Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски

Украинският президент имал излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела
382
Паси: България се върна на моралната карта на Европа с визитата на Зеленски
Снимка: БГНЕС

С поканата към президента на Украйна Володимир Зеленски правителството върна България на моралната карта на Европа". 

Това каза пред БНР бившият външен министър Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България. Той сподели впечатлението си от личната си среща със Зеленски. 

Още по темата

"Той има излъчването на Махатма Ганди и Нелсън Мандела. Ако трябва да го сравня с български герой - той е украинският Васил Левски. Това е човекът, който в момента освобождава своята държава, който е издигнал лозунга "Свобода или смърт", когото ние трябва да подкрепим. Той е един много загрижен човек, който представлява една нападната нация, топъл, добър, но и много тъжен. ... Зеленски се превърна в защитник на Европа, защото, ако не беше Украйна, друга щеше да е жертвата на Русия. Зеленски е защитник и обединител на Европа. ... Украйна е номер 1 в изключителния приоритетен лист на Европа. И докато не свърши тази война, за което ние полагаме усилия, тя трябва да остане първи приоритет за нас", коментира Паси.

По думите му членството в НАТО е гаранция засега, че Русия няма да нападне България.

"Начинът да бъде съкратена войната е като се помага на Украйна. Нищо друго не може да съкрати войната, освен помощта, която оказваме на Украйна", подчерта той.

Соломон Паси изрази мнение, че присъединяването на Украйна в НАТО трябва да стане веднага.

"Тя трябва да получи покана сега (на срещата във Вилнюс - б.р.) и за няколко месеца да приключат ратификационните процедури и да приключи процесът. Но НАТО не трябва да поема ангажимент, че ще защитава окупираните от Русия територии като Крим. Те ще останат за известно време замразени конфликти. Така ще се избегне задействането на Член 5 от Вашингтонския договор. Един ден, когато Украйна вече стане член на НАТО, от тази позиция тя ще започне преговори с Русия как да се стигне до мирни споразумения, но това е много по-силна преговорна позиция", каза той и даде пример с Кипър, някогашната Западна Германия, Южна Корея.  

От интерес на България е да бъде заобиколена от възможно повече държави, които да са присъединени в НАТО, подчерта президентът на Атлантическия клуб в България.

Соломон Паси подчерта, че пропагандата, свързана с отричане или оправдаване на военните действия на Русия в Украйна и на действията на руския президент Владимир Путин, е срамна и незаконна.

"Абсолютният приоритет на България, който е лесно постижим, е страната ни да си придобие обратно суверенитет на московския анклав на българска територия, наречен лагер "Камчия". Това е шпионско-пропаганден център на Москва, която ни е нарекла неприятелска държава, достойнството на България не позволява това нещо да е тук", каза Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


382
Още по темата: Соломон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пасито и Зелениски са от коляното на Юда Искариотски, неблагодарни, нахални, алчни предатели и продажници. За торба сребърници/ милиарди са готови да пре(о)дадат майка си, баща си и децата си. Срам за човешкия род
223
0
 
15
 
! Отговори
Малко за политика преди 10 месеца
Намерил Паси кого да сраавнява с Махатма Ганди и Васил Левски. Зеленски нито е като Левски, нито като Ганди, а е изпечен лъжец и манипулатор. Той спечели изборите с обещания да спре гражданската война в Украйна, а вместо това я доведе до война с Русия. Той се отказа от подписаните в Истанбул от риската и украинска делегация споразумения за мир, а войната можеше да спре още тогава. Сега накъде - война до последният украинец? Не им трябва на украинците такъв президент.
222
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този няма връзка с главния мозък. Да сравнява Ботев със Зеленски е чиста циклофрения.
221
0
 
21
 
! Отговори
какво значи преди 10 месеца
и каква е връзката между сюлейман спаси, европа, морал? Ако премахнем думичката морал всичко се изяснява.
220
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе, още ли се биеме за НАТО в Афганистан?
219
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поканили един трагичен комик. Гоуема работа.
218
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Татя му беше съветник и член на ЦК , а синът му е при доня Корнельона.Само за напомняне на сегашните младоци.
217
0
 
24
 
! Отговори
Пак ли да участваме? преди 10 месеца
Да си припомним че във войната в Ирак участва и наша военна част. Тогава Соломончо Паси обещаваше, че щом участваме във войната от правилната страна и щом опростим дълга на Ирак към България, ще участваме в следвоенното възстановяване на Ирак. И какво стана? Опростихме им дълг от милиони долари и си останахме с пръст в устата. Соломончо би трябвало да го съдят за нанесени щети на държавата, но при толкова продажници няма кой да я свърши тази работа.
216
1
 
9
 
! Отговори
Тангра преди 10 месеца
България е винаги на моралната карта и резултата е как беше ние на съседите нищо не дължим и граничим със собствени територий
215
1
 
21
 
! Отговори
бачкатор преди 10 месеца
По-долно изпаднал от тоя,и в Бангладеш няма!
214
1
 
16
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 10 месеца
Като гледам и слушам този гнусен, хлъзгав плазмодий се чудя дали Хитлер не е бил прав? Как най - големите ***, калта на България се издига в политиката? Може ли подобен мууйльо да се изписва за политик и ментор на политическия живот? Ако не беше се наврял за пишман атлантик нямаше да забърши и сегашната си жена, кариеристка, калинка, куха лейка. Ама нали е от правилното мислене и всякакви глупости и простотии може да натвори и то в медиите. Отврат и гнус от подобни, ПП ДБ и сие продажни мишки
213
8
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 10 месеца
колко повече одъртявам толкова повече оценявам колко акъл са имали т.нар монката с трабана и желю жабата. по техно време румци коремното само е пишел доноси, сега дава тон за песен
212
10
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
ТУРЦИЯ И УКРАЙНА ЗАЕДНО СРЕЩУ РУСИЯ!...АЗОВЦИТЕ --ОТНОВО СА В УКРАЙНА !!!!!
211
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До СТРАНДЖАТА "Обстрелването на Кримския мост било терористична акция, а какво е разрушаването на родилния дом в Мариупол пълен с новородени пеленачета - хуманитарна мисия ли..." Питай кумира си Зеленски! Той избива собственият си народ! Британският журналист Джони Милър избяга от Киев, за да избегне убийството си заради истината, която отразяваше в Украйна."Аз видях техните тела на улиците. Зеленски бомбандира своите съграждани." Интервюто тук: https://youtube/watch?v=3sGZNMuhhNk
210
1
 
13
 
! Отговори
Впечатлен преди 10 месеца
Този продължава да ръси простотии , каква карта каква европа бе като ти и твоята пасмина навремето я закотвихте на дъното на същата тази европа и няма мърдане от там до ден днешен ,но за тебе и такива като тебе си е златна мина .Ако на някой му прави впечатление защо европа е с малка буква заради такива европейци е!
209
1
 
16
 
! Отговори
По същество преди 10 месеца
Отврат. Не е нормално да се каже такова нещо.. Каква почит за един престъпник...
208
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този е болен,не му обръщайте внимание.
207
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе Мони,що еврейската ви родина,не искат да приемат твойто зелено че вече,наркоманче?
206
0
 
11
 
! Отговори
До 233 много важно! преди 10 месеца
И още ИЗТОЧВАНЕ на европейският фонд за "МИР"!!!!!
205
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На моралната карта на Европа е снимката на наследниците на 3-я Райх.