Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски

Украинският президент имал излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела
382
Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски
Снимка: БГНЕС

С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна България на моралната карта на Европа". 

Това каза пред БНР бившият външен министър Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Той сподели впечатлението си от личната си среща със Зеленски. 

Още по темата

"Той има излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела. Ако трябва да го сравня с български герой - той е украинският Васил Левски. Това е човекът, който в момента освобождава своята държава, който е издигнал лозунга "Свобода или смърт", когото ние трябва да подкрепим. Той е един много загрижен човек, който представлява една нападната нация, топъл, добър, но и много тъжен. ... Зеленски се превърна в защитник на Европа, защото, ако не беше Украйна, друга щеше да е жертвата на Русия. Зеленски е защитник и обединител на Европа. ... Украйна е номер 1 в изключителния приоритетен лист на Европа. И докато не свърши тази война, за което ние полагаме усилия, тя трябва да остане първи приоритет за нас", коментира Паси.

По думите му членството в НАТО е гаранция засега, че Русия няма да нападне България.

"Начинът да бъде съкратена войната е като се помага на Украйна. Нищо друго не може да съкрати войната, освен помощта, която оказваме на Украйна", подчерта той.

Соломон Паси изрази мнение, че присъединяването на Украйна в НАТО трябва да стане веднага.

"Тя трябва да получи покана сега (на срещата във Вилнюс - б.р.) и за няколко месеца да приключат ратификационните процедури и да приключи процесът. Но НАТО не трябва да поема ангажимент, че ще защитава окупираните от Русия територии като Крим. Те ще останат за известно време замразени конфликти. Така ще се избегне задействането на Член 5 от Вашингтонския договор. Един ден, когато Украйна вече стане член на НАТО, от тази позиция тя ще започне преговори с Русия как да се стигне до мирни споразумения, но това е много по-силна преговорна позиция", каза той и даде пример с Кипър, някогашната Западна Германия, Южна Корея.  

От интерес на България е да бъде заобиколена от възможно повече държави, които да са присъединени в НАТО, подчерта президентът на Атлантическия клуб в България.

Соломон Паси подчерта, че пропагандата, свързана с отричане или оправдаване на военните действия на Русия в Украйна и на действията на руския президент Владимир Путин, е срамна и незаконна.

"Абсолютният приоритет на България, който е лесно постижим, е страната ни да си придобие обратно суверенитет на московския анклав на българска територия, наречен лагер "Камчия". Това е шпионско-пропаганден център на Москва, която ни е нарекла неприятелска държава, достойнството на България не позволява това нещо да е тук", каза Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Соломон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
19
 
! Отговори
Стефан преди 10 месеца
Не знам дали го помните - Едвин Сугарев,дето беше обявил гладна стачка до падане на социализма - накрая го хванаха да яде банички..
203
2
 
20
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 10 месеца
Целият цирк, който разиграва комедиантът-наркоман е изгоден единствено за големите оръжейни фирми, правене на големи пари, отвличане на внимание от инфлацията и до там! Този ш у т е изгоден!
202
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вие сте ги спасили евреите и сте им дали държавата ви, да ви колят и бесят. Вие сте си виновни. Тъппи сте като украинците. Откога ви говорим да закриете парламента и президентството и да се управлявате, като Швейцарската конфедерация, децентрализирано? Вие можете да спрете този еврейски нацизъм, от който измират братята ви славяни. Ако не направите нищо, значи сте виновни, колкото евреите за този геноцид на славяните.
201
0
 
19
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 10 месеца
Или целта на запада е убийството на млади хора!
200
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Що плюете по праснята? Човек трябва отвреме навреме да види въплътено зло, за да го разбира по-добре
199
0
 
11
 
! Отговори
Паси каза и още: преди 10 месеца
Израел, САЩ и Великобритания политика = Нов Световен Ред. Масонството е международна организация, вярно предана на религията на юдео-ционизма, с политическа цел да установи световно еврейско господство, чрез смачкване на Русия.
198
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Я виж ти Юда говори за морал!?!?
197
0
 
