Президентството: Отстраняването на главсека на МВР - пълномащабна чистка

Радев отказва да освободи Петър Тодоров
94
Президентството: Отстраняването на главсека на МВР - пълномащабна чистка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления. Това се казва в позиция на Президентството.

Още по темата
"Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на "Продължаваме Промяната" от месец май, в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта "местните избори ще са с наше МВР", допълват от институцията.

"Българските граждани и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г., в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели. Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР.

Държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените”, обясняват още от Президентството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Човека го е казал едно към едно. На мафията и пречи гл. секретар на МВР. Тежко и на България с това правителство. Ще се случи това, което се случи с Украйна. Много лаеха и се ежиха и просто изчезнаха като държава. Натам ни тикат и нас.
27
6
 
15
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Тоя селчо няма ли да млъкне най-после
26
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Марионетното правителство му диктуват от посолството, какво да прави за да овладее изцяло власта и местните избори.Радев не трабва да отсъпва..
25
5
 
4
 
! Отговори
???????????????????? преди 8 месеца
МИСЛЯ ЧЕ ЗАТРЯЛЯХА С ПУШКА НЯКАКЪВ И ЖЕНА МУ И ПОЛИЦИЯТА НЯМА ИДЕЯ ПО ТЕМАТА.Това достатъчно НЕ ПОЛИТИЧНЕСКО ли е?
24
9
 
25
 
! Отговори
Да така е преди 8 месеца
Но работата на служебното правителство не е да сменя главни секретари поклонници и всякакви други хора в администрацията. Шифьора на самолет се самозабрави.
23
4
 
7
 
! Отговори
Ушев да спре преди 8 месеца
Да продава пръскана трева
22
23
 
33
 
! Отговори
София Запад преди 8 месеца
Радев е позор оставка съд затвор
21
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аа,чистка ,а когато служебните клоуни уволняваха наред и назначаваха верни към Радев люде,кво беше,а ?
20
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев си внуши от служебните правителства,че може да управлява еднолично и смени цялата администриция,въпреки,че това не му е работата.Трябва промени в констентуцията и да не се разрешава на прецедента да прави такива работи.
19
17
 
24
 
! Отговори
Моча на чакъл преди 8 месеца
Бок лу ци комунярски и Честит ден на независимостта на Украйна!
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво стана с обиска на голо в дискотеката в Пловдив? Някой наказан в няма ли за това масово престъпление?
17
1
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 8 месеца
Не ги знам що за стока са главните милиционери но по събитията като се наредят един до други и като видя интелигентния им дялан с теслата вид,имам чувството че това е някаква илюстрация на как са изглеждали пещерните хора отпреди 20 000 години!
16
3
 
9
 
! Отговори
абе преди 8 месеца
а как мина погребението на трактора ?
15
5
 
10
 
! Отговори
мира преди 8 месеца
Ще истърве контрола и какво ства в МВР кого ще арестуват кого ще подгонят а той си има далавери и ако излязат на яве какво прави затова е всичко .
14
4
 
18
 
! Отговори
Сержант преди 8 месеца
А нима няма нужда от чистка. А в армията кога? Още има дядовци с заплата и пенсия( общо около 5к на месец) и телефоните им звънят с руският химн. А има хора за 1000лв на месец им се спуква *** от бачкаме. Кога? Всички такива стари шмекери, работят против държавата.
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е те си казаха, че изборите трябва да са произведени с тяхно МВР. Защо се чудите на ген. Радев.
12
0
 
6
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
И какво сега кой управлява тогава
11
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДПС, ГЕРБ и ППДБ искат цялата власт за да си проведат изборите на спокойствие.
10
7
 
26
 
! Отговори
Ухххх преди 8 месеца
На Радев явно много му се е усладила властта... я по-надалече. Дръжте го на хигиенична дистанция от всякакви властови ресурси. Ако има други негови назначения, махнете ги и тях. Много е важно.
9
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Румен радев се притеснява, че ще махнат глав сек-а и после няма да може да прави джиджи-биджи на местните избори и да направи неговите слуги Възраждане кметове.