Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски

Украинският президент имал излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела
382
Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски
Снимка: БГНЕС

С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна България на моралната карта на Европа". 

Това каза пред БНР бившият външен министър Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Той сподели впечатлението си от личната си среща със Зеленски. 

Още по темата

"Той има излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела. Ако трябва да го сравня с български герой - той е украинският Васил Левски. Това е човекът, който в момента освобождава своята държава, който е издигнал лозунга "Свобода или смърт", когото ние трябва да подкрепим. Той е един много загрижен човек, който представлява една нападната нация, топъл, добър, но и много тъжен. ... Зеленски се превърна в защитник на Европа, защото, ако не беше Украйна, друга щеше да е жертвата на Русия. Зеленски е защитник и обединител на Европа. ... Украйна е номер 1 в изключителния приоритетен лист на Европа. И докато не свърши тази война, за което ние полагаме усилия, тя трябва да остане първи приоритет за нас", коментира Паси.

По думите му членството в НАТО е гаранция засега, че Русия няма да нападне България.

"Начинът да бъде съкратена войната е като се помага на Украйна. Нищо друго не може да съкрати войната, освен помощта, която оказваме на Украйна", подчерта той.

Соломон Паси изрази мнение, че присъединяването на Украйна в НАТО трябва да стане веднага.

"Тя трябва да получи покана сега (на срещата във Вилнюс - б.р.) и за няколко месеца да приключат ратификационните процедури и да приключи процесът. Но НАТО не трябва да поема ангажимент, че ще защитава окупираните от Русия територии като Крим. Те ще останат за известно време замразени конфликти. Така ще се избегне задействането на Член 5 от Вашингтонския договор. Един ден, когато Украйна вече стане член на НАТО, от тази позиция тя ще започне преговори с Русия как да се стигне до мирни споразумения, но това е много по-силна преговорна позиция", каза той и даде пример с Кипър, някогашната Западна Германия, Южна Корея.  

От интерес на България е да бъде заобиколена от възможно повече държави, които да са присъединени в НАТО, подчерта президентът на Атлантическия клуб в България.

Соломон Паси подчерта, че пропагандата, свързана с отричане или оправдаване на военните действия на Русия в Украйна и на действията на руския президент Владимир Путин, е срамна и незаконна.

"Абсолютният приоритет на България, който е лесно постижим, е страната ни да си придобие обратно суверенитет на московския анклав на българска територия, наречен лагер "Камчия". Това е шпионско-пропаганден център на Москва, която ни е нарекла неприятелска държава, достойнството на България не позволява това нещо да е тук", каза Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Соломон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
34
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Трудно е човек да обиди тоя плазмодии,как то и да го наречеш все ще е малко за тая карикатура
263
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прав е да сравнява Зеленски с Васил Левски. В крайна сметка Левски не е успял нищо да направи и е бил обесен.
262
0
 
2
 
! Отговори
Съгласен преди 10 месеца
До Анонимен И аз!
261
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Паси, някакъв *** готов да служи на задокеанските си кукловоди дори пълзейки по корем, сега ни будалка за някаква измислена "морална карта"? Ами човек без морал няма как да ни морализаторства и това е пределно ясно на всички, освен на Паси, който си е без капка морал.
260
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изумително гнусно същество е тоя.. И оня зеления също. Как пък не разбраха, че българинът не иска да го забъркват в някакви каши. Дреме ми на мене за Украйна. Да си се оправят там. Малко проблеми имаме, че и чуждите ни пробутват. Видяхме ги вече украинци що за хора са. Как някаква мрънкаше, че в хотела нямало джакузи?!? Е, това ако не наглост - не знам какво е.
259
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
двама евреи са като две гарвани.....
258
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Прогонването на американските крадци, агенти и слуги няма алтернатива. Това е задача номер едно на свободните хора в тази държава.
257
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Плюя на Паси!
256
1
 
43
 
! Отговори
Ходи преди 10 месеца
На фронта, бе, сууульооо! И забери цялата шайка!
255
1
 
39
 
! Отговори
Евреите преди 10 месеца
да бъдат изпратени с предимство на източния фронт - щом искате да се биете с Русия - моля, заминавайте, никому няма да липсвате. То и хунтата на Зеленски са поне 70% евреи начело със Зеленски
254
1
 
48
 
! Отговори
Един там преди 10 месеца
Повръща ми се от този!
253
1
 
40
 
! Отговори
бай Наш преди 10 месеца
Еврейчето Паси да не сравнява Зеленски с Левски, а по-скоро с измислените от шефа му Сорос либерални политици като Макрон, Рюте, Столтенберг, фон дер Лайен, Мишел.Да не ми говори,че няма значение дали родителите на кандидат-кмета на София били от ДС, защото помним и неговия баща как стана професор с одобрението на ЦК на БКП и ДС.Аман от такива пишман-демократи...
252
1
 
31
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
На този спешно му трябва лекар. Приоритет не му е България, а украйна, направо не е за вярване, че има индивиди, които плещят такива гн.сотии, да не говорим за сравнение на зеленияя с Левски. отвр. Толкова помощ и пак на двамата им е малко. Но явно зеления го е почерпил с нещичко, сещате се.
251
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
мачкай Вова тия еурохатлантичета жалки
250
1
 
33
 
! Отговори
истина преди 10 месеца
И този е на хранилка към посолството
249
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Паси е с тежка форма на психопатия. Преди около година дори призова: "Време е да скопим лъва на България, за да отразим адекватно позицията ни по Украйна". Този не подлежи на лечение. Може да го излекуване само като го заточим в Украйна! И без друго не е българин.
248
23
 
6
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 10 месеца
понятия ДОБЛЕСТ И ЧЕСТ изчезват от българското офицерство след 9 септ1944- и се заменени С РУСОРОБИЯ И УГОДНИЧЕСТВО И ПОДЛИЗУРСТВО
247
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 10 месеца
Вова много се моташ. Толкава тиня има за изриване тук - ти се бавиш с операцията.
246
8
 
2
 
! Отговори
Петър Супел преди 10 месеца
Руските политици ( едрата червена буржоазия ) са глупави и алчни . Резултатите от техните реформи са очевидни : бедният народ гине във войната и живее зле , а те карат бентлита , ролс - ройси и скъпи мерцедеси и се хранят само със деликатеси и ходят на почивка в Сочи и навсякъде по света .
245
8
 
4
 
! Отговори
До 274 преди 10 месеца
Много странна аксиома - който е против политиката на Кремъл бил фашист. Ами ако Путин е новият Хитлел а Русия новият окупатор в Европа, тези които са против какви са?