11
 
! Отговори
Паз преди 10 месеца
Морална кариа на Гейропа- АМОРАЛНА НА ЦЯЛ СВЯТ
196
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Боже,щом един наркоман ни върна на картата на Европа,на оправяне са нещата .Да сравни един ,който е стигнал дъното с Левски ,е равносилно на безмозъчнocт.Този е за Карлуково.
195
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Повр* щам от този
194
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Според някои морална според други неморална
193
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сломон Паси - той е отявлен натовец.
192
0
 
7
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
7. Майор Виктор Назаренко - старши инженер по ремонта на ракетно въоръжение на 12-та отделна бригада армейска авиация на ВСУ;8. Капитан Богдан Братанов - командир на механизирания батальон на ВСУ. За две седмици 5 командири на батальони и зам.командири на батальони.
191
0
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 месеца
Висши офицери от ВСУ и СБУ унищожени през последните две седмици. 1. подполковник Александър Вербило - командир на 138-ми батальон от 115-та бригада от Войските на ВСУ;2. подполковник Глеб Лакуста - заместник-командир на поделение "А" на СБУ за Черновицка област;3. Майор Иван Терещенко заместник-командир на мотопехотния батальон на ВСУ;4. Майор Ростислав Пархоменко - офицер от ГРУ на МО на Украйна;5. Майор Валерий Баранец - командир на мотопехотния батальон на ВСУ;6. Майор Игор Шарамко заместник-командир на механизирания батальон на 24-та отделна механизирана бригада от ВСУ;
190
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна официално призна организацията на терористичната атака, извършена на Кримския мост миналата година. За това, изброявайки малкото и двусмислени "заслуги" на Киев през последните 500 дни, заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр изтърси следното: "...273 нанесохме първия удар по Кримския мост, за да нарушим логистиката на руснаците." В резултат на експлозия на камион, която стана на Кримския мост на 8 октомври миналата година, четирима цивилни бяха убити. Но никой дори не се усъмни в стремежа на Киев към открит терор.
189
1
 
7
 
! Отговори
Споко преди 10 месеца
Споко, хубавите работи не стават бързо, контранастъплението има нужда от време, сега идва вече есента и почвата отново ще се разкаля, но напролет почвата като изсъхне украинската армия минава в контранастъплениет и до дни, дори до часове ще влезе в Москва и диктатора Путин отива на съд в Хага, само да изсъхне почвата а дотогава трябва да сапортваме Украйна, хубавите работи не стават бързо.
188
0
 
10
 
! Отговори
2 преди 10 месеца
В Артьомовското направление зомби нацитата продължават опитите да овладеят Клещеевка, Курдюмовка и Берховка. Руските части все още държат височината при Клешчеевка и позициите край канала в района на Курдюмовка - подкрепленията пристигнаха навреме, помага и авиацията. Зобитата също атакуват в района на дачите в югозападната част на Артемовск от Ивановски, руските части държат отбраната. Продължават боевете и в Кременското направление. Атаката на зомбитата при Диброва е отбита. Въздушен удар е унищожил склад за боеприпаси и щаба на ВСУ в района на Серебрянското горско стопанство.
187
0
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
" невинна Украйна"!? Точно окраинците са избивали полски села - жени и деца!!!!! В Донбас терор над рускоезичното население!!!! В Одеса изгорени българи!!!......
186
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски използва борбата с корупцията, за да задуши опозицията в страната. Newsweek пише за неправомерните действия на наркомана, като използва борбата с корупцията за разчистване на политически сметки. Така бяха задържани и осъдени някои членове на екипа на Порошенко, които имаха репутация на Запад като технократични реформатори. Въз основа на материалите по наказателни дела, за обвиняемите е просто неизгодно да участват в корупционни схеми. Newsweek е убеден, че Зеленски си проправя път за следващите избори, за да прочисти цялата опозиция в Украйна, превръщайки се в "безалтернативния кандид
185
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Русия унищожи 800 наемници и британските танкове Challenger с един суперудар по Лвов. Най-вероятно това са подобрени модернизирани ракети "Калибър". Ударите са попаднали точно върху казармата и автомобилния парк на академията. Всички изброени съоръжения са разположени по границата на Стрийския парк, далеч от историческите жилищни райони на Лвов, което със сигурност е удобно за нанасяне на такъв мощен мащабен удар.