Денков за агресията в РСМ: Търсят се всякакви поводи за провокация

Той коментира и ученията на Русия в Черно море
28 юли 2023 19:09, Александър Попов
88
Денков за агресията в РСМ: Търсят се всякакви поводи за провокация
Снимка: БГНЕС

Търсят се всякакви поводи за провокация. Агресията е напълно неприемлива. Има реакция от страна на МВнР, СГП се самосезира. Ще предприемем действия да разкрием какво се е случило и виновния да си понесе наказанието. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков по повод инцидентите в Скопие преди мача между Шкупи и Левски.

Той посочи, че за предстоящата среща реванш ще бъдат обсъдени мерки с министрите на вътрешните работи и спорта. По думите му недопускането на запалянковци от РСМ е краен вариант.

Ученията на Русия в Черно море

По отношение на корабоплаването на българските кораби и на нашите граждани няма никакви индикации, че се е появила някаква нова заплаха, заяви премиерът, който коментира обявените от Русия военни учения в Черно море.

„Такъв тип учения се провеждат по стандартна процедура. В случая може да се обсъжда доколко така обявеното учение е свързано със зърнения коридор, тъй като зоната, която те са заявили, е в непосредствена близост до зърнения коридор“, каза Николай Денков.

Премиерът коментира темата преди откритото отчетно събрание на Националното сдружение на кметовете на кметства в България, което се провежда в местността Паниците край Калофер.

На 27 юли от Министерството на отбраната съобщиха, че Руската федерация е изпратила публична нотификация за определяне на временна предупредителна зона в Черно море поради провеждане на военни учения.

Бюджетът

Крайният вариант на бюджета е добър. Ако този бюджет беше приет във вида, в който беше в Комисията по бюджет и финанси, тогава аз нямаше да бъда тук“, подчерта министър-председателят.

Денков коментира и темата с въвеждането на мандатност на кметовете, която беше залегнала в първоначалното предложение за промени в Конституцията, анонсирани от „Продължаваме промяната – Демократична България“, както и появилите се критики срещу идеята.

„Каквито и предложения да има, те ще важат оттук нататък. Всякакви внушения, че става дума за служебна победа на избори или някакви други изказвания от този тип, нямат основание. Идеята на тези предложения беше да се премахнат един безкраен брой мандати, които водят до феодализиране в определени населени места. Идеята има нужда от допълнително обсъждане. В момента няма съгласие по нея, така че тя беше премахната от проекта, който е внесен в деловодството на Народното събрание. Дали ще продължи да се обсъжда, не знам, това е решение на парламентарните групи“, обясни премиерът.

„Основната част за правосъдната реформа е практически непроменена. Това, което отпадна, е идеята за мандатността. По отношение на служебните правителства има консенсус сред парламентарните групи, че трябва да има промяна, защото виждаме, че такива дълги периоди водят до еднолично управление по същество. Всички кадрови промени, назначението на правителство – всичко зависи от един човек, който и да е той. Така че се търси форма, която е по-разпространена, защото е по-балансирана“, допълни още Николай Денков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: Николай Денков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Вичко е на връщане преди 9 месеца
Това правителство ще ни докара някоя беля, заради изпращането наВЪЗДУШННИ МИНИ на Украйна във време на тази братоубийствена война. Очаквам някакъв вид възмездие от Руска страна. С този си акт България е всимволична война, която веднъж доведе до стотици убити и разрушени домове. Границите са преминати.
70
1
 
1
 
! Отговори
Бунгар преди 9 месеца
Българите търсим всякакви поводи за провокация.Предизвикваме,получаваме каквото си търсим и после хайде...оплакваме се в Европа.Жалки сме.Македониа не ни е бащиния, за да си правим каквото си поискаме там.Много добре си знаем що за фенове са тези които са се грабнали да ходят на мача в Скопие.
69
0
 
0
 
! Отговори
до 55 преди 9 месеца
Доста ще им трудно да са наследници на Ал. Македонски. Той е грък. И освен това е бил и обратен. Но като ги гледам какви са - природата може да е направила някое изключение и да са създадени от ла й на.
68
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Тоя денков прилича на злобен кълвач с очила
67
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 9 месеца
"ЗАПАДЪТ НАЙ-НАСТЪРВЕНО АЛБАНИЗИРА МАКЕДОНИЯ. оМРАЗАТА КЪМ СЛАВЯНСТВОТО Е ТОТАЛНО. нОВАКОВ , ТИ СИ СЛУГА НА ОМРАЗАТА КЪМ ВСИЧКИ СЛАВЯНИ."много подобно на ситуацията в Украйна
66
0
 
