Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението

"Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави"
376
Денков: Доскорошната ни освободителка се превръща в най-големия противник на Съединението
Снимка: БГНЕС

Трябва да гледаме нашите интереси и да не се подчиняваме на чуждите. Доскорошната освободителка на България се превръща в най-големия противник на Съединението. Това заяви премиерът Николай Денков, цитиран от Нова телевизия.

Още по темата


"Има няколко исторически урока, които трябва да помним. Първият е, че най-големите победи могат да бъдат постигнати и по мирен начин. Ако използваме по правилен начин методите на дипломацията и намерим съюзници, можем да постигнем целите си. Също така, ако знаем за какво се борим и имаме обща цел. Дори и тогава може би ще се наложи да защитаваме дори и с кръв това, което сме постигнали. Българското Съединение нямаше да бъде успешно, ако армията не бе могла да отблъсне агресора. Когато искаме да се обединим, трябва да дефинираме общите си цели, които ни водят напред, а не да копнеем за минало, което никога няма да се върне. Нашият национален идеал не съответства на интересите на чуждите държави", призова той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още по темата: съединениеДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
7
 
6
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!"(Захари Стоянов, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1885 г., бр. 13, с. 51)
222
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Благодарение на Русия и лично на император Александър III, Съединението получава дипломатическо и международно признание. Другите Велики сили са заплашвали руснаците заради нас.Австро-Унгария нахъсва сърбите да ни нападнат и губят.
221
1
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 8 месеца
ВЪН Мишки Рокери от Марс!
220
2
 
10
 
! Отговори
Венци палачинката преди 8 месеца
ДО учете история! Така е! Но русоробите се гърчат яко от фактите и истината! Те са свикнали само на пропаганда и лъжи!
219
5
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/
218
5
 
4
 
! Отговори
Учете история преди 8 месеца
"(...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)
217
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Eдинственият човек (ако може да се нарече така) бил и снимал се в посолство е Костадин Костадинов, в руското посолство с посланик Митрафонова на обяд.
216
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кога потуши наводненията на морето, кога оправи Русия и го тури на България!
215
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За Денков съединението е между България и САЩ!
214
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така управлява посолството у нас! Слага се начело на правителството учен тапир,който е безобиден на вид и си въобразява че е политик! Дават му микрофон и сценарии,създават му илюзията че е спасител на нацията и чакат ефект! Нищо ново!
213
7
 
5
 
! Отговори
Край преди 8 месеца
А подкрепилите Съединението въобще не са искали да се освобождаваме и българите да имаме държава. Подкрепата се изразява в две благи декларации и е само за да вкара раздор между България и Русия.
212
7
 
12
 
! Отговори
Кой преди 8 месеца
Кой ни раздели, че да се съединяваме бе Денков? Кой?
211
7
 
19
 
! Отговори
Берлински конгрес преди 8 месеца
Денков, неграмотни химико! Преди Съединението имаме Берлински конгрес! Там кой разкъсва България фатално, а? Тези сега са ни приятели! Така ли? Кой ни напада от юг ПСВ да вземе Македония и я дадат на Сърбия и къде пробиват фронта? Или искаш да честваш Берлинския конгрес?! Чествай го в учебника по химия!
210
7
 
17
 
! Отговори
Ром'с преди 8 месеца
Ако не бе Русия ,нямаше и да има и Съдинение...
209
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ДВА ?? Очевидно е, че таите злоба, но не знаете историята! По време на Съединението е бил Александър Трети!За Вас е по-важно да нагрубите, но истината не Ви интересува!Александър 3: Не одобрява Съединението; пише на султана да се намеси;изтегля руските офицери; насърчава Сърбия да ни нападне; плаща на първите "копейковци".
208
6
 
6
 
! Отговори
Отвратените преди 8 месеца
Мол$ца Преми$р в момента е на иструктаж в посолството а "индианците" от колонията блеят за евроЛГБТценности, докато САЩ ги ограбва и трови. Изпростя и оглупя Българският народ - жал ми е за него!
207
3
 
7
 
! Отговори
Кире преди 8 месеца
Достатъчно е да погледнем политиката на Русия и назначения от нея Г.Димитров по отношение на Македония и става ясно и на глупееца за какво освобождение става въпрос и каква свобода са имали българите до 89та. Другото е бля, бля, бля...
206
12
 
6
 
! Отговори
teo преди 8 месеца
ПРАВИЛНО АКАДЕМИК ДЕНКОВ - Доскорошната "освободителка" на България, Русия, се оказа най-големия враг на съединението на страната ни! ЩЕ бъде най-ГОЛЯМАТА ПРОМЯНА, ако сегашното правителство промени историята и запознае българите с ИСТИНАТА за агресивна Русия !!!
205
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам какво печелите с простотиите, които отправяте към премиера! Освен, че лъжете за неговата компетентност, сте и изключително злобни. Най-лошото е, че обиждате без аргументи. Какво печелите или по-скоро кой печели и кой плаща?
204
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ереван няма радио