Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението

"Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави"
376
Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението
Снимка: БГНЕС

Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме на чуждите. Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението. Това заяви премиерът Николай Денков, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата


"Има няколко исторически урока, които трябва да помним. Първият е, че най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин. Ако използваме по правилен начин методите на дипломацията и намерим съюзници, можем да постигнем целите си. Също така, ако знаем за какво се борим и имаме обща цел. Дори и тогава може би ще се наложи да защитаваме дори и с кръв това, което сме постигнали. Българското Съединение нямаше да бъде успешно, ако армията не бе могла да отблъсне агресора. Когато искаме да се обединим, трябва да дефинираме общите си цели, които ни водят напред, а не да копнеем за минало, което никога няма да се върне. Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави", призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още по темата: съединениеДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ХЕЙ, АКАДЕМИКО ДЕНКОВ Я ПРЕБРОЙ КОЛКО ЗЛАТНИ АТОМИ СА ОТПЛУВАЛИ ОТ МУСКАЛИТЕ КЪМ БОСФОРА ПОКРАЙ СЪЕДИНЕНИЕТО!!!...
242
0
 
0
 
! Отговори
Така е преди 7 месеца
Добре го е казал. Русия винаги си е гонела имперските амбиции и когато сме и били трън в *** ни е мачкала без пощада. Така е и днес.
241
4
 
3
 
! Отговори
*** преди 7 месеца
Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов
240
2
 
2
 
! Отговори
Македония преди 7 месеца
Когато Българската Армия е под стените на Македония и се готви да го превземе,Русия заплашва България с война и с това се преустановява
239
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков ти си човек без грам мозък продал се, за да стане за посмешище!
238
2
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 7 месеца
Академик - без родник ,комплексар нагал ,предател,по длога.... ти не си ни мин.председател..ти си пионка на други
237
0
 
5
 
! Отговори
Панчо преди 7 месеца
До АнонименТози псевдо академик защо не каже нещо за Берлинския договор от 1878Г който разпокъса Сан стефанска България и после трябваше да се правим на герои ида се обединяваме пак?
236
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нямам им нещо доверие на тези. Хич не лъжат. Щяха да борят герб Боци и Пеевски и мафията . Пък гледай как се сплетоха . В името на какво ?
235
4
 
2
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 7 месеца
Ако бяхме читави нямаше да паднем под робство. Войниците загинали за нашата свобода тънат в незаслужена забрава, даже трудно им се четат имената вече. Михаил Бурмейстер от 5-ти литовсси лейбгвардейски полк.
234
1
 
4
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 7 месеца
138 години са минали и още преживяте г.вна. Не виждам защо трябва да мразите чужд народ и да се бъркате в чужда война.
233
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мутрофанова нема ли да излезе да се извини и поклони на Българите!!!
232
8
 
7
 
! Отговори
Истината е преди 7 месеца
Въпреки "помоща" на братушките България я има! За разлика от миналите в небитието СССР, СИВ, Варшавски договор и Задунайската губерния...
231
7
 
11
 
! Отговори
Палачинков преди 7 месеца
Чудя се какво постигат русоРОБИТЕ, когато слагат минуси на цитатите по-долу. Т.е. като сложат минус отричат ли ги? Или просто толкова им е акъла :) Не ми отговаряйте, ясна е липсата на мисловна дейност
230
10
 
10
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
229
11
 
11
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
228
10
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 месеца
Когато Българската Армия е под стените на Белград и се готви да го превземе,Русия заплашва България с война и с това се преустановява погромът над руското изстърсаче Сърбостан.
227
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия е била доволна от Съединението,колкото и флагмана Москва плава.Има достатъчно литература и документи,чрез които всеки човек може да си направи изводите.
226
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В някоя друга паралелна реалност може да е била против...сигурно онази реалност сте я гръмнали с атомни бомби и ехото й чак тука се чува...бълнувате някакви комунисти,болшевики,СССР и все неща каквито при нас няма от 1991 г.Гаранция сте се самоунищожили от злоба и кръвожадност.Може да ви е даден втори шанс.Гледайте да не ни взривите!
225
7
 
5
 
! Отговори
Учете история преди 7 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
224
2
 
5
 
! Отговори
тоз под мене преди 7 месеца
чете историята, ама прекарана през ПЕРВИЙ КАНАЛ хахахахаххаха