Външно осъди колажа със Соломон Паси

Извършителите да понесат отговорност, се казва в позицията
18 юли 2023 11:21, Стела Стоянова
113
Външно осъди колажа със Соломон Паси
Снимка БГНЕС

Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон Паси.

Това се казва в позиция на Министерството на външните ни работи.

Миналата седмица в Телеграм канал с името "Възраждане" се появи колаж, на който бившият вътрешен министър Паси е в раирани дрехи, носени в концлагерите и е воден насила от нацистки войници. На него има и надпис: "Щом не искаш от руския газ ела да ти пуснем от нашия" (правописът е без промени). От партия "Възраждане" отрекоха да имат нещо общо с него, но българската организация на евреите "Шалом" сезира прокуратурата по случая. ДАНС и ГДБОП започнаха проверка.

"Подобни действия са напълно неприемливи и извършителите следва да понесат предвидената от закона отговорност. Министерството припомня, че антисемитизмът е изключително остра проява на нетърпимост и омраза, която противоречи, както на интересите и ценностите на Република България, така и на историческите традиции на българското общество, което заслужено се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война", казват от МВнР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: МвнРСолоон Паси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
4
 
! Отговори
БЪТАРИНО преди 10 месеца
ХИЛЯДОЛЕТЕН СИ БЪДИ ДОСТОЕН КАТО ГРЪК ТУРЧИН СУРБИН УНТАРЕЦ НЕ СЛУГУМАЙ НА САТАНАТА САЩ ЖИВ БИЛ
56
16
 
2
 
! Отговори
РАШИЗМЪТ УБИВА преди 10 месеца
КОЛАЖА- НЯКОЛКО ЕСЕСОВЦИ ВЛАЧАТ ПАСИ НАДПИСА ОТ ДОЛУ...КАТО НЕЩЕШ ГАЗ- ЕЛА НИЕ ЩЕ ТИ ПУСНЕМ ГАЗ, НАМЕКВАЙКИ ЗА ГАЗОВИТЕ КАМЕРИ- ЗАБРАНЕТЕ ФАШИСТКАТА ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ
55
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЗАБРАНЕТЕ ФАШИСТКАТА ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ- ВИЖТЕ РАШИСТИТЕ КАКВО ПРАВЯТ В УКРАЙНА
54
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Айде, айде не преигравайте. Намерих го колажа в Гуглето. Нищо антисемитско не виждам, даже тоя който го е направил не се е и старал. Гепил е кадър от някакъв стар български филм и само му е монтирал главата на Пасито. Еййй надминахте и БКП в периода 1944-1989г. Били тоталитаристи, а сега какво е? И пижамата не знам такава ли е била по концлагерите или то си е просто раиран костюм...ама трябва овцете да си знаят- Главички долу!
53
2
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 10 месеца
Веселба.
52
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ Е ВЕЛИКА ЩО СЛУГУВАТЕ НА САЩ БЕ?????
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БЪЛГАРИ БЪДЕТЕ С ДОСТОЙНСТВО КОЕТО Е ХИЛЯДОЛЕТНО МСЕКИ ДЕН ЩЕ ПИТАМ ЗАЩО ВАЦИЯ ЗА ПРИМЕР ЩЕ СЕ УНИЖАВА СЪС СБИРОТАКА САЩ
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон Паси" -- забелязахте ли как ви мамят -- колажът вероятно е срещу мерзавеца паси, а не срещу евреина паси -- но срещу автора се хвърлят неправилни обвинения.
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Външно кога ще вземе отношение за списъка на украинското правителство с българи за ликвидиране? Освен журналисти и учени, в списъка е председател на НС в България - Вигенин.До кога ще се правят на ударени с мокра кърпа в България?
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Благодаря лично на МВнР за това, че ме информира, че съществува такъв колаж. Нямаше да попадна на него. Обаче търсейки в Гуглето с ключовите думи, попаднах на истинска снимка на Соломон Паси и Тодор Живков /снимка, а не колаж, ха-ха/ Статията със снимката е озаглавена "Соломон Паси преди да стане креслив евроатлантик".
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ние, нормалните българи пък осъждаме Външно! Паси винаги е работил за унищожаването на България!
46
3
 
18
 
! Отговори
стига бе преди 10 месеца
А защо не осъдихте приказките на Паси, в които той сравнява Зеленски с Васил Левски?Приравнява апостолът с един наркоман-фашист, който изтребва народа си. Като осъждате, гледайте да се обективни. А не да осъдите едно, което ви изнася и мълчите за друго.
45
2
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 10 месеца
Как така се случи, че спасените евреи само след 2-3 г. напълниха т.н. "Народен съд", и раздаваха свирепи присъди на тези , които са ги спасили, в това число и смъртни.За справка - бащата на Валери Петров, и много други.
44
2
 
19
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 10 месеца
ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ СЕ ЮРНАХА ДА ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИКА ПАСИ ВМЕСТО ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕН ДО ЖИВОТ.
43
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нещо за "***.ната му на православието и трябва скопим българския лъв от герба" нЕма ли да драснете . Познайте кой го рече става дума за един ревльо евреин, а за сравнението на зеления бандеровец с Левски да не говорим.
42
1
 
11
 
! Отговори
Смърт на Олигархията преди 10 месеца
Колажа е много точен!;)))
41
1
 
25
 
! Отговори
хммм преди 10 месеца
а защо външно не осъди украинския сайт с публикувани български журналисти за убиване?
40
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
" Външно" министерство"???? Това канцелария от посолството на кое е ? со9ломон Паси, който искаше до Нефтохима в Бъргас да има американски ядрени ракети? Какво значи думата :шалом"?
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече 38о
38
0
 
17
 
! Отговори
Истината преди 10 месеца
По времето на цар Борис трети тоя българомразец, антихрист щеше да бъде осъден на смърт и ликвидиран, виж закона за защита на нацията в Уикипедия.