Мария Габриел: България е солидарна с Румъния

Общо 58 души пострадаха снощи при експлозии и пожар вчера
27 авг 2023 18:45, Нели Христова
66
Мария Габриел: България е солидарна с Румъния
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел изказа съболезнования на семействата, загубили своите близки при експлозиите край Букурещ, в пост в "Х" (преди Туитър).

Габриел поднася искрените си съболезнования. Тя пожелава бързо възстановяване на ранените. България е напълно солидарна със съседката си Румъния, готова да окаже незабавна медицинска помощ, пише още вицепремиерът и министър на външните работи. Това предаде БТА.

Общо 58 души пострадаха снощи при експлозии и пожар в станция за втечнен петролен газ (пропан-бутан) в Креведия, Румъния. От тях 43 са служители на Министерството на вътрешните работи - 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи, по данни на Инспектората за извънредни ситуации, цитирани от новинарския сайт Зиаре. Днес почина жена, която е била с 95 процента изгаряния в резултат на експлозията. Тя е била съпруга на мъжа, който снощи почина на място в резултат на инфаркт на миокарда, без да е имал изгаряния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
2
 
! Отговори
Надя преди 8 месеца
Със моя съпруг се запознахме по интернет но чак когато се оженихме разбрах че е много беден!Чувам че се хвали пред приятели със моето наследство ,но това не е най-лошото.От доста време спря да се къпе, често ходи мръсен в неугледен вид, зъбите му са изчурели и постоянно мирише на пот и вкиснало.Когато му направя забележка започва да философства че не му се харчат пари за дрехи и зъболекар.Вече не знам какво да правя!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мъж на място!
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
РУМЪНИЯ ПЛАЧЕ ЗА БЪЛГАРСКИ КРАДЛИВИ ДОБИЧЕТА НАПРАВО РЕВЕ ХАХА
2
1
 
12
 
! Отговори
VladTepes преди 8 месеца
Голяма бяла птица, роднина на лебеда.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пак пише декларации. Тя за толкова месеци нищо друго не е направила.