Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски

Украинският президент имал излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела
382
Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски
Снимка: БГНЕС

С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна България на моралната карта на Европа". 

Това каза пред БНР бившият външен министър Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Той сподели впечатлението си от личната си среща със Зеленски. 

Още по темата

"Той има излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела. Ако трябва да го сравня с български герой - той е украинският Васил Левски. Това е човекът, който в момента освобождава своята държава, който е издигнал лозунга "Свобода или смърт", когото ние трябва да подкрепим. Той е един много загрижен човек, който представлява една нападната нация, топъл, добър, но и много тъжен. ... Зеленски се превърна в защитник на Европа, защото, ако не беше Украйна, друга щеше да е жертвата на Русия. Зеленски е защитник и обединител на Европа. ... Украйна е номер 1 в изключителния приоритетен лист на Европа. И докато не свърши тази война, за което ние полагаме усилия, тя трябва да остане първи приоритет за нас", коментира Паси.

По думите му членството в НАТО е гаранция засега, че Русия няма да нападне България.

"Начинът да бъде съкратена войната е като се помага на Украйна. Нищо друго не може да съкрати войната, освен помощта, която оказваме на Украйна", подчерта той.

Соломон Паси изрази мнение, че присъединяването на Украйна в НАТО трябва да стане веднага.

"Тя трябва да получи покана сега (на срещата във Вилнюс - б.р.) и за няколко месеца да приключат ратификационните процедури и да приключи процесът. Но НАТО не трябва да поема ангажимент, че ще защитава окупираните от Русия територии като Крим. Те ще останат за известно време замразени конфликти. Така ще се избегне задействането на Член 5 от Вашингтонския договор. Един ден, когато Украйна вече стане член на НАТО, от тази позиция тя ще започне преговори с Русия как да се стигне до мирни споразумения, но това е много по-силна преговорна позиция", каза той и даде пример с Кипър, някогашната Западна Германия, Южна Корея.  

От интерес на България е да бъде заобиколена от възможно повече държави, които да са присъединени в НАТО, подчерта президентът на Атлантическия клуб в България.

Соломон Паси подчерта, че пропагандата, свързана с отричане или оправдаване на военните действия на Русия в Украйна и на действията на руския президент Владимир Путин, е срамна и незаконна.

"Абсолютният приоритет на България, който е лесно постижим, е страната ни да си придобие обратно суверенитет на московския анклав на българска територия, наречен лагер "Камчия". Това е шпионско-пропаганден център на Москва, която ни е нарекла неприятелска държава, достойнството на България не позволява това нещо да е тук", каза Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Соломон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
2
 
! Отговори
Пловдив преди 8 месеца
Ако трябва да сравня Паси с някой от нашата история ,то той ще бъде съвременния Поп Кръстю
283
0
 
2
 
! Отговори
Фики преди 8 месеца
До къде стигнахме Паси да говори за морал
282
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
еврейски плъх,а КРАДЛИВАТА Елена Поптодорова днес беше особено възбудена,проверихте ли си чантите след предаването?
281
0
 
4
 
! Отговори
Клаус Шваб преди 9 месеца
Паси си свърши работата, сега може да го елиминирам вече не ми трябва жив искам го на създърмичка
280
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
пАСИ ЯВИ СЕ НА ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА ЗА ДА СЕ ВИДИ КАКВО ТИ Е ОТНОШЕНИЕТО КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕГОВАТА 1400 ГОДИШНА ИСТОРИЯ И ДАЛИ СЕ ЧУВСТВАШ ЧАСТ ОТ НЕГО, ПОСЛЕ КАТО СЕ ИЗКАЗВАШ ДО ТЕБ ДА СЕ ПУБЛИКУВА РЕЗУЛТАТА.
279
0
 
7
 
! Отговори
БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕ преди 9 месеца
Цените на тока във Финландия паднаха с над 75% след ...money.bghttps://money.bg Макро Икономика17.05.2023 г. Цените на тока във Финландия паднаха с над 75% след старта на една от най-големите ядрени централи в света. Автор: money.bg. 17.05.2023 10:30:17.А НИЕ СИ СРИНАХМЕ ОНЯ ДЕН ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА
278
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато се напише обективната история на причините и войната дали някои от запад ще ги е срам, колкото ги е срам за фалшивия предлог за нахлуване в Ирак.
277
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ж
276
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зеленский и морал?! Отчето затова го анатемоса за морала му?
275
0
 
5
 
! Отговори
Божи гняв преди 9 месеца
Фарисеи пара зити и вашето време ще дойде
274
0
 
9
 
! Отговори
Ваклен Манов преди 9 месеца
Предателите не ги обичат и враговете ...... такива мижетурки неможе да бъдат засрамени дори ако ги наплюеш...срам за народа
273
0
 
14
 
! Отговори
Ангеларий преди 9 месеца
Този трябва да се въдвори в психиатрична клиника.
272
0
 
7
 
! Отговори
България над всичко преди 9 месеца
***, стига се напъва
271
1
 
24
 
! Отговори
Българка преди 9 месеца
Паси е национален Предател!!Бог да го накаже!!
270
1
 
26
 
! Отговори
Трабанта преди 9 месеца
Паси, усещаш ли народната любов. Ти толкова яко си се навел на евроатлантиците, че надали вече усещаш нещо.
269
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Генерал Румен Радев пилот изтребител 1 ви клас Президент на Държавата България, член на НАТО и на Европейският съюз, притежаващ всики необходими сертификати за достъп до класифицирана информация на НАТО, Главнокомандващ на Българаската армия, част от армията на НТО и верен неин съюзник се срещна с президента на една воюваща държава.3711 1 Радославпреди 1 часДо 370-тата/то нещото. Кажи мила/мило защо смяташ че съм купен? Защото за разлика от теб поставям интересите на държавата ни над тези на господарите ти или защото не смятам, че някой друг ще прати гражданите и данъкоплатците за да
268
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най - важното е че 1 рубла =100 евро .
267
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голяма е погнуса от този гаврещ се с българската история и личности, подпалвач на войни, провокиращ с безумни коментари, фанатизъм, фантазии на един международен безродник и агент на тайни организации, използващ държавите за водене на войни за интересите на тайните им лобистки организации. Кой ни говори чрез нелепите сравнения и обяснения на Паси? Цели държави и техните армии са използвани като марионетки, а всяко изказване и безумни и нелепи обяснения на случващото се ни убеждава отново.
266
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Между Левски и Зеленски не виждам нищо общо. Виж между Зеленски и Паси - може и роднини да са.
265
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Германия премахна европейските евреи. Никоя европейска държава не ги искаше.