Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски

Украинският президент имал излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела
382
Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски
Снимка: БГНЕС

С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна България на моралната карта на Европа". 

Това каза пред БНР бившият външен министър Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Той сподели впечатлението си от личната си среща със Зеленски. 

Още по темата

"Той има излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела. Ако трябва да го сравня с български герой - той е украинският Васил Левски. Това е човекът, който в момента освобождава своята държава, който е издигнал лозунга "Свобода или смърт", когото ние трябва да подкрепим. Той е един много загрижен човек, който представлява една нападната нация, топъл, добър, но и много тъжен. ... Зеленски се превърна в защитник на Европа, защото, ако не беше Украйна, друга щеше да е жертвата на Русия. Зеленски е защитник и обединител на Европа. ... Украйна е номер 1 в изключителния приоритетен лист на Европа. И докато не свърши тази война, за което ние полагаме усилия, тя трябва да остане първи приоритет за нас", коментира Паси.

По думите му членството в НАТО е гаранция засега, че Русия няма да нападне България.

"Начинът да бъде съкратена войната е като се помага на Украйна. Нищо друго не може да съкрати войната, освен помощта, която оказваме на Украйна", подчерта той.

Соломон Паси изрази мнение, че присъединяването на Украйна в НАТО трябва да стане веднага.

"Тя трябва да получи покана сега (на срещата във Вилнюс - б.р.) и за няколко месеца да приключат ратификационните процедури и да приключи процесът. Но НАТО не трябва да поема ангажимент, че ще защитава окупираните от Русия територии като Крим. Те ще останат за известно време замразени конфликти. Така ще се избегне задействането на Член 5 от Вашингтонския договор. Един ден, когато Украйна вече стане член на НАТО, от тази позиция тя ще започне преговори с Русия как да се стигне до мирни споразумения, но това е много по-силна преговорна позиция", каза той и даде пример с Кипър, някогашната Западна Германия, Южна Корея.  

От интерес на България е да бъде заобиколена от възможно повече държави, които да са присъединени в НАТО, подчерта президентът на Атлантическия клуб в България.

Соломон Паси подчерта, че пропагандата, свързана с отричане или оправдаване на военните действия на Русия в Украйна и на действията на руския президент Владимир Путин, е срамна и незаконна.

"Абсолютният приоритет на България, който е лесно постижим, е страната ни да си придобие обратно суверенитет на московския анклав на българска територия, наречен лагер "Камчия". Това е шпионско-пропаганден център на Москва, която ни е нарекла неприятелска държава, достойнството на България не позволява това нещо да е тук", каза Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Соломон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
244
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
този се подиграва или доказва колко ни е ипаднал деградирал или станал амеба народа ни !!! и съм уверен ще си живееи ще се подиграва с този народ защото не е негов докато е жив - ВИЖТЕ СЕ БЕ6 БЛГАРИ КАКВО СТЕ А ТЕХНИТЕ ОЧИ
243
3
 
36
 
! Отговори
ШУТът ЕвроАТЛАНТИК преди 10 месеца
Паси не бива да се приема НА СЕРИОЗНО. Той е просто ШУТът на евроАТЛАНТИЗМА у нас. На лица като Соломон Паси, Хр. Иванов (опитва се да надиграе ролята на ШУТ на демократизма у нас), Кирил П. и мн. други - няма смисъл да им се обръща много внимание, само им се прави допълнителна реклама. Други са лицата и не се показват публично. А настоящото изказване на ШУТа вероятно има за цел единствено ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО (от СТРАТЕГИЧЕСКИ значими за нас неща като ядрените реактори за АЕЦ напр.)
242
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До пуйката на Холмс ТИ СЪЩО НАЦИСТ хамериканска подметка за чаша хамериканска помия всички които са против руснаците са си чисти фашисти поледватели на хитлер !!!
241
1
 
24
 
! Отговори
Враждебна преди 10 месеца
Работя на летище София и лично ще му лепна TNTто на самолетчето на тоз павиан
240
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Арестувайте този евреин! Никой нема право да петни името на Апостола!!!
239
2
 
35
 
! Отговори
Левски преди 10 месеца
НАСТОЯВАМ- Паси да бъде депортиран в Украйна да се бие на фронта срещу Русияи така да изкупи словоблудството си!
238
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-н Паси, щом Зеленски е украинския Левски, кой е поп Кръстьо Никифоров? Да не се окаже Тагарев?
237
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
СРАМ И ПОЗОР Е ДА СЕ СРАВНЯВА НАЦИСТ( яврей с един от най велите революционери в света който и нама даже аналОг света И ГО КАЗВА ТОВА АНГЛИСКАТА ПИСАТЕЛКА МАГДЕМОРК ! Евре ите свалиха Т.Живков и превърна страината и за оръжието и заводите за същото в най голямат мафия в света с незмеримо количесво пари и плюят на този народ които живеена тази територия -ЗА ТЯХ СМЕ СТАДО МИРИЗЛИВИ ОВЦЕ
236
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Паси е поредното к.у.х.о и фалшиво дрънкало вземащо пари за да унижава България.
235
1
 
13
 
! Отговори
Линда галопа преди 10 месеца
Няма "Оскар",но не го допуснаха дори да се включи на церемонията им и да им изнася речи.
234
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски е една тухла в стената и прави това ,което му кажът НАЦИСТИТЕ в усраина ! ИЛИ тогава и ние (но не народ а пр-вото ни е нациско ) сме нацисти !А всичко това се финасира и ръководи от банкирите на юсей и всичко останоло е просто лъжи ! ЕС макар се превърнаха в колония на ШАРХАН (както останалите хиени (ЕС) които са и без глас звук и стон ! този из род е също "нацист" макар и еврей
233
1
 
24
 
! Отговори
Ха ха ха преди 10 месеца
Лозунга свобода или смърт!!! Но не отива на фронта, а ходи по екскурзии!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А Лески е бил в тила на противника и винаги преследван! Хей я вземи, че се гръмни по-добре ще направиш!
232
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Паси не е българско име. За това се гaври с името на Левски. Човек без грам морал може да каже, че Зеленски е украинския Левски. Срам! Срам!
231
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дрън,дрън та пляс каква е таз морална карта след пътна карта на визитите.
230
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да сравняваш един наркоман с Апостола Васил Левски е абсолютна шизoфрения.Извини се, бе! Предател!
229
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да блогодарим на Луканов, Беров, Димитров, Инджова, Софиански, Костов, Виденов, Станишев, Сакскуборготски, Борисов, че окрадоха държавата и народа и не направиха нищо за България освен да си напълнят гушите и затова сме най-бедни в Европа
228
3
 
13
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
Махатма Ганди и Нелсън Мандела категорично са отричали всякаква форма на бунт с насилие срещу властта за постигане на целите си за национално освобождение.Нерде Стамбул,нерде Ямбол.Това си е просто една война за Украйна,която разчита на техническа помощ срещу могъщият си военно съсед,който може да слага вето на всякакво решение на ООН и да прави каквото си иска без да се съобразява с никого.Това са империите и война за тях има само при сблъсък с друга империя.
227
13
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 10 месеца
ботев и левски са използвани от руската империя, така както руската федерация използва гиви и моторола. съвсем случайно, и на четиримата края е трагичен
226
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм шокирана. Исках да напиша Този няма връзка с главния мозък. Да сравнява Левски със Зеленски е чиста циклофрения Направо онемях.
225
4
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
До 100яновгьобелс, като член на немската работническа национална социалистическа партия няма как да е фашист, товарищ