Делян Добрев: ПП и ДБ обичат да си присвояват чужд труд

Няма смисъл от оборудването от АЕЦ "Белене" - да бъде дадено на Украйна
5 юли 2023 11:11, Нели Христова
35
Делян Добрев: ПП и ДБ обичат да си присвояват чужд труд
Снимка: БГНЕС

"Демократична България" и “Промяната" обичат да си присвояват явно чужд труд. Видях, че снощи са се похвалили с инициатива на ГЕРБ - проекторешение на НС, което ние внесохме. Няма нито една дума и запетая, която да е сложена от ПП и ДБ. Това, че си присвояват тези услуги, граничи с плагиатство.

Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ на брифинг в парламента.

Предложението за продажба на оборудване от "Белене" на Украйна е изцяло на ПГ на ГЕРБ, и ние ги поканихме да се подпишат, ако подкрепят идеята. Предложението е Проекта на решение, касаещо оборудването с дълъг цикъл на производство за АЕЦ “Белене”, обясни Добрев.

Той коментира, че след началото на войната в Украйна нашето оборудване "е изгубило своя смисъл", защото централа с такова оборудване може да бъде построена само от руснаци. “Имайки предвид, че има санкции върху Русия, този проект няма никакво бъдеще. Това оборудване не може да бъде използвано в България, защото няма кой да построи централа с руско оборудване”, обясни Добрев.

Той обясни, че в Украйна имат построена централа, а трети и четвърти блок са завършени на 80%. "Единственото, което им липсва, са двата реактора, четирите парогенератора, и циркулационните помпи, които ние имаме. Ние се явяваме единственият продавач на света на оборудването, от което украинците имат нужда, и обратното - те са единствения купувач на света на оборудването, което ние имаме и не можем да използваме", обясни депутатът от ГЕРБ.

Проекторешението на ГЕРБ предвижда министърът на енергетиката да проведе преговори за продажба на оборудването, но на цена, не по-ниска от 1.2 млрд. лв.

“Нашето предложение няма връзка с евентуалното посещение на Зеленски в България”, отбеляза Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Галина преди 10 месеца
За пореден път се убеждавам, че ПП-ДБ само симулират дейност.
23
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 10 месеца
Лека полека и тук всичко ще се разпадне. Много хора се оттеглиха от ПП след като видяха, че няма никаква промяна, която да се прави, а само няколко лица, които искат да се домогнат до властта. Според мен това ще са последните избори, на които ПП ще влязат в парламента. След тях просто ще изчезнат.
22
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 10 месеца
Христо Иванов цял живот това прави, че иначе само провали и правали.
21
0
 
0
 
! Отговори
Невена преди 10 месеца
ДБ като цяло обичат да присвояват
20
0
 
1
 
! Отговори
КОЙ ПИТАХТЕ??? преди 10 месеца
Кой питахте за това??? Това оборудване е купено ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД и САМО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД има право да решава! Ако искате - подложете го на референдум, но НЯМАТЕ ПРАВО да продавате на БЕЗЦЕНИЦА БЕЗЦЕННО ОБОРУДВАНЕ! Безценица, защото като сложите инфлацията от когато е купено, търсенето ИМЕННО на такива мощности в позеленяващия свят (руски технологии избягва САМО Европа) и значението една страна да е ЯДРЕНА страна, това е БЕЗЦЕНИЦА и нещо повече - ВРЕДНО ЗА БЪЛГАРИЯ! Спрете се бре, га*дове!
19
0
 
0
 
! Отговори
Меги преди 10 месеца
ДБ нямат свой идеи,.... те са професионалисти и крадат чуждите
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Деляне, та те са професионални крадци, що се чудиш?
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако може някой да я разбере,здраве му кажи?Украйна във война с Русия,същата обаче имала нужда от нашите реактори!България с готов проект за АЕЦ и с налично оборудване,не може да я завърши,защото виждаш ли имало санкции срещу Русия!
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Реактори са само малко от цената на АЕЦ. Площатката губиме и лицензи и чертежи което иска много пари и време.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ГЕРБ обичат да присвияват чужди пари под формата на еврофондове от европейските данъкоплатци и парите от бюджета от българските данъкоплатци.
14
0
 
0
 
! Отговори
Ром'с преди 10 месеца
Дилян е любимца на народа след Роско и единият и другият са американски лагей
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На тебе ще ти набият едно магнитче на челото скоро.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Когато се разбра, че тая бездънна дупка Белене няма да е на печалба, какво направиха рашистите осъдиха ни да и вземем безполезното оборудване, сега е наш ред да и го сло*им.
11
3
 
9
 
! Отговори
sis преди 10 месеца
Абе пичове, като ще продавате оборудване на украйна, те с какви праи ще ви го платят? Те вече дължат стотици милиарди долари на американците и на кой ли още не. Да не стане така, че ще го подарите? Със сигурност няма да сме преди американците когато тръгнат да връщат пари украинците.
10
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Разгеле постепенно започваме да се отърваваме от Руското влияние, сега като разкараме железата от Белене премехмем бремето, което тежи на плещите на нашите военни България ще разчисти своя трънлив път към про-Европейската си интеграция. А Делян може да си го начу**, той като министър не направи нищо, с което България да се отърси от руския ботуш. Последно му гледах някакви интервюта, в който казваше, че ФЕЦ били безполезни, и трябва да работят ТЕЦ на Ковачки. Тока от ФЕЦ в пикови часове е 0 ст.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ние го продаваме ама те ако искат тва е положението мой човек
8
0
 
3
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
Ако е лично негово оборудването ,ако ще да иде да го предаде във вторични.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали същото правеха и с предишните си "партньори", да не би да не го знаехте? За какво се гушнахте с тях, пък сега ревове? По-големи неграмотници и некадърници от тях не е имало в ни едно българско управление.
6
2
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 10 месеца
желязо, което освен всичко друго е покрито...НЕ ГНИЕ!!!!! спрете да праите федероси на уестингхаус....
5
1
 
3
 
! Отговори
vdch преди 10 месеца
И ще работят с гориво от "Уестингхауз" разбира се.