Йотова видя доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено за назначенията

Надява се Николай Денков да има мъжка дума
39
Йотова видя доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено за назначенията
Снимка: БГНЕС

Това, което виждаме, е доста сериозна нестабилност в новата коалиция, особено по темата за назначенията, каза тази вечер пред журналисти във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова. Нейната позиция беше, че г-жа Лорер е станала жертва на „кървавия подпис“ на един министър. На въпрос дали ще се събере мнозинство за импийчмънт на президента, Йотова посочи, че тези, които призовават за такава стъпка, е редно да си го осигурят.

Още по темата

За отношенията в управляващата коалиция вицепрезидентът каза, че иска да вярва, че премиерът акад. Николай Денков ще има мъжка дума. Дано да затвърди впечатлението у българските граждани, че той е министър-председател, а не г-н Асен Василев, посочи Йотова.

За ситуацията с главния прокурор тя коментира, че не е сериозно към Конституцията да се подхожда по лековат начин и позициите да се променят бързо и подчерта, че все още няма цялостно предложение за съдебна реформа у нас. Йотова изрази надежда, че в парламента има разумни и мъдри хора, които знаят, че когато се пипа основният закон на държавата, това не е за ден или два, а предопределя живота на българите поколения напред. За отстраняването на главния прокурор тя коментира още, че първо трябва да се изчака решението на Конституционния съд.

За издаването на указ от президента по тази тема тя посочи, че в какъв срок ще стане това, може да реши единствено и само държавният глава. „Аз мога да уверя, че нито натиск, нито емоции ще му повлияят“, допълни Йотова. По думите ѝ преди да се вземе решение, е необходимо да се видят и внимателно да се преценят аргументите на Висшия съдебен съвет. Това ще помогне позицията на президента да бъде достатъчно аргументирана, каквато беше и при назначаването на Иван Гешев, каза Илияна Йотова. /БТА, Мила Едрева/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: правителствоЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
НА ЙОТОВА И СЕ ЗАВИ СВЯТ ОТ НОВАТА КОАЛИЦИЯ, ПОЧУВСТВА НЕСТАБИЛНОСТ....
33
0
 
6
 
! Отговори
Теди преди 10 месеца
Когато злобата и ненавистта са движеща сила, това показва БЕЗСИЛИЕ. Явно спокойствието и 4 к свършиха и за Президентството. Задачата беше да се пречи по всякакъв начин да се създаде РЕДОВНО Правителство. Редовното Правителство значи край на рахата и зависимостта от Олигархията, която пък е зависима от Руските пари. Зад всяко действие в България трябва да търсим Пари или Зависимости. И те излизат.....
32
0
 
2
 
! Отговори
Референдумът преди 10 месеца
За/отлагане, прием евро, докога ще ни мотаете, и другите въпроси, облекчаващи провеждането му? В Италия и Швейцария само 50 000 подписа за иницииране на референдум. Не че с "ала бала" и "кон",хартиени бюлетини, с чувалчета. няма да го манипулирате Най- важният въпрос в държавата. Следващият Топлофикация и безобразните сметки за парно април.. Какво правите с Белене, НЯМА ЕВТИН ТОК? Докога ще растат цени ток, вода, парно? Как ще намалите Инфлация? Дефицит, не може да е 3%? Акцизите ги вдигате тихо
31
1
 
6
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Йотова е мисирка и е последната дупка на кавала!
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А когато беше стабилно правителството на Киро и Асен от какво бяхте не доволни.От това , че бе прозападно ли.Толкова сте подли и лукави вие комунистите.Създавате анархия и после се оправдавате , че нямате нищо общо с хаоса.И Бойко е от вашето котило.Същия лицемер бОкллуук от партийната школа за саботажи.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А когато беше стабилно правителството на Киро и Асен от какво бяхте не доволни.От това , че бе прозападно ли.Толкова сте подли и лукави вие комунистите.Създавате анархия и после се оправдавате , че нямате нищо общо с хаоса.И Бойко е от вашето котило.Същия лицемер Бо"**** от партийната школа за саботажи.
28
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 10 месеца
г-жата е...комунистка,те кгб внедряват подобни и ги активират да работят против Народитеси в удобният момент!радев препика Националният Химн и България го видя с очите си,кой Българин би показал неуважение към Химна на Родината си?това е престъпление...този е за презрение...този не е президента ни...руски резидент е,само русиянците се държат така с Набода ни от десетилетия...като с роби!роби ли сте им Братя???представете си подобно в Германия,Франция...Народа ще го разкъса до три дни...тук???
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пиг мадър презеденшата отново се изказва по теми за които трябва да си мълчи. Тая институция президенство трябва да се закрие и да си станеме парламентарна монархия. Не се трае вече.
26
3
 
13
 
! Отговори
333 преди 10 месеца
Защи взема заплата тази жена ?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"българските евродепутати с които Сорос работи. Две от тях днес са вицепрезидент на България и европейски комисар. Прави впечатления, че *** доктрината е от изключителна важност за Сорос"Това са Йотова и Габриел.
24
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Йотова, гледайте в своята с Радев паница. И без това бая поразии нанесохте с всичките си служебни правителства. И най-важното не забравяйте, че вашите функции са основно представителни, така че всеки да си знае мястото.
23
2
 
10
 
! Отговори
Офакамада преди 10 месеца
Тая с вид на вечно бременна да си лап.а кинтите и да мълчи. И без това за никав *** не става!
22
3
 
9
 
! Отговори
Ой преди 10 месеца
И соросоидката Йотова пее в хора.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Има доста такива като тази жена които 10 години взимат солидна европейска заплата от ЕС , но щом звъннат от Москва застава мирно и изпълнява.
20
1
 
1
 
! Отговори
СИНЕРГИЯ... преди 10 месеца
ИМА ЛИ, ИМА ЛИ...??..... ПОДЛИЗУРКОВЦИ...
19
4
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 10 месеца
ЩОМ КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ ,ЗНАЧИ КОАЛИЦИЯТА Е НА ПРАВ ПЪТ.
18
3
 
6
 
! Отговори
МНОГО АКТИВНА... преди 10 месеца
НАПОСЛЕДЪК.....ПОЛК. МИТРА СЕРИОЗНО ГИ Е НАРИТАЛА КОПЕЙКИТЕ...
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние го видяхме още преди да се Оженят 2 те " 1 ви партии" Другарко Йотова!Такъв Политически Преврат,за 34 г след 1989 г,никой политик,не си и помисли да направи! Тези 2 те 1 ви,си направиха харакири за винаги!! Възраждане ги очаква Всичките на Изходна позиция на следващите избори! Когато И да са! Но по всичко си личи,че ще са скоро!-:))
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички сте купени ту от едните ту от другите децата ви за нищо не стават купени дипломи и преписвачи спрете да се правите на велики
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спрете да мислите за вашата кожа