Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата

Той призова да има референдум за националния празник
23 юли 2023 21:17, Нели Христова
228
Трифонов: Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че 3 март е проблемна дата
Снимка: БГНЕС

"Ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин, питан на референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници“ написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във връзка с обявеното по-рано днес предложение от "Продължаваме Промяната - Демократична България" 24 май да стане национален празник.

Той написа:

"Добре че има интернет и социалните мрежи съществуват. Защото това ми дава възможността да бъда свободен и да казвам свободно това, което мисля. И това е валидно както за мен, така и за всички вас, които четете това.

Затова ще бъда директен.

Днес, на пресконференция, бяха оповестени идеите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за правосъдна реформа и промяна на българската Конституция. И забележете, основната идея защитена от Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, ген. Атанасов и министър-председателят Николай Денков е националният празник да не бъде Трети март, а 24 май.

Тези хора ли са носителите на такава смяна? Тези хора, които излъгаха всички и най-вече хората, които гласуваха за тях. И в името на властта и ползите от властта, жадни за власт и алчни за власт създадоха нещо, което наричат „некоалиция“ заедно с ГЕРБ и ДПС- враговете им, заради които бяха създадени. И заедно с тях, в момента, управляват държавата. Консумират власт без срам, консумират власт- създадена в лъжа. И без никакъв срам, ежедневно, от присъединените им медии ни убеждават, че това било "единственият начин", че са светли и чисти и че всичко било "в името на България".

Тези хора искат да променят националния празник на България. Днес гледах интервю на Лорер, в което той каза, че Трети март бил „проблемна дата в българската история“.

Аз съм от Плевен. Ако спазвам риториката на Лорер, това е „един проблемен град в Руско-турската освободителна война“. За освобождението на този "проблемен град" са загинали близо 30 000 души: руски, румънски, финландски, полски и украински войни.

Да, аз съм евроатлантически ориентиран. Мястото на България е в Европа и НАТО, според мен. И смятам, че Путин води мракобесна, страшна и ненужна война в Украйна. Но това въобще не променя българската история, освобождението на моя роден град и освобождението на България. Нещата са такива, каквито са. И в историята, и в сегашното. И ако някой има право да каже кога е българският национален празник, това е само българският гражданин питан на Референдум, а не негови представители, които всъщност са измамници. Не познавам този човек Лорер, никога не съм го виждал, той отскоро е в публичното и политическото пространство, не че има някакво значение, но хич не ми е симпатичен, защото е много нагъл. И ще си позволя да му дам един съвет:

Господин Лорер, отиди в Плевен, застани на площада и кажи, че Трети март е проблемна дата в българската история и ще видиш какво ще стане!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Направо да наложат за национален празник 13 юни - рождения ден на Бойко Борисов.
108
8
 
7
 
! Отговори
Бугарете преди 9 месеца
Обявате датата на падането на Бг под Османско робство за национален празник... Най-ще ви подхожда... И нема се карате повече... Туркия е в НАТО и вие сте там... И ставате световно известни.... И датата нема да е неудобна за Паси Бей, Боко Бей, Лорен Бей...
107
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На 16 септември 1946 г. България е провъзгласена за Република. Това трябва да е националния ни празник - 16 септември, щом не искат 3 март, който се чества от преди над 130 години
106
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хе хе!Славуца има АйКю числото ПИ .Човекът е ***. И хал-хабер си няма представа от история,като ли от политика и идеология.Написали му нищо сценаристчетата и той се подписва.
105
17
 
12
 
! Отговори
12345 преди 9 месеца
След Москвич и Беларус, сега вече и Слави харесваме! Боже боже, до къде се докарахме! Самият факт, че е стар ерген е достатъчен, да ви покаже че този човек живота си не може да си подреди, камо ли вашият! Мислете малко с тези глави!
104
6
 
12
 
! Отговори
Анономен преди 9 месеца
Имало е Османско робство - сега има руско робство. Що трябва да сменяме едно робство с друго? Някой да има тук, който да мисли за българските интереси? Случайно??? Истината е, че и руснаците, и европейците ни саботират открай време! *** и те се опитват, ама напоследък не им се получава. Не служете на чужди интереси. България трябва да е над всичко - не Русия, не ЕС и не Турция. Аман от продажници!
103
6
 
