Димитър Ганев: Президентът се превръща в основен опозиционен център

Ако се долепи прекалено до "Възраждане", това ще го маргинализира
23 авг 2023 12:13, Стела Стоянова
129
Димитър Ганев: Президентът се превръща в основен опозиционен център
Снимка БГНЕС, архив

Президентът прави нещо, което сме го виждали да прави и при кабинета Борисов 3 - трупа политически капитал, превръщайки се в основен опозиционен център. "Възраждане" не може да бъде алтернатива на управлението, нито БСП, затова Радев вижда шанс да е опозиция. Има два варианта - да остане президент до 2027 г. и след това да създаде политически проект или да се оттегли и да реализира народно движение по-рано.

Това каза пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев от "Тренд".

"Ако Радев се долепи прекалено много до "Възраждане" и го "пакетират" с тях, това ще го маргинализира. Много трудно може да се достигне до импийчмънт, това е много сложна процедура. Политическа война се води от връчването на мандата на Денков и ще се води до края на кабинета", прогнозира той.

Още по темата

От своя страна политологът Любомир Стефанов смята, че президентът се опитва да "завъди" политически проект. "Не си представям Радев да се откаже от комфорта да не носи никаква отговорност. Той има гарантирани още 3,5 години на поста и може да говори всичко. Президентът се опитва да е по-питомна и умерена версия на ''Възраждане", той е средната точка между тях и БСП", заяви той.

Според него няма институционална война. "Радев си изгради амплоа, далеч от президентската институция, той се държи като неформален партиен лидер. Ако той живее с убеждението, че като свърши мандата му, ще се радва на народната любов, много се е объркал", коментира Стефанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: опозицияРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
11
 
11
 
! Отговори
123 преди 9 месеца
Радев е център на отстояващите руските интереси. Единствената му цел е да разединява обществото и да чака удобен момент да вземе цялата власт. Управлява безконтролно 2 години и нищо полезно не свърши
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бъдем неутрални като Армения и Таджикистан. Ха ха ха
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
*** все прекрасни алтернативи дебнат от всякъде. Моля ви, стига с тая агония вече, нека да я закриваме тая помия България.
53
1
 
6
 
! Отговори
Психолог преди 9 месеца
ЗАЩО ВЪВ " ФАКТИ" - ПОЛУЧАВАМ : " ИМАТЕ ЗАБРАНА ЗА ПУБЛИКУВАНЕ НА КОМЕНТАРИ"! ТОЗИ САЙТ РУСКИ ЛИ Е???
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Основен опозиционен център е народа, който е отвратен от кикешката политика и това ще си проличи на изборите, ако има от какво да се избира!
51
3
 
3
 
! Отговори
ВЕтЪра на ПОДмяната преди 9 месеца
до 51 Лозан Панов беше кандидат на Демократична България начетен съдия във върховният касационен съд ПРОЕВРОПЕЕЦ който срамно се класира 5-и с 3,68% . Анастас Герджиков кандидат на ГЕРБ-СДС, БЗНС , ДГ пък получи срамните 22.83% . За какви "други времена" ми говориш ? Заради едно юмруче ли ми споменаваш ? Радев е избран като президент първи мандат от квотата на БСП . Като ПП ИТН не искат Герджиков че е от ГЕРБ да бяха дали рамо на ДБ кандидата Панов .Ревете срещу нещо което си избрахте
50
8
 
6
 
! Отговори
Разсъждения пак... преди 9 месеца
в коментарите пишат, че и ние сме щели да пострадаме ако Украйна станела част от Русия. Ся разбрахте ли защо хората искаха неутралитет?
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия вече иска да анексира и части от Грузия. Може би един ден ще поиска и ......
48
10
 
14
 
! Отговори
Ръското посолство преди 9 месеца
плаща кампанията на прецедента срещу България, и нейния народ
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако Украйна стане част от Русия е ясно че и България ще пострада под една или друга форма. Радев се прави че не го вижда.
46
9
 
13
 
! Отговори
президент клюкарка преди 9 месеца
Президента се превръща в глашатай на рускта дезинформация!
45
4
 
9
 
! Отговори
ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ...!! преди 9 месеца
НА ВСИЧКИ ОФИЦЕРИ ОТ АРМИЯТА, КОИТО СЕ ПЕНСИОНИРА А НА 45 ГОДИНИ... И ТРЯБВА МАМА, ТАТЕ, БАБА И ДЯДО ДА РАБОТЯТ НА 85 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, ЗА ДА МУ ПЛАЩАТ ПЕНСИЯТА НА ТОЗ ТАРИКАТ ОФИЦЕР..
44
8
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 месеца
Радев е на пързалката уважаеми.Цялото Черноморие го заселиха умишлено с руснаци, за да се повтори сценарият с Украйна. Но благодарение на Бойко Борисов, Кирил Петков , ДПС и дори и на г-жа Нинова , този план на Радев СЕ СГРОМОЛЯСА. И ВСИЧКИ ТИЯ жилища стават наши български. Благодарим Русия, бай бай ха ха ха ха
43
11
 
8
 
! Отговори
Ббб преди 9 месеца
Едно посолство плаща кампанията срещу РР
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре прави Радев, аз съм доволен от него. Нека бандитите да имат някаква съпротива, не да си крадат и продават каквото им падне.
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен,, времената беха други".... Ами немахте ли глави на раменете, та не знаехте кой е Радев, Решетников и Нинова?... И сега сърбайте попарата на копейките
40
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Успех на президента! Долу изчегъртвачите на Трети Март!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До USASUPER КИРО НОФ, ти не можеш да гласуваш, защото си под запрещение
38
9
 
10
 
! Отговори
Урунгел преди 9 месеца
Чета много коментари как президента Радев не защитавал интересите на украйна, не се борил за незнам си какво за украйна. Румен Радев е президент на България, а не на украйна и негово задължение е да защитава на първо място интересите на България.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ВЕтЪра на ПОДмяната, времената бяха други, много добре го знаеш! Днес не знам и един гласоподавател на ПП и ДБ които биха гласували за него