Мая Димитрова: Това наводнение също ще бъде "пометено"

Според нея държавата няма да помогне
7 сеп 2023 22:24, Нели Христова
9

След наводнението в Царево започва организация за подпомагане на пострадалите. Не всички хора могат да получат помощ, тъй като нямат регистрация там и са дошли само за летния сезон.

"Не съм сигурна, че държавата ще помогне. Поискахме изслушване на мин.-председателя и финансовия министър. Съмняваме се, че средствата ще стигнат. Нека си зададем въпроса с какво ще бъдат подпомогнати тези хора. За да получат помощи, хората трябва да отговарят на определени критерии. В Карловско миналата година също пострадаха хора по време на бедствие. На някои от тях все още не им е помогнато", каза Мая Димитрова от БСП в студиото на "Денят ON AIR".

В летния период в Царево има много летовници, които са предпочели да прекарат почивката си на каравана и не са регистрирани там. Те не влизат в критериите и няма да получат подпомагане. Димитрова обяви, че БСП готви законодателни промени за справяне със ситуацията, но обърна внимание, че най-важното е властите да работят в синхрон.

"Държавата казва, че ще се отпуснат някакви средства и управляващите се оправдават с това, че няма закони. Ще обявим мерките, които планираме, следващата седмица. Не са лоши законите, а контролът на тези закони", коментира гостът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Димитрова това наводнение също ще бъде "пометено",  и въпреки че има природа, срещу която не можем да се борим, има и превенции, които трябва да се вземат. Тя заяви, че всеки един народен представител трябва да подкрепи мерките в името на хората. Гостът изрази мнение и за промените в Закона за движението по пътищата и уточни, че от БСП искат по-високи санкции за пияни и дрогирани шофьори.

"Имаме и критики, но има и положителни неща. Друг е въпросът за отнемане на автомобилите. Държавата трябва да влезе в ролята си и да направи повече лаборатории, за да не се чака 6 месеца за резултатите", каза Мая Димитрова.

Тя коментира и признанията на управляващите за ролята на Алексей Петров при създаването на правителството и завръщането на бизнесмена Васил Божков.

"Има паралелна държава и управляващите си го признават. Денков е поставена фигура, която изпълнява чужди поръчки. Свидетели сме, че всичко, което се каза в този запис, се случва. Вероятно Божков е имал някаква уговорка. Завръщането му едва ли е случайно", коментира гостът.


"В разговорите за конституционните промени не участваме. Ако ни поканят на такъв разговор, пак няма да се включим. Конституцията е на всички, тя не се прави за един човек", допълни Димитрова в края на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Застраховки преди 8 месеца
По света харата се застраховат, само у нас чакаме на помощ от държавата!?!
7
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Тази прекалява.Държавата да подпомага летовници??? Летовниците благодарят,че са останали живи и здрави и се прибират без претенции за държавно подпомагане.
6
0
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 8 месеца
Бивша държава на разрухата, хаоса, кражбите, мафията, безхаберието, некадърността, и още, и още...!
5
5
 
8
 
! Отговори
Денков преди 8 месеца
Просто природно бедствие бе хора, няма никакво значение, че някой е сякъл гори и е заривал дерета !
4
1
 
6
 
! Отговори
Джо преди 8 месеца
БСП си признават че държавата е фалирала защото Пеевски е раздал всичко на шуреи и баджанаци. 15 години убиват икономиката и половината хора емигрираха на запад.
3
5
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 8 месеца
Не се ядосвай, колега. Русофилите живеят в някаква своя версия на 1984, създадена от самите тях за да тъпче техните собствени мозъчета. Невежеството е сила, войната е мир, истината е лъжа. Това е мисловния кодекс на русофилите.
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Като е била под комунистическо робство е била "многовековна", така ли червей?? Не спряхте да плюете... България (сега) е много по-развита от България преди 89г. ФАКТ! Само за комунисти фактите не важат..
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както всичко от 1990-та година! Съсипахте една многовековна държава!