Славов: Залогът е бъдещето на страната

Сезира ВАС
24 юни 2023 09:29, Росен Стойчев
57
Славов: Залогът е бъдещето на страната
Снимка: БГНЕС

"Следващите дни ще стане ясно ще има ли реформаторско управление на България или рискуваме се върнем към безвремието отпреди месеци". Това коментира в БНТ правосъдният министър Атанас Славов.

След породилото се напрежение между управляващите днес, Славов се надява ГЕРБ да разговарят с ПП-ДБ, защото залогът не е само правителството, а бъдещето на страната.

"След решенията, посочени в декларацията за управление от ПП-ДБ има няколко много важни точки. Ясен ангажимент за конституционна и съдебна реформа, ясен ангажимент към законодателната програма, приета и утвърдена в началото на управлението. На трето място - назначения, които са прозрачни и интегритет в основните контролни и регулаторни агенции".

Още по темата

Относно избора на Борислав Сарафов за и.ф. главен прокурор Славов заяви, че е чул аргументирани искания и от двете страни във ВСС. Следващата седмица ще подаде жалба във ВАС, който може окончателно да реши този спор.

Според Атанас Славов свалянето на Иван Гешев е резултат на усилията и протестите на българското общество. Припомни и процедурите, открити от бившите ресорни министри Надежда Йорданова и Янаки Стоилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
АТАНАС СЛАВОВ, КОЙТО НЕ СЕ ПОЛЗВА С ДОБРО ИМЕ СРЕД ШИРОКАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ И СРЕД ОСТАНАЛИТЕ МИНИСТРИ, ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРБ и ДПС преди 10 месеца
иронично се подхихилкват: НАДЕЖДААА...говеждаааа....
32
0
 
2
 
! Отговори
Альоуу ...Славооов преди 10 месеца
Разтурайте седянката/сглобката/!!!!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП са никои, не са представени в ЕП, рейтингът им пада. Особено след записите. Залепиха се за бутиковата ДБ, за да се задържат над водата. Отгоре на това, поставят условия и упражняват диктат?! Май, Деса ще излезе права, че са за психиатър.
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ха,ха, Значи нямаме избор, "ние ПП,ДБ, с абсолютната власт, или държавата загива"?!Това ли, ви е парламентарната демокрация? Лъжи, капани и цялата власт?!
29
0
 
5
 
! Отговори
Майора преди 10 месеца
Истината Славов е да се запази вашата коалиция , а не бъдещето *** страната! Не може на второ чясто в изборите с подкрепата на първите и да искате всичко за вас в държавата! А колкото до Гешев той стана неудобен за разкритията ви и искахте прокурор от вас който да прави това което му кажете!
28
0
 
4
 
! Отговори
Така ли!? преди 10 месеца
Залогът е съществуването на ПП-ДБ като политическа формация, а не бъдещето на България! Хората искат справедливост, а не искат просто смяна на висши кадри на съдебната система! Това го искате вие от ПП-ДБ! Българите искат бързо и ефективно правосъдие за ежедневните престъпления, въвеждане на обществено полезен труд и тоот 14 годишна възраст . чупиш пейка, правиш нови 5, режеш седалки в транспорта - миещ коли, тролейбуси, вагони поне 3 месеца и родителите плащат!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 10 месеца
Пикайиа на тази страна. И на кривосъдната ѝ система. И на министерството му на тоя мафиот... Всеки враг на тази прокълната от Бога държавичка гнясссна, е мой пръв приятел.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП и ДБ направиха грешка.Сега трябваше да подкрепят Гешев ,а не да го махат.Той им беше единствения коз ,а те го махнаха. Сега пак има главен прокурор човек на ГЕРБ и ДПС(мафията).А като махнат главния прокурор ще е още по-зле. Просто трябваше да има контрол на главния прокурор от различни институции и да има отчетност,нищо повече. Направо ми идва да се гърмна. България няма да я бъде. Ще я бъде МафиоБългария.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е абсурдна държава.Махате прокурор ,който се задейства ,а слагате някой който да бездейства. Човек за който има данни че е бил почти постоянно с Пепи Еврото. Това не е държава ,а е нещо на мафията. Да територия на мафията. Няма как да е държава ,при условие че не се спазват законите. А и няма как да се спазват при условие че прокуратурата е част от мафията .......
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Никой в България не заслужава демокрация.Ние не сме Еврооа а Азия и там ни е мястото с Турция и Русия. Нека ЕС и държавите от НАТО да ни затворят границите.
23
0
 
3
 
! Отговори
Адее преди 10 месеца
"Борисов се страхуваше Гешев да не му отмъсти. Страхуваше се да не бъде арестуван за по-дълго време." Е, опасността за наго отмина и пак е вэв вихара си.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не виждам някой да е изленал на протест.Явно всички сте доволни. ПП и ДБ да се махат и да оставят да управляват ГЕРБ,БСП ,ДПС,Възраждане и ИТН. За кой се борите? В България не останаха нормални хора. Всичко се движи с корупция. Като започнете от детските градини,лекари,сестри ,санитари и стигнете до президент и бияшия Бойко ,всичко краде и е корумпирано. В България има 5% некорумпирани.
21
0
 
4
 
! Отговори
Реалността преди 10 месеца
Борисов си промени държанието, след като Гешев бе свален! Вече е спокоен!
20
0
 
3
 
! Отговори
Г557дт преди 10 месеца
Борисов се страхуваше да не бъде арестуван, но когато примката се отслаби със свалянето на Гешев, пак е във форма да атакува!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко и Пеевски махнаха Гешев. Сложиха удобен и сега пак може да продължават с разрушаването на държавата.
18
0
 
1
 
! Отговори
Мдааа преди 10 месеца
Борисов не държи на мъжка дума, той е безскруполен лъжец, днес казва едно, утре - друго, на него не може да се разчита, нито да му се има доверие!
17
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
За изпълняващ длъжността Главен прокурор трябваше да изберат фигура с безупречна репутация, а не човек, който ходи на крака при бандити, ръкува се с тях и си говори приятелски ухилен до уши! Това уронва престижа на Прокуратурата! Това е недопустимо! Затова после народа няма доверие в Съдебната власт!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега всички да излезнат на протест и да сравнят със земята ВВС и Прокуратура. Ако това се случеше в Франция ,Германия,Гърция или даже и Македония, точно това щяха да направят.Нямаше да има зграда и нямаше да ги има и хората.Но Ние сме си Роби,нищо друго. Краде те и аи траеш. Всеки знае че Бойко ,Гешев,Сарафов са мафията и още 5000 човека в България. Ние 6 милиона страдаме от тях.
15
0
 
2
 
! Отговори
Право на мнение преди 10 месеца
Гешев го свалиха и Борисов вече може да разтури правителството. Борисов се бори за личното си оцеляване и не му пука за развитието на България!