Шефовете на БДЖ сменени заради лоши резултати и безхаберие

Министърът обещава до края на 2026 г. влаковете да са по-бързи
33
Шефовете на БДЖ сменени заради лоши резултати и безхаберие
Снимка: БГНЕС

Като цяло със 70 години закъснява развитието и реформата в БДЖ. Случващото се е в резултат от безхаберието в развитието им. Смених ръководството на БДЖ заради резултатите. Визията ми е стартиране на модернизацията отсега. Това заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков пред Нова телевизия.

Още по темата

Според него до края на 2026 г. планът е да приключат всички инфраструктурни проекти, така че жп транспортът да е по-бърз.

"Ползваме сериозен финансов ресурс от инструменти за инвестиции и не можем да покажем резултат. Положението е трагично. Искам да се извиня на ощетените от железопътния транспорт. Хората не заслужават това отношение. Нека от днес да ни светва червената сигнална лампа, че това не може да продължава и не бива да позволяваме това да се случва", заяви той.

По думите му подвижният състав трябва да се движи с максимална скорост 160 км/ч.

"Това ще позволи разстоянието София - Пловдив да може да се изминава за един час. Дистанцията от София до Бургас трябва да бъде изминато от 3,5 часа максимум. При максимална скорост 160 км/ч това е, което може да се направи и ще бъде успех. Ландшафтът не позволява по-висока скорост, подобряваме старите трасета. Където в момента се извършва ремонт ограничението е 30 км/ч. Не търпя такова безхаберие и съм поел инициатива да започнем да подобряваме комфорта. Така че сме изпратили писма до доставчиците на подвижен състав, за да осигурят такъв дори и втора употреба, който е сравнително ново поколение, за да модернизираме наличния", обясни Гвоздейков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: влакБДЖГвоздейков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още един *** на Подмяяната. Още откакто Сталин умря през 1953 година и Елизабет Втора дойде на власт, не върви реформата в БДЖ. Преди Сталин да умре, имаше развитие.
31
0
 
2
 
! Отговори
От фронта преди 8 месеца
Е как за лоши резултати и безхаберие сменят ръководството, пък шефа на Товарни превози го правят изп.директор на холдинга. Какви са резултатите на товарни превози, много ми се иска да знам. Но по ми прилича на уреждане на свои хора. Министъра не знае ли че така се задълбочават проблеми, не се решават.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докога влаковете по Северна Бг ще бъдат орязани? Няма влак, който да пристига във Варна сутрин към 8:00-8:30 часа, от 6:30 часа до 12:00 часа няма нито 1 влак. Безумие!!! няма влак от Варна за София или Г. Оряховица в интервала 16:20- 22:00 часа. Как може да орежат влаковете за морската столица?!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 28 За Русе няма почти никакви влакове. Всички са с по няколко прикачвания. БДЖ не е мръднало 30 год.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русе - Бургас , по разписания БДЖ го дава за 8 часа (това ако не се лъжа са ок 250 км ) за перспектива - Лондон - Париж с Евростар е 2.5 часа
27
0
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 8 месеца
И като наказание, сега държавата ще изплаща обезщетение на сменените, защото не им е изтекъл мандата. Браво на дебилчетата в Мин. на транспорта! Само държавните *** им се изплаща обезщетение при съкращения поради некадърност!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЗАЩО ЦЕНТРАЛНА ГАРА само 2 години след основния ремонт се превърна в СБОРИЩЕ НА ПРОСЯЦИ и всякаква ***???Хигиена НЯМА - смрад и воня!Същото важи и за пространснстовто около РОТОНДАТА.Да се провери Договорът с Почистващата Фирма!Кошчетата за отпадъци - СМРАД И ВОНЯ! Колко струва едно найлоново чувалче?????Да се ВЪЗСТАНОВЯТ ПАРИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ по ПРОГРАМАТА!!!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
а тия дето 30 години скапваха бдж защо не са в затвора - 75 година пловдив софия за час и 45 минути - сега 2 часа и 45 минути - да не говорим за бургас софия- 3 часа повече - абе нахраниха ви с евроатлантически ценности -. ако не ги издухате днешните и ще ви погребат
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога височината на перона ще съвпада с нивото на първото стъпало??????Вижте технологията при МЕТРОТО!
23
1
 
3
 
! Отговори
dsadsadsa преди 8 месеца
До СмешноИ кое точно им е лошото на БДЖ-ТП, като са единственото звено на БДЖ, което е на печалба от десетилетия?
22
3
 
6
 
! Отговори
Смешно преди 8 месеца
Слагат за директор на холдинга досегашния директор на БДЖ-Товарни превози, които са в лошо състояние ..... Нов бърдак със стари труженици
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всяка нощ от две седмици насам пътуват служители по линиите от морето към София и обратно. Започваме от началниците и ще стигнем до последната чистачка, която я мързи да чисти тоалетната.
20
1
 
3
 
! Отговори
HELL преди 8 месеца
А те колко ги сменяха. Ту Бсп, ту Герб, ту ПП и резултатите колко по плачени ще стават
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До aa1830...също и думата "иновация"...
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До aa1830. Някой използва ли думата "визия" го забравяш...
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е щом обещава...Той и предния обещаваше обилно...И по-предните и те...И другите обещават непрекъснато...Вече над 30 години едно обещаване е паднало не ти е работа...
16
0
 
7
 
! Отговори
само уволнение!? преди 8 месеца
а обиски за чекмеджета, офшорки, общ поръчки или съда пак ще ги възстанови на службицата и да съдят държавата
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е,щом само са сменени,а няма да им се търси отговорност,ще си изкарат щастливи старини с откраднатите милиони.А вие продължавайте да се возите в смрадливите им влакове,където скоростта е най-малкият проблем.
14
2
 
5
 
! Отговори
aa1830 преди 8 месеца
То и бай Еконтий щеше да реформира железниците, но сега го няма никакъв...тоя е следващия Калинкин - "Визията ми е стартиране на модернизацията отсега....." Щом сме закъснели със 70 години, то в следващите 70 трябва да се развиваме два пъти по бързо, така че преди края на столетието да имаме нещо приличащо на ЖП транспорт....
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ГЕРБ съсипаха не само БДЖ, но и всичко в Държавата. Единствената цел на некадърници беше да откраднат колкото се може повече. Осигуриха и правнуците си.