Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението

"Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави"
376
Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението
Снимка: БГНЕС

Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме на чуждите. Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението. Това заяви премиерът Николай Денков, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата


"Има няколко исторически урока, които трябва да помним. Първият е, че най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин. Ако използваме по правилен начин методите на дипломацията и намерим съюзници, можем да постигнем целите си. Също така, ако знаем за какво се борим и имаме обща цел. Дори и тогава може би ще се наложи да защитаваме дори и с кръв това, което сме постигнали. Българското Съединение нямаше да бъде успешно, ако армията не бе могла да отблъсне агресора. Когато искаме да се обединим, трябва да дефинираме общите си цели, които ни водят напред, а не да копнеем за минало, което никога няма да се върне. Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави", призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още по темата: съединениеДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какви са били мотивите на Александър II за обявяването на война на османската империя, нямат никакво значение. Факт е че ако Русия не беше победила турците, сега всички щяхме да имаме резани карабини и да крещим по площадите алахакбар.
182
10
 
18
 
! Отговори
Трагедия преди 8 месеца
Този даже не знае какво говори
181
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След 2 години ще говори за "доскорошната ми родина".
180
8
 
13
 
! Отговори
Венци палачинката преди 8 месеца
Копейки, извинявам се, пак съм аз. Вече ми е жал да ми давам факти и договори, които не можете да оборите, но материалът е такъв, капацитет нямате! По настояване от страна на Русия[5] съдбата на България е решена без нито един българин. (БЕРЛИНСКИ ДОГОВОР)
179
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В 17 ще излезнете 10 червени бабички!
178
14
 
15
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ!!! преди 8 месеца
За кръв заговориха вече. Излизайте днес в 17:00 часа да спрем третата национална катастрофа. Не трябва да допускаме ескалирането на войната с Русия. Битките ще се водят тук, а не във Вашингтон. Поход за мир и суверенитет.
177
11
 
21
 
! Отговори
() преди 8 месеца
Ако не беше подписан Сан стефанския мирен договор.Ти може би щеше да се разхождаш в потури и фес.
176
17
 
27
 
! Отговори
Дядката преди 8 месеца
Какви глупости ,а уж академик! Ами да сравним договора от Сан Стефано ,териториите и т.н с тоя който ни нятрапи Запада с разделяне на две на България и да видимим кой брат и кой враг а академик дребен?
175
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оставка на Денко и Тагаренко! Неадекватни са напълно!
174
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Освен мисуси да цъкате, опорки нема май
173
17
 
17
 
! Отговори
Венци палачинката преди 8 месеца
Копейки, кво ше кажем сега, че Русия не е искала голяма независима България на блаканите :)))
172
18
 
27
 
! Отговори
срамота преди 8 месеца
Ако слушам Денко и Тагаренко ще си помисля ,че ФАЩ и Англия са ни дарили свободата...Ама бомбите над София ,Враца ,Г.Оряховица и още над 140 населени места ,нали ги хвърляха тези същите ФАЩ и Англия?!Запалителни бомби над болници ,училища и църкви и бомби-играчки за българските деца!Тези навлеци Денко и Тагаренко не са българи!Продажници и чужди слуги са-факт!
171
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този колкото пъти си отвори устата просто бисери се леят. По некадърен, калпав, и анти-ледер за премиер държавата не е имала
170
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За всички Русофилчета, единствената причина Русия да помогне за освобождението от Османската империя е защото са искали влияние и достъп на балканите. Тоест интересите им са съвпадали с нашите по това време !
169
14
 
22
 
! Отговори
айде бе преди 8 месеца
Посолството ли каза бе Академик...В Сан Стефано България не е разпарчетосана в Берлин България я разкъсват сегашните ни съюзници!!!Добре, че по време на съединението е имали Хора а не ЕвроАтлантически мишки, иначе до сега да сме разкъсани и изчезнали. Ако бяхме слушали както сега Посолствата (еле пък Берлин и Лондон) до сега българия да е разделена - те сега я разделят чрез плъхов$ като ДенкОФФ, БорисОФФ и ПетОФФ!!!
168
12
 
12
 
! Отговори
Двоен празник преди 8 месеца
Голем фън. Отварям терминала и що да видя, 1 долар се търгува за 98 рубли на московската борса. Руските икономисти са като Чапаев и Петка едно към едно. Мислят си, че с едно просто вдигане на лихвите ще оправят положението. Да ама не, до края на седмицата рублата пак ще мине стотака. Колко ще вдигнат лихвите този път муахахаххахах!
167
8
 
3
 
! Отговори
българина преди 8 месеца
ами нормално, щото ако великите сили бяха дошли с армия, руснаците ти казват, без нас, не искаме повече да умираме за вас........ никой не ни е длъжен нали си наясно очилатко?
166
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русшофилите тука да не се обаждат ами да се ограмотят малко да прочетат за Генерал Иван Колев и КАКВО са правили Русия през Първата Световна Война в България с армията си?? Прочете стихотворението на Иван Вазов 'На русите воини' ако искате да видите ситуацията през погледа на един разочарован русофил като Вазов. Всичко е в нета цъкайте четете.
165
8
 
11
 
! Отговори
Венци палачинката преди 8 месеца
Учил съм история и съм бил отличник! На теб трудно ли ти е да провериш в гугъл дали Русия е била за Съединението или ти е нещо ново, което руснаците едно време не са ти позволявали да знаеш!
164
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така ли казаха от посолството? Кукла на конци!! Имахме и един такъв призидент... само мрънкаше и не смееше да има мнение!!! Всички сте за НАРОДЕН съд.