МВнР осъди опитите на посланик Митрофанова за дезинформация

Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда
14 юни 2023 08:33, Елка Василева
92
МВнР осъди опитите на посланик Митрофанова за дезинформация
Снимка: архив, БГНЕС

Министерстнвото на външните работи осъди като неприемливи и недопустими опитите за дезинформация, извършени от руския посланик Елеонора Митрофанова на 12 юни, които засягат подкрепата на България за Украйна.

От дипломатическото ведомство определят като недопустими хипотезите и предположенията, направени в текста на обръщението, публикувано на страницата на посолството на Руската федерация в социалните мрежи.

В позицията си министерството напомня, „България остро осъжда безпрецедентната и непредизвикана военна агресия на Руската федерация срещу Украйна и допринася към международните усилия за подкрепа на страната. Последователни сме в позицията си на солидарност с народа на Украйна, както и в безусловната си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на страната в нейните международно признати граници, включително териториални води“.

„Неприемливи и недопустими са всякакви опити за пропаганда и дезинформация, които компрометират демократичните ценности“, посочва МВнР.

Повод за реакцията са разпространените от посланика спекулации за евентуално изпращане на български военни в Украйна, което по думите на Митрофанова би имало негативни последици за диалога между България и Русия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
22
 
9
 
! Отговори
с.т. преди 11 месеца
митрофанова е една митра и нищо повече.
37
22
 
15
 
! Отговори
Стефанов преди 11 месеца
Докога страх и преклонение пред азиатската к.о.ч.и.н.а бе? Какво й отговарят с някакви смешни куплетчета? Шут в г*за на тая крава и още следобед на самолета за азиатските блата, откъдето е изпълзяла.
36
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гледайте днес в парламента как умнокрасивите бранят имунитета на Бъби. Щото са се оплели като свински черва... цитат борбата с корупцията няма да е приоритет на това правителство...
35
8
 
20
 
! Отговори
нека са ви хак преди 11 месеца
Драги българи, извинявайте ама вие, които не гласувахте щото всички са еднакви и гласувахте за тях, сега защо не протестирате че ви измамиха с тая мазна коалиция а? Нали всички са еднакви, що виете сега?!?!позор за политическата ви проостотия като избиратели!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
7
 
24
 
! Отговори
ВЕРВАЙТЕ ИМ преди 11 месеца
че агресията е безпрецедентна така е ама дали е непредизвикана? Ще има ли реакция за поредния пребит българин в Македония?
33
11
 
31
 
! Отговори
red hardliner преди 11 месеца
Онзи Никакъвец и онази Никаквица дето ни ги туриха за ротационни карнавалени кукли са готови на всичко за да останат във властта.Чудно ми е на какви навеждания могат да се подложат
32
6
 
11
 
! Отговори
двойни стандарти преди 11 месеца
а това извиване на ръцете на президента незабавно да подпише указа за Гешев какво е ако не е пропаганда, изнудване ли е хаха?
31
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те и за оръжия твърдяха, че не стигат наши до Украйна, не само, че не им продаваме, ама истината излезе друга ..... то при тия управляващи имам съмнения на чия точно информация да се доверя. Жалко, много жалко за България....
30
9
 
14
 
! Отговори
аноним преди 11 месеца
А шефката на това министерство защо не си гледа френското дете,ами дошла нас да оправя???Каква майка е????
29
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ами ако се окаже вярно и ни натиснат ,и ние "доброволно" така да се каже се включим в коалицията на желаещите дето да се бият срещу руснаците в Украйна,тогава кой лъже...
28
1
 
10
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 11 месеца
За да изпратиш контингент в Украйна е много важно вътрешните настроения в страната да са както например в Полша Румъния или балтийските републики , нас няма и да ни попитат . Тук е важно да се отбележи единствената файда от русофилското войнство , не ги понасям но това е истината .
27
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гонител тоя Фелдфебел алкални,бе какво чакате
26
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като имаме предвид, че правителството е на Посолството, това е позиция на Козяк, а не на българско министерство. В този ред на мисли, няма как да очакваме нещо положително от САЩ за Русия.
25
1
 
30
 
! Отговори
red hardliner преди 11 месеца
Парада на Гейовете наближава и нашите се активизираха
24
10
 
26
 
! Отговори
хаха преди 11 месеца
Пропаганда и дезинформация са позволени само то САЩ и ЕС.
23
6
 
24
 
! Отговори
Продажници преди 11 месеца
"посолството"ли ви накара?!
22
2
 
17
 
! Отговори
Пак преди 11 месеца
Глупости ....
21
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз се срамуват от такива дето натикват България в чужд конфликт и милеят за кирливата Украйна,а не мислят за българите.
20
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А кога американско посолство обяснява,че в София ще има протест,защо никой не прави или не осъжда американския посланник.
19
29
 
15
 
! Отговори
Мутрофанова преди 11 месеца
Всичко мога да направя в България,защото за едни копейкин се продават , стоя права,а президентът им е надддуппен пред мен и даже ме облизва.