Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението

"Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави"
376
Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението
Снимка: БГНЕС

Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме на чуждите. Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението. Това заяви премиерът Николай Денков, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата


"Има няколко исторически урока, които трябва да помним. Първият е, че най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин. Ако използваме по правилен начин методите на дипломацията и намерим съюзници, можем да постигнем целите си. Също така, ако знаем за какво се борим и имаме обща цел. Дори и тогава може би ще се наложи да защитаваме дори и с кръв това, което сме постигнали. Българското Съединение нямаше да бъде успешно, ако армията не бе могла да отблъсне агресора. Когато искаме да се обединим, трябва да дефинираме общите си цели, които ни водят напред, а не да копнеем за минало, което никога няма да се върне. Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави", призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още по темата: съединениеДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
3
 
10
 
! Отговори
От хората преди 8 месеца
Мозъче на пуек.Нали ако не бяха се намесили т.н." Велики сили"българските опълченци щяха да завземат европейската част на Истанбул.Друг щеше да е Сан стефанския договор.Историята е една,не я преиначавайте , не я политизирайте.
162
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Ако Русия е била против обединението ,като победител във войната ,щеше ли да опрости на Турция 80млн.златни франка равняващи се над 100 тона злато, за мирен процес на съединението. Турция е заплашвала с война при неосъществяването на тази сделка Княжество България, и след 03 03 1978г. остава на подчинение на султана и съединението е анексиране на територия. Великите сили се съгласяват за съединението на княжество България и източна Румелия. Исторически факти.
161
12
 
13
 
! Отговори
Точен преди 8 месеца
До 179 "Ш" Ще стане обратното - БРИКС ще изметат от целия свят всичко американо-английско.
160
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Денков да ходи да пере гащите на жена си с новият прах за пране, който той е разработил за да стане академик.
159
5
 
3
 
! Отговори
Някой преди 8 месеца
До Венци палачинкатаАко на времето беше учил историята сега няма да пишеш глупости.
158
4
 
13
 
! Отговори
Отвратен преди 8 месеца
Дрън, дрън, пляс! Аман от ведорасляци!
157
17
 
19
 
! Отговори
Мартин преди 8 месеца
Русофилите са страхливци, това е истината. Имах един приятел преди година вече му пуснах Второто Освобождение филма, той се насълзи от яд някъде на 15-тата минута и си тръгна !! Нямате си на идея каква картинка беше много жалко че нямах камера да го запиша. Та тези хора не мога да понесат истината, оставете ги да са си щастливи в техните си черупки и да се правят на Дон Кихот
156
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този мyшмyл да обясни защо русия е имала интерес тогава да имаме държава а сегашните ни "приятели" не.
155
19
 
14
 
! Отговори
Венци палачинката преди 8 месеца
Смешно е да твърдите, че Англия е против. Не ги харесвам англичаните, но е ФАКТ, че те действат навъпреки на Русия и понеже Русия се обявява ПРОТИВ, англичаните се обявяват ЗА!!!! Тук няма провокация, копейки, моля четете история, отворете гугъл ако трябва и пишете и там!
154
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съвсем очевидно е, че господинът, който твърди, че Англия е била против Съединението изобщо не познава нашата история.Най-голям враг на съединението е бил руският император /не руския народ/.
153
23
 
20
 
! Отговори
Василев преди 8 месеца
Русофилът е ментално деградирал индивид, който се страхува да носи отговорност за собствената си съдба и обича сам да си слага робски окови както на ръцете , така и на мозъчните клетки!Сега разбрахте ли защо Русия построи Турски поток в България с български пари за отрицателно време???Защото има продажни русофили, които нехаят за род и родина, но се слагат безрезервно на големия брат или по-точно казано на големия поробител!!!Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
152
7
 
13
 
! Отговори
Идеалист преди 8 месеца
Да но оставя всики оръжия на руската армия налични в Княжество България на разполижение на българската войска. Русия по това време е гарант на Беллинския договор и официално не можже да му се противопостави. Австо-Унгария насъсква Сърбия срещу България.
151
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За кръв заговориха вече. Излизайте днес в 17:00 часа да спрем третата национална катастрофа. Не трябва да допускаме ескалирането на войната с Русия. Битките ще се водят тук, а не във Вашингтон. Поход за мир и суверенитет.
150
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Наскоро чух, че Стамболов бил "русофоб". Очевидно се разпространява сред хора, които умеят да МРАЗЯТ и не познават собствената си история. Стамболов има много недостатъци, но е велик български държавник, който се е упълчил на Александър Трети. На всеки интелигентен българин ще препоръчам една велика книга: "Строителите на съвременна България" от българин от Росен, Македония.Този, който е "путинофоб" не означава, че е "русофоб"! Запомнете го и ако може по-малко злост.
149
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Доста време съм живял по времето на т.нар. социализъм и се опитвам да открия някакви разлики с настоящето ни. За жалост няма-отново манипулации, отново внушения, отново лъжи, отново угодничество и се питам защо си губихме времето по площадите?
148
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Против съединението основно се обявява Англия. Четете история, а не се поддавайте на евтини манипулации на силните на деня. Русия също на онзи етап не подкрепя това действие, но основния противник е била Англия и други западни държави.
147
9
 
13
 
! Отговори
Лумпено поколение преди 8 месеца
Който иска да води световна война срещу Русия и нейните съюзници, значи никога не е разговарял с хора, преживели предишната световна война
146
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За днес са организирани шествия на мира в цяла България. Включете се. Предателят Денков говори за вашата кръв
145
23
 
7
 
! Отговори
Ш преди 8 месеца
Докато Велика Америка и Европа не изринат всичко руско и всички, които я почитат, тука все така ще е. Скоро и това ще стане. Ако не, ще изчезнете
144
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Голяма трагедия е участта на нашите братя от Волжска България! След 1924 г. ги наричат "татари", макар, че те първи разгромяват армията на Чингизхан в така наречената "овча" война, мисля, че през 1224 г. Бих могъл да разкажа много, но има ограничение в размера на текста. За тези, които умеят да мразят Украина без всякакво основание - Иван Грозни се е казвал още "цар на българите", заради Волжска България.Ужасно е да мразиш без да имаш минимални познания по история! Слава на Украина!