Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата

Той призова да има референдум за националния празник
23 юли 2023 21:17, Нели Христова
228
Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата
Снимка: БГНЕС

"Ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин, питан на референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници“ написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във връзка с обявеното по-рано днес предложение от "Продължаваме Промяната - Демократична България" 24 май да стане национален празник.

Той написа:

"Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това.

Затова ще бъда директен.

Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било "единственият начин", че са светли и чисти и че всичко било "в името на България".

Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.

Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този "проблемен град" са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет:

Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 9 месеца
Простаци, толкова ли забравихте, когато 9 септември и 7 ноември ни карахте да ги празнуваме , а Трети март беше забравен ?!
148
0
 
5
 
! Отговори
Пловдивски Кореняк преди 9 месеца
Бог да пази България.
147
10
 
3
 
! Отговори
Пловдивски Кореняк преди 9 месеца
Слави,кажи нещо за великият (кратунковец)..Капитан Райчо...!!! Колко много е помогнал за съществуването на днешна България,която на тебе така или иначе ти е омразна без руски ботуш.
146
4
 
5
 
! Отговори
Дон Кикот преди 9 месеца
Слави стани от дивана излез от фейсбук отиди то парламента!
145
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Лорев дори името му звучи като правописна грешка.
144
19
 
6
 
! Отговори
кво ти пука преди 9 месеца
На кой в Плевен му пука за 3 март? Не преигравай Слафчоо!
143
4
 
24
 
! Отговори
don diego преди 9 месеца
Какъв е този Лорер , че да дава мнение и предложения свързани с България и българите? Поредната марионетка. Да се преименужа той с българско име и да спре да чества чужди празници......
142
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че си нямаме други дертове за оправяне. Кат сменим някоя друга дата, съборим някой паметник и преименуваме някоя улица, ще цъфне и върже. Ей с тия мазници начело.
141
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако не му се ходи на Лорер в Плевен, да иде в Свищов, Русе, Шумен. Да иде в Търново, Казанлък, Карлово, в Стара Загора. Най-сетне, да се поразходи по бул. Цар Освободител и да постои малко пред парадния вход на пл. Народно Събрание. Но няма да го направи. А на 4-ти юли догодина ще иде на прием в посолството.
140
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
24 май е датата!Трифонов е пропаднал тип.
139
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И аз мисля, че 3 март е свързан със сложни предварителни договорки между външни фактори. Има вече огласени договорите в нета. Знаем какво следва на Берлинския конгрес и то е свързано с 3 март. Така или иначе обаче за такива промени трябва да се пита народа. Тук не говорим само за мнението на определени хора, а на всички българи. Специално за такива теми следва да има допитване
138
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
МУМИЯТА СЕ ЗАВРЪЩА- ОПИТИТЕ ЗА ЧАЛГАЛИЗАЦИЯ НА БГ ПРОДЪЛЖАВАТ- СЛАФЧО ДОБРЕ ЧЕ БЯХА МАШИНИТЕ ИНАЧЕ ВЪПРЕКИ ОГРОМНИТЕ ПАРИ КОИТО НАЛИВА ЧЕРЕПА У ВАШАТА ПАРТИЯ НИЩО НЕ ПРАВИТЕ И НИЩО НЕ СТРУВАТЕ- Я ВИЖ ЦЯЛ СВЯТ ИЗБИРА С ХАРТИЙКИ САМО ТУК СЪ ПРАЙМ НА МОДЕРНИ И ФАЛШИФИЦИРАМЕ С МАШИНИТЕ НА МАДУРО...
137
2
 
3
 
! Отговори
д0 170 преди 9 месеца
Защо пък 19 февруари?До кога бе?!До кога ще възпитаваме мълчащи си роби?!
136
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
3 март е свещена дата. И деди на сегашните украйнци са падали за свободата на родината от османско робство. Срамота. Защо го захапаха този светъл празник сякаш си нямат проблеми за решаване.
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бих направил 2-ри юни и 19 февруари неработни дни.
134
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо Путин каза,че Кирилицата е измислена в Македонската земя?
133
4
 
24
 
! Отговори
ООООХ... преди 9 месеца
КОЙ Е ТОЗИ ЛОРЕР? КЪДЕ Е ЖИВЯЛ ДО СЕГА? КЪДЕ Е УЧИЛ? КАКВО ТОЧНО ЗНАЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ ?? НИЩО ТЕ И ДРУГИТЕ ДО НЕГО СА СЪЩИТЕ --ВРЕМЕ Е ЗА ПРОТЕСТИ ШЕПА ХОРА НЕМОЖЕ ДА РЕШАВАТ СЪДБИТЕ НА БЪЛГАРИНА И ТЕЗИ КОИТО НЕЗНАЯТ БЪЛГАРИ ЛИ СА ИЛИ??????????????? КАКВИ????????????
132
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно Сор.с вече е изпаднал в историческата пристъп щом е взел такова тъпо решение да ръчка баш трети март. Ако преди имах съмнения сега вече е сигурно че следващото правителство ще е на Възраждане и тогава на с.росоидите тежко им и горко, ако са махнали служебните кабинети. С техните камъни по техните глави!
131
3
 
13
 
! Отговори
2-ри Февруари преди 9 месеца
24-май също няма да се хареса на Американския посланник - Русия също пише на кирилица - 2-ри февруари - този ден олицетворява българите най-добре, а и на запад ще го харесат
130
16
 
9
 
! Отговори
Мумията преди 9 месеца
с.т. да не ми говори за Плевен. Той е от село Учиндол/Тодорово/пак Учиндол. Чичо Гологлавчо, излиза, че и ти си на хранилката с копейките, а? "Патриот", който си изкара състоянието с кючеци и пародия на националния химн в ранния си период (...горда стара планината - шат на паtката главата*). А скрий се, ФБ-активисте.*Малките букви са в неговия оригинал.