12
 
! Отговори
В случая е прав преди 9 месеца
Колкото и да не го харесвам! А най добре е този мазен юдей да отиде в Батак! Защото там може да те ступат и за по-малко! Като да кажеш че е имало не османско робство, а само присъствие! Измисли го Веселин Методиев! Да не дразним съседите! Само се чудя как още не са казали, че Левски е бил един скитник,, а Ботев въоръжен и опасен разбойник! Как може след 34 години още да се чудим кой е нац ни празник! Ами върнете и трикольора със сърп и чук! Какви са тези лъвове!
102
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На чалгаря не му се плаща да управлява, а да сее раздори. Човека си изпълнява инструкциите. Морал никакъв. Такива като него и собствените си родители ще продадат за една копейка. Нямам нищо против руснаците - на тяхно място и аз щях да направя същото, но фактите са, че никой не ни е освободил - просто от една власт и влияние сме преминали към друго. Ние все още сме под руско политическо и икономическо робство. Добре за руснаците - зле за нас. Въпрос на гледна точка. Фактите не лъжат.
101
5
 
4
 
! Отговори
До 115 преди 9 месеца
Ама след 44а, стана 9ти септември! Факт!!! А 3ти беше само дата, на която даже се работеше! Защото как така: руската армия е била царска, а червената армия е била Съветска! 3ти март се Освобождава България, но тя става Княжество! И може Митрофанова да говори че те, Русия ни е освободила, ама на тази Русия Ленин и компания й видяха сметката, като избиха императорското семейство! Така че не датата е проблемна! Проблемът е в главите на тези плазмодии безгръбначни от ПП ***!
100
8
 
7
 
! Отговори
Анономен преди 9 месеца
Българинът има право да се изкаже относно националния празник, единствено ако познава историята си. Чалгаря, дето вие ромски маанета да се скрие в мутренските дупки, откъдето е изпълзял.
99
3
 
7
 
! Отговори
Абе преди 9 месеца
Плюете слави обяснявате колко е такъв и онакъв ама срещу ДПС НИЩО НЕ СМЕЕТЕ ПЛАТЕНИ ДЬОНМЕТА ТАКИВА. Точно ДПС ще ми определя националния празник.Тия дето веднага се навеждат на Дпс и останалите *** ще им кажа едно турско пожелание, а те да си го преведат ай сик, тир
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Основната цел на националния празник 3 март е да дойде националния празник 9 септември. Това е замисъла от 1990 година на по голямата част от тогавашното Народно събрание които си бяха членове на Българската Комунистическа Партия.
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
дон Чалгаре опростачи голяма част от нацията, сега само референдуми са му в главата. При интелегентна нация може да има референдуми по всеки въпрос. При референдум ще определят и 01.04 за национален празник
96
13
 
4
 
! Отговори
Плевен преди 9 месеца
То в Плевен само комунисти.....кво да кажат за 3 март...
95
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Преди 1944 година , националния празник е бил 24 май.Факт.
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Освен ако не е пуснато за отвличане на вниманието.
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Реално погледнато трети Март не ни е освободил от нищо, все още сме в робство най вече от вътре отколкото отвънка!
92
7
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Такъв като тебе , дето пее ,, ръгай чушки в боба" , няма право на мнение !!
91
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
А , 24май , проблемна дата ли е ? Слафчо , още ли си жив , бре - жив е той , жив е - там на дивана.... !
90
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До пффф Я млък бе соросе! Слави може да е всякакъв и това няма значение. Важното е, че гейй дружинка измамници, танцуват като им дърпат конците от ПОСОЛСТВОТО и така програмират живота на децата и на внуците ни не както ние искаме, а както иска ПОСОЛСТВОТО. Престани да обясняваш какъв бил Слави, а се заеми да осмислиш какво те чека теб, децата ти и внуцетие ти, ако гей држинката прислужници на Козяк, достатъчно дълго ни управлява.