Външно осъди колажа със Соломон Паси

Извършителите да понесат отговорност, се казва в позицията
18 юли 2023 11:21, Стела Стоянова
113
Външно осъди колажа със Соломон Паси
Снимка БГНЕС

Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон Паси.

Това се казва в позиция на Министерството на външните ни работи.

Миналата седмица в Телеграм канал с името "Възраждане" се появи колаж, на който бившият вътрешен министър Паси е в раирани дрехи, носени в концлагерите и е воден насила от нацистки войници. На него има и надпис: "Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия" (правописът е без промени). От партия "Възраждане" отрекоха да имат нещо общо с него, но българската организация на евреите "Шалом" сезира прокуратурата по случая. ДАНС и ГДБОП започнаха проверка.

"Подобни действия са напълно неприемливи и извършителите следва да понесат предвидената от закона отговорност. Министерството припомня, че антисемитизмът е изключително остра проява на нетърпимост и омраза, която противоречи, както на интересите и ценностите на Република България, така и на историческите традиции на българското общество, което заслужено се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война", казват от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: МВнРСолоон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
31
 
! Отговори
До Нане преди 10 месеца
Като не знаеш, не пиши глупости. Баща му е проф. Исак Паси, един невероятен ерудит. Бягала съм от мои лекции в Софийския университет, за да слушам негови, бях от друг факултет. Майка му е ендокринолог, нея не я знвам като човек. Но тоя дребния Паси, не само на ръст, ами на всичко е дребен, за разлика от баща си, нищо общо с родителя.
36
0
 
35
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
А шалом да си посипе главата с пепел, защото само Българите и Руснаците ги спасиха от гитлер, а сега лаят и работят срещу тях.... ===))) Но пак, ще дойде Видов Ден... Колко евреи бяха избити от укронацистите през ВСВ...
35
0
 
35
 
! Отговори
ХХХ преди 10 месеца
Защо ли има такива колажи за г-н Соломон и защо като има хиляди колажи за български политици няма проблем ама щом е от нечий етнос ....расизъм и други тем подобни по модерни думи !? Значи само българите не са дискриминирани ?
34
0
 
32
 
! Отговори
Западна София преди 10 месеца
Защо шалом не сигнализира ДАНС и Прокуратурата за това как гетата ни тровят в реално време със знанието на Паси и Плевнелиев, за да се обслужват техните интереси.Ало Шалом бъдете по обективни и гледайте реалностите, а не карикатурите. Паси отдавна ттрябваше да е с райрани дрехи, ако имахме правосъдие.
33
20
 
0
 
! Отговори
Тва преди 10 месеца
Е "нивото" на изрожденците от България за Русия
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всъщност Нане изглежда е прав. Паси не е достатъчно евреин, за да го приемат подобаващо в Израел.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Мисля че осъдената е - Осъдена ли, тя е същата хубост. Те са търкулнало се гърнето, та си намерило похлупака.
30
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това, че рашистите са българофоби и антисемити е пределно ясно на всички. Половината аргументи в защита на руския фашизъм се въртят около юдео-масонски заговори.
29
0
 
14
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Тоя умира от яд, че не е евреин... Майка му неква лека жена пуснала за пет лева на еврей и се пръкнало едно нищо... ===)))
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едва ли за свестни евреи като музикантите Ешкенази и други подобни ше видите някъде такъв колаж. А Паси да си направи изводите защо за него има такъв колаж. И е очевадно, че партия Възраждане не може да бъде държана отговорна за всичко в мрежата, което носи това име. По същата логика, тръгнете да разследвате деятелите от Възраждането - Паисий, Раковски, Каравелов и т.н.
27
2
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
не ме интересува соломон паси къде ви е декларацията против списъка на украинада избива бълг граждани изгонете посланика на украина това е нечуванопадение
26
0
 
17
 
! Отговори
HELL преди 10 месеца
На мен ми интересно как ШАЛОМ са се докопали. Дали прави ШПИОНАШ на "свободата на словото". Нещо да каже Въшно, а да не може нали пълен слугинаж на Козяк
25
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ъ? Колажът може да бъде критикуван. Но не намирам наличие на антисемитизъм. На каква дрога са в министерството, за да халюцинират такова определение?
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Външно да се съгласуват с хумора на Шарли ***( :))) ),все пак францетата са люлка на съвременната демокрация.Наистина не разбирам,защо там е добре дошло да си циничен,а у България не е...Наистина,странен свят....
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колажът е само предупреждение че го чака съд и затвор безродника паси.
22
1
 
20
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
еврейството се предава на децата си, само по еврейска майка по тяхните догми.... На тоя само баща му е евреин.... Майка му Българка, продала се на евреин.... И децата не са му евреи.... Чист еничарин родоотстъпник... ===)))
21
2
 
21
 
! Отговори
До 11 преди 10 месеца
Точно казано!Защо Външно са длъжни да се занимават с полицейска работа ,не са полиция,МВР не са...Явно са сагласували с посолствата.
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С Фигуранта и Копейкин има колаж как се целуват страстно... Защо няма реакция?
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Браво на МВнР,че са взели позиция по случай на МВР ... Остава да вземат позиция по сайта ми Ро творец или да чакаме МВР ,но тях ич ги няма така,че тииишинааааа е са съгласува ли с посолствата още.
18
1
 
35
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
По голем от тоя Българомразец няма в България.... И не, не че е евреин, той даже не е евреин.... Продължава да си пуска сам колажите.... ===))) крадеца вика, дръжте крадеца.... Еничарин...