МВнР осъди опитите на посланик Митрофанова за дезинформация

Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда
14 юни 2023 08:33, Елка Василева
92
МВнР осъди опитите на посланик Митрофанова за дезинформация
Снимка: архив, БГНЕС

Министерстнвото на външните работи осъди като неприемливи и недопустими опитите за дезинформация, извършени от руския посланик Елеонора Митрофанова на 12 юни, които засягат подкрепата на България за Украйна.

От дипломатическото ведомство определят като недопустими хипотезите и предположенията, направени в текста на обръщението, публикувано на страницата на посолството на Руската федерация в социалните мрежи.

В позицията си министерството напомня, „България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна и допринася към международните усилия за подкрепа на страната. Последователни сме в позицията си на солидарност с народа на Украйна, както и в безусловната си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната в нейните международно признати граници, включително териториални води“.

„Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда и дезинформация, които компрометират демократичните ценности“, посочва МВнР.

Повод за реакцията са разпространените от посланика спекулации за евентуално изпращане на български военни в Украйна, което по думите на Митрофанова би имало негативни последици за диалога между България и Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
А свинята майка какво казва?
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами, я питайте Тагарев. Той казва, че няма да праща войска. Това значи, че такъв въпрос съществува. Нашето външно защо не смъмри Тагарев?
56
3
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Не е вярно, правителството дезинформира. Те са еокументирани вече шарлатани, изменици и превратаджии. Долу правителството!
55
9
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 11 месеца
Изгонете дъртия рашънски вампир
54
4
 
13
 
! Отговори
мда преди 11 месеца
МнВР е говорител на посолството от Козяк. За жалост всички български министерства са под контрола на Посолството.
53
8
 
2
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 11 месеца
Т-е България ке изпрати военни в сратенията в Украйна !
52
11
 
8
 
! Отговори
Ники преди 11 месеца
Дано да не я изгонят тази Митрофанова. Тя е истинско злато за България. Всяко нейно изказване води до намаляване на броя на рашистите у нас.
51
6
 
6
 
! Отговори
Дежурен Санитар преди 11 месеца
До Зозо Господине ако спрете да си дъвчете бельото и пиете реванол, Ви обещаваме да закрием руското посолство.
50
20
 
35
 
! Отговори
САРМАТ преди 11 месеца
Завинаги с Русия ,лъжите на Европа са най големите от втората сетовна война ,тоталана манипулация на нискоинтелигентите.СЛАВА НА ПУТИН И РУСКИЯ НАРОД.РУСИЯ Е НЕПОБЕДИМА.
49
13
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Интерсно защо външно лае по всякакъв повод срещу Русия, но по отношение на Македония мълчат като пълни з.дници...очеизвадно всички позиции на външно са съгласувани с "посолството"!
48
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Министерството на Никаквицата няма ли да вземе да осъди остро нападателите на поредният пребит българин в Македония???
47
12
 
32
 
! Отговори
Евраст преди 11 месеца
Абе не разбрахте ли че 70% от българите са русофили ...факт . Аз не мразя Европейския съюз , но искрено мразя цялата гадна , корумпирана чиновническа система на този съюз . Французи , италианци , германци , гърци никой не иска да плаща и да помага на Украина , говоря за нормалните данакоплатци от които цоцат парите .
46
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Правилно! Пропаганда може да се води само от американското посолство медиите на негова хранилка, които съставляват 95% от медийния ефир!!! Всичко което не е съгласувано с "посолството" е путинска пропаганда, путинисти, четирихилядници и т.н.
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе Зозо от една година ревете и просите усрахте Украйна сега тук усирате.
44
3
 
21
 
! Отговори
Защо преди 11 месеца
До Зозо--- В общество което от години яде сирене без мляко и салам без месо е нормално истината да бъде наречена и взета за лъжа. Много е лошо обаче обстоятелството че младата поколение не разпознава лъжата и не разделя доброто от злото.
43
10
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 11 месеца
българия да замълчи и да не излага повече воината ще свърши все някога и послекак ще живеем ние сме тук от векове за векове не го забравяите
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако министерстнвото на външните работи не беше осъдило, въобще нямаше да знаем за хипотезите и предположенията, направени в текста на обръщението, публикувано на страницата на посолството на Руската Федерация в социалните мрежи.
41
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Към крaвофил няма непредизвикана агресия. Крaвофилията предизвиква агресия.
40
30
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Хахахааа, мощен рев на руски слуги по форумите :)))))))))))) С това ще си останат.. най-много да направят "поход за мир" с руски знамена. Полезни ид/иоти руски :))))))))))
39
10
 
32
 
! Отговори
един там си преди 11 месеца
Май ше се нагледаме на бая сейри забъркани от Ротационния Никакъвец и Ротационната Никаквица