0
 
! Отговори
ПизДенков преди 9 месеца
Смятам че вероятно руснаците са виновни
65
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ББ, просто киро, Кокорчо, Наско гнома, Ристо предадоха България!
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голям срам е за българите, че този мишок на заплата на НПО е министър председател!
63
0
 
3
 
! Отговори
Доцент Предател преди 9 месеца
А една партия на Предатели , вдигна ветото и им даде кураж да засилят десетократно агресията срещу българите!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 9 месеца
ЗАПАДЪТ НАЙ-НАСТЪРВЕНО АЛБАНИЗИРА МАКЕДОНИЯ. оМРАЗАТА КЪМ СЛАВЯНСТВОТО Е ТОТАЛНО. нОВАКОВ , ТИ СИ СЛУГА НА ОМРАЗАТА КЪМ ВСИЧКИ СЛАВЯНИ.
61
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 9 месеца
Господин Денков, Вие и Вашето Външно министерство, не сте наясно с Македония. В момента Македонското СЛАВЯНСКО НАСЕЛЕНИЕ са под теророт АЛБАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В ДЪРЖАВАТА. Мразят се всички Българо славяни. С по-голямата си раждаемост, скоро Тази държава ще стане като Косово. Западъ,т на когото слугувате сляпо е, който всячески иска това. Очаквайте масово бежанци към България от Българославяни, гонени от терора. Левскарчето го намушкаха албанци, не Македонцски славяни. Отворете си очите.
60
0
 
1
 
! Отговори
Истина преди 9 месеца
трябва да имаме неофициална правителствена агенция която да действа като МОСАД и да охранява спортисти и фенове и наказанието за някой който иска да ги нарани да е смърт! в целия свят да се знае че нападение над Българин ще се наказва със смърт без значение от страната! Съответно българите които не спазват правилата в чужбина се арестува и черен печат да напуска страната
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДЕНКОВ ДЖУДЖЕНЦЕ НЕЩАСТНО СКРИЙ СЕ В БЪРЛОГАТА СИ И НЕ ДРЪНКАЙ...
58
0
 
2
 
! Отговори
Мнението преди 9 месеца
на този индивид нас изобщо не ни интересува!
57
0
 
1
 
! Отговори
ако съм преди 9 месеца
държавник,на тия никога няма да съдействам ,за помощ,за комшулук -ЗА НИЩО-да си останат първични -каквито са
56
2
 
5
 
! Отговори
Оставка! Референдум преди 9 месеца
Нали твоите другарчета вдигнаха ВЕТОТО, двуличник. Махате 3-ти март. Подарявате реактори, България остава без АЕЦ. Ще складирате БЕЗОБРАЗНО обработено гориво. Вдигате ДДС парно. Вдигате акцизи. Инфлация над 60% храни. 30% услуги. Отказвате правото на Законен референдум. Отменяте решения приети от НС 2018 за ядрена енергетика Белене. Заемате страна между воюващи д-ви. Оставка на Коалицията ДБ, СДС, ПП, ГЕРБ, ДПС. РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЛЕВ! И отказ от членство в СЗО!
55
2
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА! преди 9 месеца
на корумпираното правителство!
54
3
 
5
 
! Отговори
Пффф, преди 9 месеца
Сид Ленивецът пак се изказа неподготвен! Забравил е да съгласува с посолството...
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Македонците имат интересно родословно дърво.Прадядото е бил прабългарин,дядото-югославянин,сина е северномакедонец,а внуците ще са им албанци.Реално да има напрежение между македонци и българи имат изгода албанците,за да ги лапнат.Не се връзвайте на провокации.Изкуствен ми изглежда този конфликт и прилича много на укро сценария.Там също е започнало с някакви футболни фенове.Като искат да са македонци нека си бъдат...ако искат нека и марсианци да са.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никога не са ни обичсли преди години пътувах до там и ми разхвърляха багажа само моя щот съм българин на тяхната граница Държаха се ужасно Промити мозъци че са наследници на Ал Македонски е не са де той е грък после крадат история откъдето сварят щот нямат собствена такава Въобще комплексари отвсякъде