Вежди Рашидов се оправда: Думите ми са извадени от контекста

Това, което казах, касае американски журналист, твърди той
7 авг 2023 22:35, Нели Христова
230
Вежди Рашидов се оправда: Думите ми са извадени от контекста
Снимка: БГНЕС

Казаното от мен е извадено от контекста - то касае американски журналист. Това обясни депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов относно коментара му в пленарна зала при включени микрофони и последвалия скандал.

"Става дума за частен разговор с мой колега, но се оказа, че микрофоните са включени. Да поясня – това, което казах, касае американски журналист. Ставаше дума, че американски актриси признаха след 15 години, че са били насилвани от богат човек", обясни Рашидов.

Според него всички са се хванали "за една атрактивна дума" и никой не е чул нищо за самия закон. "Аз ще се извиня на хората, ако някой се е разпознал. Аз не визирах никого. Но винаги мога да се извиня на българските майки и деца", поясни още той.

Вежди Рашидов подчерта, че ние имаме закон, който обаче не се прилага. "Не съм позволил аз това момче да избяга, нито аз съм го пропуснал, да не бъде арестуван", поясни още той.

Според него определени думи са извадени от контекста и услужливо са използвани срещу наго от определени хора. "Аз съм горд човек – днес съм казал, че ще си подам оставката и ще го направя. Не ми е първа мечта да съм председател на комисията. Аз съм вече възрастен човек – имал съм всичко, честно и достойно съм си вършил работата", каза още той пред bTV.

Припомняме, че по време на една от почивките Вежди Рашидов каза на колега: "Има и сега закони. Кво чешеме езици?! Всички к**ви се събудиха и се сетиха след 15 години, че са изнасилвани“. последва остра реакция от страна на ПП и извънредно заседание на парламентарната група на ГЕРБ.    

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: Вежди РашидовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
2
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
А през -90 те влизаха най умните интелигентните в парламентаАбе какво стана , та толкова изпаднахме
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аз съм про стакк и вие сте проссти, затуй тъй добре се разбираме
68
2
 
5
 
! Отговори
държавата на прости- преди 10 месеца
тутките - това не го ли Пееше Видният ППДБ-еец Ицо-Ротативката?!
67
3
 
8
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Жалко ако можехме да се вьрнем в-90 те щяхме да живеем каде по добре от сега - щяха да ни бьдат спестени и доста подобни индивиди от контекста
66
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Верни са думите, акциите са на НПО-тата, които манипулират обществото, за да може "Подмяната на Пинокио" да си гласува и узакони престъпленията чрез закони в парламента. Уррвите на Подмяната ни водят за носа. Жерви сме на женски и женоподобни манипулации, женски изкуствени сълзи. Има закони за всичко, за хора. Хем се делят на мъже и жени, хем искат равноправие. Искат да потискат народа и да сме роби на чужди, извратени НПО-та, платени от Запада. За пари е всичко.
65
0
 
12
 
! Отговори
Чудя се преди 10 месеца
Онова момче - дето гешев го търсеше за педофилия депутат на - герб ли е , че забравих
64
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Какъвто и да е контекста, репликата на Рашидов говори недвусмуслено какво мисли по въпроса за жените, оплакали се от насилие. Той ги смята за....уличници, които лъжат с цел да се облагодетелстват материално. Ако се направят още записи, май ще излезе че в парламента е пълно с депутати с подобно цинично мислене, а точно те трябва да приемат строги закони срещу насилието над жени...Ето защо такива още липсват!
63
4
 
13
 
! Отговори
Весел преди 10 месеца
Не те ли е срам, контекст......време ти е за старчески дом....наказан без мезе и алкохол...
62
2
 
15
 
! Отговори
Тъжно преди 10 месеца
За мен е тъжно не толкова какво е казал - рашидов , а факта , че от -90 те борчетата овладяха дьржавата и я управляват до днес - било чрез партии било , чрез подставени лицаОще помня онази исцепка - маджо е на телефона
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ти целият си изваден от контекста в това народно събрание! Хайде заминавай на пенсия.. Подай оставка и ще те замести някой..
60
0
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Още - 100 г няма да излезем от дьното с подобни хора в парламентаНещо за бьлгарина направи ли - герб , пп , дпс - нищо , останахме по зле и от -90 те - честно казано нямам надежди за бьдеще в - бг след герб и пп особенно пьк в комбина
59
2
 
12
 
! Отговори
edin ot преди 10 месеца
Герб е партия на мутрите ,ипон ,вис сик и мулти това е ясно за всеки и креатурите им са такива с треминология на говорене като ***,Рашидов е с прогресираща деменция вследствие на злоупотреба на алкохол и опиати и се стига до такива фрапиращи изцепки!!!
58
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От сега почна да лъже. Не журналист, а "оня американския режисьор". Вероятно става въпрос са Харви Уайнстийн който е 100% виновен. Тоя само си копае гроба по-дълбоко.
57
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички като хванат власт и се самозабравят. Шефовете дето ги наредиха през последната година се взимат за някакви господари и издевателстват над хората, а всъщност забъркват огромни каши от които трудно ще се измъкнем. Махат хора специалисти с лека ръка и слагат некадърни деспоти. Веждито ако някой се държи така с негова близка, дали пак ще бръщолеви така.
56
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всички чудесно разбраха контекста, не се тревожи. Видяха и колегите ти как се хилеха. Като си припомним Борисов какви ги говореше на записите, това днес си беше направо официална реч.
55
2
 
8
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Матряла носи на всякякви подигравки от - герб , нали е лош човешки матрялНяма страшно - пиини едно веждичка за голямата заплата и бонуси с герб
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами какъв е контекста да видим? Контекста е точно, че Дебора е наръгана и остригана. Какво повече да кажа на това същество? Контекста е, че друга жена е убита от мъжа си, трета жена е убита от любовника си. Рашидов, защо са ти тези пари от парламента, защо срамиш българския народ, прибери се у дома и гледай телевизия или искаш да спиш на депутатската банка още 20 години
53
5
 
7
 
! Отговори
Мда преди 10 месеца
Ако не бе толкова опростачен народа , след -алкохолни любители управлявали го -12 г от гербШарлатаните който измамиха избирателите си от - пп , дб никога нямаше да бьдат в парламента а само под прозорците с парите на шиши да викат - долу дпс и герб
52
8
 
5
 
! Отговори
Не мога преди 10 месеца
да повярвам, че всички българи се връзват на всякакви подхвърлени им картинки и видейца, независимо от мненията им по въпросите... Ще кажеш, че поне са чували за филмов грим, фалшиви снимки и видеа, ако не за останалите по-сериозни неща, признаци и символи, за които се иска интерес, знания и четене на предимно чужди източници, но се намират и български, а и всичко вече може да се превежда. Пълно информационно затъмнение, наивност и ограниченост в тази колония... Тъжно... трагично... БЕЗНАДЕЖДНО!
51
2
 
10
 
! Отговори
ккк преди 10 месеца
народа все повече и повече изпростява и всичко е следствие от много неща... още много ляп трябва да изядем...