плащамохраната мен кои ме защитава от нарко-***-ните в градинките ами старците на село коиги охранява р василев има адв кантора сарафов живее в затв комплекс не им трябваохрана
80
5
 
10
 
! Отговори
Евроатлантик преди 10 месеца
Знаете ли го Румен диверсанта и неговото ОПГ Румно Пингвина работещо против държавата и народа в изгоня на руските интереси.
79
3
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
И този много лъже. Не че за шарлатаните не беше прав.
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 85 - я се озапти бе, пенсионер некултурен! Това да не ти е тържество за 9-ти Септември с Митрофанова на гости?! Пишеш само с големи букви - което е еквивалент на това в нормален разговор да крещиш на опонента си! Как мислиш - дали някой обича Бесни Пенсии като теб? Ще ти се пръсне от напрежение сърчицето червено!
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
80 Възраждане са същите шарлатани, кокто и ПП,ДБ,Радев, няма разлика. Те са в един отбор. Радев,ПП,ДБ лъжат и "посолството", дори. Против Русия са, както се танцува танго, една напред, две назад.
76
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кажи за скандала със Зарков и горивото за 12 милиона с ощетяване на бюджета в полза на Кирилчо Добрев! Оставка и смяна на всички - прав е Асен Василев
75
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чий е Крим, другари Радев? Радев :"Руски, чий ще да е".
74
4
 
10
 
! Отговори
Тодар Тагарев преди 10 месеца
Раадефф е директно за импиичмънт , за снемане от правомощията, подаване на оставка, и съдене после....Радев е назначил Кирил Петкофф за Минстърм на 12 май 2021 година, без да е проверил статута на Гражданството му , дали има второ и трето **ПАРАЛЛЕЛНО** ГРАЖДАНСТВО---НЕЩО КОЕТО Е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО ОТ КОНСТИТУЦИЯТА , + и от НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС на Вилгариа .
73
2
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 10 месеца
До 82 А на вас Корнелия Нинова
72
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев е виновен за целият този хаос в държавата, започнал с юмручния преврат, платен от Маджо, черепа, Цветан Василев, Бобокови, Нексо. Защо избра точно Киро, Кокорчо, Лена, Рорер,Гюров, Минчев, Ананиев, Хр.Иванов, гнома...защото са деца на привилегировани комунисти.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 56 - изброй си червените палци, и сметни кой верно е проZт!
70
3
 
11
 
! Отговори
Dabe преди 10 месеца
Кой продаде Македония -Радев и оная кокошка Йотова която на 24.12.2021 заяви ,че трябва да махнем ветото .Кой докара ЛГБТ-та и направи ала бала два пъти -Радев .Кой е завършил Къколдски университеТИ с отличие - Радев. На кои хора е човек Радев я пак ???? На къколдите или на Русия ?
69
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев наруши конституцията, като се обяви против решение на българския парламент, за даване на оръжие за Украйна. Също и с противоконституционното назначение на Кирил Петков за министър. Излъгал в декларацията, за гражданство. От президентството бе изнесена квалифицирана информация към Русия. Да не припомням, корупционните и шуробаджанашките му практики, относно назначението, и даване на държавно жилище на тогавашната му любовница, и настояща съпруга Десислава Радева.
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Службите определено не са твои генерал Радев, все пак Нинчето те изкара от неизвестността и те направи известен, съответно ти й го върна, като е отсвири...хахахаха :))) Винаги ми е било чудно, защо повечето хора искат да са известни за да си начешат егото, то това носи повече негативи отколкото позитиви :)))
67
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
56 Радев е руски възпитаник, обучавал се във вярност на Русия у нас, както и в Русия. Няколкомесечните му курсове в САЩ немогат да го направят натовски генерал. Радев доказа това с поведението и действията си, в полза на Русия. Винаги твърди, че "санкциите срещу Русия не са продуктивни", че "войната в Украйна трябва да спре само с преговори, а не с даване на оръжие за Украйна"?!
66
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шеф на ДАНС се предлага от МС и одобрява и назначава от Президента. А когато Президента е назначил и служебният МС ДАНС чий е?Преди 2 години Радев се възползва, и чрез служебните клоуни смени шефа на ДАНС.
65
6
 
12
 
! Отговори
Румно Пингвина преди 10 месеца
Седнал да говори за морал и против ПП хаха
64
4
 
0
 
! Отговори
Тодър Тагарев преди 10 месеца
НЕКА САЩ и ГЪРЦИЯ ДА ЗАВЛАДЕЯТ ЗАЕДНО ВУЛГЕРИЯ, И ДА Я ЛИКВИДИРАМЕ, ЗА ДА НЕ ПРЕЧИ ПОВЕЧЕ НА ЗАПАДНИЯ ОБЕДИНЕН СВЯТ , КАКТО и в НАТО и Е.С. .....НА АМЕРИКА И ПИСНА ОТ ВУЛГАРРИТЕ , КАТО МЕРНИКА НА СНАЙПЕРА Й -- Е ВДИГНАТ И НАСОЧЕН ДИРЕКТНО В ДЕСЕТКАТА НА РАДЕФФ ,КИРО, КЪРО, ДПС, КОСТТОВ, ГЕРБ, БОКО .
63
1
 
12
 
! Отговори
Питам преди 10 месеца
Чий човек е ГЕРГОВ - ПОЧЕТНИЯТ КОНСУЛ НА РУСИЯ В БГ, ЧЕ ДА СПЕЧЕЛИ 79% ОТ ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАР ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ?!